Citroen Jumper 2.2 HDI,110 kw

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
Jojolo
Nováček
Odpovědi: 0

Citroen Jumper 2.2 HDI,110 kw

Příspěvek od Jojolo »

Dobrý deň, poprosím o radu,auto Citroen Jumper 2.2 HDI,110 kw,v dôsledku deravého prepadu odišiel štartér,po výmene starteru,ten točí ale auto nenastartuje , a ak aj áno len keď je teplejšie a po dlhšej dobe,pri štartovanie na rýchlosti , chytí hneď,mechanik , ktorý sa mi doteraz staral a autá aj osobne mi oznámil,že momentálne nemá čas, najprv hovoril čerpadlo v nádrži,potom výstreky, až mi oznámil že nemá čas,neskúsil som ísť k inému,tam bolo 1.5 dňa ,a na nič neprišiel, respektíve, myslím že ,sa poriadne ani nepozrel,a auto som si zobral domov,od vtedy hľadám niekoho kto by sa mi pozrel a hlavne to opravil,ja ako laik netuším,a ako tak pozerám a hlavne počúvam ,ani veľa mechanikov nevie ,čo je príčinou, ďakujem
HonzaXM
Přispěvovatel

Re: Citroen Jumper 2.2 HDI,110 kw

Příspěvek od HonzaXM »

Ideálně zajet k někomu, kdo má diagnostiku Lexia nebo Bosch a umí s tím i pokročilejší věci, než jen načítat/mazat závady. Nenateklo třeba do snímače kliky?
Jaguar S-type 3,0, r.v.2003
Citroen XM Ambulance, 2,1TD 12V, r.v.1995
Citroen XM Musketier 3,0 V6 24V, r.v.1998
Citroen C5 break 2,0 HDi, r.v.2005
Citroen Berlingo 1,9D, r.v.2004
Citroen Berlingo 1,6 HDi, r.v.2009
Fiat Scudo 2,0 JTD, r.v.2008
A další...
roman1648
Aktivista

Příspěvek od roman1648 »

Bylo to tam 1,5 dne a na nic nepřišel...když si někdo vzpomene teď mám problém a teď ho chci řešit tak je většinou překvapený že mechanik nesdílí jeho nadšení všeho nechat a jít dělat něco jiného protože JÁ mám problém
Tyto anabáze s nabíháním tlaku paliva a podobný sračky nejsou na 5 minut, diagnostika sama nic nevyřeší, kolega to řeší často a auta tam kolikrát stojí týden,dva, pokud teda nechceš hned za 50tis koupit nový čerpadlo vstřiky a vše okolo, prostě musíš počkat nebo to zkusit jinde, ale ono moc není kde...
Tomas6
Aktivista

Příspěvek od Tomas6 »

Tak ono se stačí podívat vedle do tématu kolegy kaad, jak bojuje s tlakem paliva... Ono lidi si myslí, že na ně čekáme s otevřenými vraty. Ale to je na debatu do jiného tématu.
OIII 1.4 TSI 240 000km
FI HTP LPG 340 000km
roman1648
Aktivista

Příspěvek od roman1648 »

Jojo, přesně..,a je to jak píše Honza, s tou diagnostikou je potřeba taky umět, je to o měření parametrů a porovnávání reálných hodnot s požadavkem apod, mazat závady to jo, to může každý blbec, k tomu si koupí v Bauhausu basičku s nářadím a říká si mechanik autotronik
Jojolo
Nováček

Příspěvek od Jojolo »

roman1648 píše: 10 pro 2024, 15:19 Bylo to tam 1,5 dne a na nic nepřišel...když si někdo vzpomene teď mám problém a teď ho chci řešit tak je většinou překvapený že mechanik nesdílí jeho nadšení všeho nechat a jít dělat něco jiného protože JÁ mám problém
Tyto anabáze s nabíháním tlaku paliva a podobný sračky nejsou na 5 minut, diagnostika sama nic nevyřeší, kolega to řeší často a auta tam kolikrát stojí týden,dva, pokud teda nechceš hned za 50tis koupit nový čerpadlo vstřiky a vše okolo, prostě musíš počkat nebo to zkusit jinde, ale ono moc není kde...
Dobrý deň,trocha neskoro ale predsa,je mi jasné,že všetci automechanici,alebo teda väčšina je zavalená prácou,čo sa týka môjho príspevku ,auto je aspoň zatiaľ v poriadku,stačilo vymeniť štartér,ten prvý ktorý bol meneny ,bol podľa všetkého repas,ktorý sťahoval napätie batérií, známy ktorý mi opravuje auta už dvadsať rokov evidentne zneužil moju dôveru a keďže som od neho nikdy nepozadoval vrátenie menenych veci( turbo , alternátor,vstreky) a vložil mi repasovany štartér za cenu nového,a áno keď som písal príspevok ,bol som dohodnutý na deň a čas ,nie že som šiel okolo a doviezol som auto, rešpektoval som termín mechanika,celé to ale vzniklo tým ,že teraz mám ešte toto,potom idem k nehode a podobne kecy ,a keď som mu zavolal ,čo je niečo prišiel,odpoveď príď si po auto ,diagnostika 160€ , a pomohol mi ho roztiahnuť,uvedomil som si ,že vymeniť olej vedia všetci, ale nájsť príčinu to je iné,najľahšie je napojiť na počítač a vymazať chyby,a ďalšie už nikdy si nedám urobiť niečo bez toho aby som menené veci nevidel odložené niekde v krabici,ani pri výmene oleja,človek sa učí na vlastných chybach
roman1648
Aktivista

Příspěvek od roman1648 »

No jo jak jsem psal i v jiných vláknech, jsou mechanici a "mechanici" , takovýto ojebávky slýchám ze všech stran a je mi to líto že tak někteří kurví řemeslo za každou cenu jen vydělat a nazdar :x
Odpovědět

Zpět na „Citroën“