Rapid-Rámeček kolem manžety řadící páky - VYŘEŠENO

Technická řešení specifických problémů benzíňáků, včetně LPG i CNG pohonu.

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
OťasTDi
Aktivista
Odpovědi: 0

Rapid-Rámeček kolem manžety řadící páky - VYŘEŠENO

Příspěvek od OťasTDi »

Kluci já jsem asi fakt nemehlo, ale...prostě fakt nevím, jak na to....na tom mém rapidu 2012 jsem měl takovou tu nejsociálnější řadičku....za 500,- z druhé ruky se mi naskytla možnost vlastně té "nejluxusnější", tak jsem neváhal....jenže prostě za boha nedokážu nasadit ten stříbrný rámeček tak aby zapadl pěkně do otvoru a zacvakl se a nic jsem nezlomil (bystré oko dle fotky vidí, že už jsem ho doajeabal)....nový jiný stojí 200,- takže se nehroutím, ale i tak bych to nerad znovu zničil....samozřejmě při nejhorším to tak nechám viz foto a nebo přezbrojím původní manžetu na tu novou hlavici, ale to bych nerad...zjistil jsem dle čísla dílu, že celé ty středové konzole (plastový tunel) se prodávaly jen jedny...žádný rozdíl při faceliftu....a ten rámeček je dle čísla taky origo rapid.....tak kde dělám chybu? Zkoušel jsem i pomazat silikalem, zkoušel jsem to tam různě napáčit a jen jsem ho poškodil....vždy je jakoby jeden roh "větší" cca o 2mm a to tam prostě nedostanu....nebojoval jste s tím někdo?
Přílohy
Řádící páka 2.jpg
Řádící páka 2.jpg (1.95 MiB) Zobrazeno 2110 x
Řádící páka 1.jpg
Řádící páka 1.jpg (868.77 KiB) Zobrazeno 2110 x
Naposledy upravil(a) OťasTDi dne 02 úno 2025, 14:06, celkem upraveno 1 x.
Škoda Octavia 3 Combi 1,6 TDi CR 81kw CXXB, r.v. 2017 + Škoda Rapid 1,2 TSi CBZA rv 2013...VCDS MAX, VIS Online, Delphi 2020.23
OťasTDi
Aktivista

Re: Rapid-Rámeček kolem manžety řadící páky

Příspěvek od OťasTDi »

Vážně jste s tím nikdo ještě nebojoval? Rámeček jsem objednal nový, ale nechci ho zas doje...bat (noteeth)
Škoda Octavia 3 Combi 1,6 TDi CR 81kw CXXB, r.v. 2017 + Škoda Rapid 1,2 TSi CBZA rv 2013...VCDS MAX, VIS Online, Delphi 2020.23
mountune
Přispěvovatel

Příspěvek od mountune »

Bojuju s tím každý den.. kdyztak sz. Poradím ti :)
OťasTDi
Aktivista

Příspěvek od OťasTDi »

Mountune máš dvě sz.....mrkni na ně.... díky.....jinak stále jsem nevybojoval... rámeček mám nový ale nechci ho zničit....tak jakékoliv postřehy ke mě
OťasTDi
Aktivista

Příspěvek od OťasTDi »

Mountune stále sz 🙏
OťasTDi
Aktivista

Re: Rapid-Rámeček kolem manžety řadící páky - VYŘEŠENO

Příspěvek od OťasTDi »

Tak jsem včera sebral odvahu a zkusil ten rámeček přehodit....před tím jsem překontroloval číslo dílu a naprosto totožné....no a nový rámeček jsem tam víceméně bez potíží nasadil naprosto parádně...nedovedu to vysvětlit, možná to chce zachovat větší klid a jak psal Mountune jít na to postupně systematicky.....nejdříve jakoby ho tam dávat rovně, pak víc ten zadek a rukou ho tlačit dozadu pod ty patky a docvaknout s tím že ten jeden kritický roh jsem pak domáčknul rukojetí šroubováku a ze spodu mu pomáhal usadit....je tam a já jsem spokojený a nic jsem nezlomil
Odpovědět

Zpět na „Údržba a zvyšování výkonu (BENZÍN, LPG, CNG)“