Vyřezávání oken. Čím?

co se jinam nevešlo/nehodilo - ohledně aut

Moderátoři: šulda, Moderátoři

hansdob
Aktivista
Odpovědi: 1

Vyřezávání oken. Čím?

Příspěvek od hansdob »

Nikdy jsem jich nedělal spousty a tak jsem to dělal vždy strunou. A dal jich spoustu dělat nebudu.

Ted vim že mě čeká dcerky passat přední okno
Muj allroad přední okno a pate dveře ( ty “nove “ taky musim vyřiznout ) a tam strunou blby kvuli těm gumam.
No muj pracovni citroen ma uz taky par tukancu
Druhej allroad prední …..

No a tak jsem si říkal ušetřit si sobě energii třeba i čas no a kvuli těm gumám v pátých dveřích si koupit vyřezavačku na to svoje domácí žvýkání.

No a tak jsem vyhledl BGS ( jsem s tou firmou spokojen) BGS 9291 no a u toho jsem narazil take na BGS 3218 nějak nechápu rozdíl ( mimo ceny)

Co vy na to? Nebo jak děláte vy?? Kudy se vydat?
Naposledy upravil(a) hansdob dne 26 lis 2024, 21:08, celkem upraveno 1 x.
přesnou historii nepamatuji.....třebaaaa zetor 25K
ROMEK
Aktivista

Re: Vyřezávání oken. Čím?

Příspěvek od ROMEK »

Tiež sa primluvam o radu. S kámošom sme robili vždy rezacím drátom len on už nemá čas. Chcelo by to niečim vyrezat v jednej osobe a nachystat. Pomoct to tam čapnut nové sklo sa už niekto najde.
Honda CR-V, Peugeot Partner,VW Caddy, Škoda 1000MB DELUXE
ondra.p
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Příspěvek od ondra.p »

Pracoval jsem nějakou dobu v autoskle a tam vždy vše strunou. Pokud jsou okolo gumy tak motanou strunou a nic se nepoškodí ale musí se vědět jak na to. Doma mám i vyřezávačku ale tou se nedostaneš všude. Struna je jednoduchá levná akurát potřebuješ někoho k sobě.
roman1648
Aktivista

Příspěvek od roman1648 »

Skla dělám jen občas ale vždycky strunou, pravda, v jednom to jde blbě, když je bauset musí se buď vyndat nebo podříznout, nějakou ochranu palubky aby se nepoškrábala a je to
Kámoš co dělal v autorizáku říkal že měli jakousi vyřezávačku ale že to byl tak složitý kladkostroj že než jsi to nainstaloval tak bylo okno třikrát vyříznuté ručně strunou ;)
ROMEK
Aktivista

Příspěvek od ROMEK »

romane ten kladkostroj bude ten Orange BAT WRD . Ešte som videl nastavec k indukčnemu ohrevu že s tým jazdiš v mieste kde je lepidllo a ono to odskočí. Ale je to za ranec.

Ten drot je najrýchlejší a najefejtívnejsí sposob len musíš mat niekoho zaškoleneho nech nedoškrábe lak okolo okna
roman1648
Aktivista

Příspěvek od roman1648 »

Jo to jo, sloupek je dojebaný hned a co pak s tím že, chce to v klidu a pomalu
Jak jsem psal děláme to jen občas, tak jedno dvě do měsíce takže žádnej stres s tím ;)
hansdob
Aktivista

Příspěvek od hansdob »

No právě struna a někdo protože sám jsem to dělal několikrát a to je humus …. Nikdo šikovný aby věděl co dělá nemá čas když se to hodí mě no a je jsem v pr když mají čas oni. Asi tedy hmmm motanou strunou nevím jak na to když je kolem okna guma ( pate dveře) abych ji nepoškodil jelikož jsem to vždy pokurvil a pak z uni bausetu tvořil něco aby to vypadalo.

Chápu že vyřezávačkou se nedostanu všude ( nic neni dokonalé) ale to už doříznu snad sám.

Mě jde o to zda ta vzduch vyřezávačka vůbec funguje zda ma smysl se ji zabývat. Na YT to jede jak vino jenže všichni víme jak promovidea a různí borci co jen chteji ukázat ….. a skutek utek
ondra.p
Přispěvovatel

Příspěvek od ondra.p »

Už jsem to řezal i s manželkou žádná kosmická běda to není jen to chce pořádné držáky na strunu které jdou chytit oběma rukama
hansdob
Aktivista

Příspěvek od hansdob »

Vim ze není pár jsem jich za ty roky udělal. Ale jak to vezmeš s lemplem je řízlá přístrojovka stropnice odřeny sloupek natotata ….

Takže jak funguje ten vzduch?
ondra.p
Přispěvovatel

Příspěvek od ondra.p »

Funguje tam kde je prostor. Přirovnal bych to trochu k tomu jako bys chtěl to okno vyříznout flexou. Zkus si schválně vzít 125 flexu a uvidíš kde všude se u běžného auta nedostaneš. Nehledě na to že vyřezávačkou uplně jednoduše pomlátíš kastli.
Jestli si vzpomenu tak večer vyfotím držáky na strunu jaké mám já. V tom je základ. K fotkám ti pak napíšu jaký je postup řezání tak aby to nepoškodil ani lempl.
hansdob
Aktivista

Příspěvek od hansdob »

Mňo. Už jsem to včera objednal. Tak uvidíme.
S držákama se pochlub :-) rád mrknu a rád přiučím třeba zjistím že to celý roky dělám blbě.
ROMEK
Aktivista

Příspěvek od ROMEK »

Ondra.p - klunde nahod nejake foto aj s postupem ;)
hansdob
Aktivista

Příspěvek od hansdob »

Tak panove koupil jsem tedy to BGS 9291 s jedným origo dodávaným nožem 52mm no bezvadný. Passat B5,5 venku demontáž stěračů, torpéda okápku pil filtru, uvnitř jen bočních sloupků a v jednom to okno bylo venku v cukuletu. Komplet vršek boky až k přístrojovce zevnitř a zvenčí dole kousek za levý stěrač až skoro do rohu na straně spolujezdce takze na straně spolujezdce zbylo dole do 5cm na sloupku cca 10cm u řidiče cca 8cm dole a cca 10cm sloupek coz fik strunou a bylo venku. Za mne perfektní. Tam kde jsem se bal o poškození kvůli hloubce jsem si to změřil a navlékl na nuž hadici abych nemohl hlouběji ( do kovu) jediný ( to chce asi praxi) když jsem jel nahoře kde jsem nechal i stropnici tak jsem se tlačil nahoru a tím jsem často jel po okně a když jedete po okně tak ty vibrace jdou do rukou a to bylo nepříjemný. Bauset to vůbec nepoškodí takže na ty moje 5 dveře to bude taky super. Takže za mne jednička s hvězdičkou.
Naposledy upravil(a) hansdob dne 26 lis 2024, 21:09, celkem upraveno 1 x.
ROMEK
Aktivista

Příspěvek od ROMEK »

rezal si s tým z vnútra alebo zvonku?
hansdob
Aktivista