Klempířina / zhnilotiny

co se jinam nevešlo/nehodilo - ohledně aut

Moderátoři: šulda, Moderátoři

roman1648
Aktivista
Odpovědi: 0

Klempířina / zhnilotiny

Příspěvek od roman1648 »

Kluci začínají se mi dost množit požadavky na klempířinu - OI,OII, GV apod. uhnilý spodky blatníků,prahy,zadní lemy...nějak pořádně nevím co si za to vzít
Teď jsem dělal GV oba blatníky a oba prahy, opravný díl blatníku stojí skoro 700 a nový blatník v Elitu 900,ano,zázrak to nebyl ale jakž takž, práh 1300 kus , takže plechařina asi 4500 , barva 0,5L LC9X a lak 1500 to jsme na 6tis. , několik řezných a brusných lamelových kotoučů,kyt,hrbatec,tmel,maskovací páska,odmašťovač atd vosk dovnitř tak jsme na 7tis.
Jsem celkem rychlej takže dveře dolů, omalovat prahy,uřezat starý,bodnout nový,dveře zpátky jestli sedí fuky jakž takž popř. doladit,zavařit(body po asi 0,5cm)obrousit,nakytovat,natmelit,nalakovat,namontovat podběhy,zástěrky,kokotiny,stříknout dutiny, řekněmě postupně asi 8 hodin práce ( odhad, přesně nevím )
Kámoš co jsem mu to dělal říkal že obešel kde koho a že to vůbec buď dělat nechtěli,že tak max blatník na pojišťovnu a nebo jeden že to udělá ale ať počítá min 25tis za to nebo jinde ceny jak za druhý auto (LOL)
Tomas6
Aktivista

Re: Klempířina / zhnilotiny

Příspěvek od Tomas6 »

V některém jiném tématu jsi psal že za rozvody jsi chtěl trojku. S tím že jsi to dělal tři hodiny. Tak asi víš kolik si vzít. Plus materiál. Ale po pravdě radši budu dělat dvoje troje rozvody jak jeden prah a blatník. Já tyto práce dělám už jen vyloženě moc dobrým známým a nebo moc dobrým zákazníkům. Pak ale cena za materiál a práce plus mínus kolem 500 hod. Ale jak píšu, lidem kteří tu nechali fakt dost peněz a nijak se o ně nepřeli.
OIII 1.4 TSI 240 000km
FI HTP LPG 340 000km
roman1648
Aktivista

Příspěvek od roman1648 »

No, já právě dělám vesměs kamarádům takže asi tak nějak tuším co si za to vemu (noteeth)
Je to přesně jak píšeš, já to taky dělám nerad, výsledek potom potěší ale za jakou cenu, hlavu dopálenou od svářečky,černej jak havíř,bordel v půlce dílny z toho :roll: , já bych to nejraději posílal jinam ale ono není kam, ti co to dělali už to nedělají a mladí na to vesměs serou páč to neumí (noteeth)
ROMEK
Aktivista
Odpovědi: 1

Příspěvek od ROMEK »

Romane nic sa nedá robit musíš to nacenit orientačne čas + pridat 2hodiny ked sa neco vysere a material k tomu. Buď to zákazník skusne alebo ne. Najhoršie je že tie ceny materialov neustale stupaju a musíš neustale prepočitavat.
Honda CR-V, Peugeot Partner,VW Caddy, Škoda 1000MB DELUXE
roman1648
Aktivista

Příspěvek od roman1648 »

Jasné no, já třeba barvu měl z Allegra kde mají 0,5L báze ( metalízy ) za 350 korun (noteeth) ,když si to nechám namíchat tady v autolacích tak to bude stát 1500 to samo lak, u nás je to prostě všechno za 3x tolik..
Nejhorší tady na tom je že ono to na první pohled vypadá jakž takž, pak do toho řízneš a všechno je jinak (noteeth)
ROMEK
Aktivista

Příspěvek od ROMEK »

U tých starých vražd zospodu nieje o čo bodovat nový prah ako su nosníky hnilé . Každý da od toho ruky preč alebo nacení za ranec.
roman1648
Aktivista

Příspěvek od roman1648 »

Nejhorší je když to naceníš na ranec protože se ti to nechce dělat a oni to stejně chtějí :roll: protože jinde je s tím poslali pryč a se zhnilýma prahama ti technickou už nikdo neudělá, nějaký lepení novinama to už prostě nejde (LOL)
Jarda S.
Aktivista

Příspěvek od Jarda S. »

tim líp pro tebe, s cenou je seznámen a souhlasí s ní a ty máš dobře zaplaceno (noteeth) (noteeth)
Navara 2.5dci 126kw
Passat AVF 96kw
roman1648
Aktivista

Příspěvek od roman1648 »

No jo ale já raději jiné práce než zachraňovat zhnilotiny (noteeth)
ROMEK
Aktivista

Příspěvek od ROMEK »

Spravit to jak sa má dneska su mobile foťáky ukazat že si spravil maximum dostalo brusku ,odrezovaž, pozink sprej,základ nove prahy lemy byli sme dohodnutý na cca 1300eur a vešli sme sa do 1245eur ;)

Najhoršie je to spravit asi "tak nejak" na pranie zákazníka po zime to vyleze a budeš za podvodníka
dracekvo
Přispěvovatel

Příspěvek od dracekvo »

Tyhle vraždy nikdo dělat nechce.
Protože to nějak naceníš, pak do toho řízneš a zjistíž, že ještě musíš z plechu vymodelovat další věci co jsou na sračku. Takže dalších x hodin práce.
Pak provařitelný primer, maskovací folie, základovka, vrchní barva, lak, vystříkání dutin, oprava nástřiku podvozku. To vše stojí peníze a potřebuje to nějaké technologické přestávky, takže to není ani za pár hodin hotovo. Ale je to potřeba, pokud nechceš, aby někdo po okolí chodit a vykládal, jak jsi vyvařil auto a za rok to vylezlo znova.

Já to teda osobně dělám na tupo a s plným provarem. K tomu bodování po částech nějak nemám důvěru. Bych čekal, že to v těch místech začne reznout. Ale takováhle práce by samozřejmě stála jiný peníze. Dělám si to jen pro sebe a nekšeftuju s karosařinou.
mountune
Přispěvovatel

Příspěvek od mountune »

Děláme klemprinu/opravy po nehodach na zánovních autech... práce pokokot. Do nejaky shnilotiny bych nešel, co je mi do toho že ty lidi nemají prachy? Jdou do práce za pár korun? Divím se že se tím zabývás, práce je spoustu tak proč dělat dojety mrdky :) povazuju tě Romane za zkušeného borce tady na foru.. tak si nech tu práci pořádně zaplatit..
roman1648
Aktivista

Příspěvek od roman1648 »

Jak jsem psal no, je to vesměs kámošům a tam to není o ceně, jen se do toho pustit (noteeth)
Ale postupně už se vozový park obnovil, jen jeden má OI jinak už asi nic moc na vyvařování :thumbsup:
Tomas6
Aktivista

Příspěvek od Tomas6 »

Jakto? Dyť ty novější harapáky hnijou víc jak ty O1....
OIII 1.4 TSI 240 000km
FI HTP LPG 340 000km
mirek999
Přispěvovatel

Příspěvek od mirek999 »

Dřív lehne technika, než kastle na hnilobu. Potom se oprava finančně nevyplácí.
Toledo 1L, 1Z. Octavia 1Z, BSE. Caravelle T4, ABL.
Odpovědět

Zpět na „Diskuze o autech“