Problém při studeném startu
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Problém při studeném startu
Jde o G3 Tdi motor AHU. Mám problém! Ted jak začala zima tak po žhavení chci nastartovat a probliknou mě kontrolky.Vymaže se čas a ujeté KM. Baterka je OK. Jinak auto startuje našup! Nebude špatné nějaké relé? Nemuže někdo poradit!
Mam asi ten isty problem na OC 1 1.9TDi AHF 81kW. Bateria je v poriadku, ale obcas sa stane ze po zhasnuti kontroliek vobec netoci starter, len cosi cvakne a odpoji (asi) prud. Vymaze pamat. Potom to chvilu nejde vobec, parkrat sa mi to podarilo natocit pomocou startovacich kablov z inej baterie v inom aute. Odkedy sa to zacalo stava sa aj ze pocas chodu motora hlavne za studena a pri nizkych otackach (napr.jazda v zapche) mi vypne radio, znizi sa intenzita svetiel aj osvetlenia palubovky a po case sa rozsvietia kontrolky ABS a airbagov. Trapim sa s tym uz asi mesiac, v pondelok sa na to ma pozriet autoelektrikar, ktoreho mi odporucil kamarat. Potom dam vediet co zistil.
Predstavte si to ticho, keby ľudia vraveli len to, čo vedia.
Takze neskoro, ale predsa. Nemal som cas ozvat sa skor. Autoelektrikar zistil preruseny vodic pri malom konektore na vedeni od alternatora ku riadiacej jednotke (asi). Ten konektor je 4 vodicovy a je v priestore medzi baterkou a alternatorom. Ked som mal ten problem nevsimol som si ze mi vobec nesvieti kontrolka dobijania (pako) a alternator nedobijal baterku. Po premosteni konektora je vsetko OK. Takze ak mozem poradit odkontroluj ci po zapnuti kluca svieti kontrolka dobijania.
Predstavte si to ticho, keby ľudia vraveli len to, čo vedia.