1,2 TSi - dá se sehnat gufírko do vysokotlaké pumpy?
Moderátoři: šulda, Moderátoři
1,2 TSi - dá se sehnat gufírko do vysokotlaké pumpy?
Známému jde na Yeti 1,2 TSi benzín do oleje...klasika...vysokotlaká pumpa propouští....samozřejmě kvůli ceně chtěl Topran...vyměněno. Ale ze zvědavosti jsem rozebral tu původní a vlastě je jasné, že je vytvrdlé to gufírko, co běhá te unášeč...nedá se sehnat jen ta část s gufírkem, že by se to přezbrojilo? Díky
Škoda Octavia 3 Combi 1,6 TDi CR 81kw CXXB, r.v. 2017 + Škoda Rapid 1,2 TSi CBZA rv 2013...VCDS MAX, VIS Online, Delphi 2020.23
Re: 1,2 TSi - dá se sehnat gufírko do vysokotlaké pumpy?
Je to jeden kus s tím kovovým obalem nebo půjde ta pryžová část vyšprtnout ven ? Gufírka dneska seženeš ve všech možných rozměrech...
Právě že ven to bez destrukce nejde.....viz foto.... zůstala tam ta kovová část, asi by se dala odsoustruzit a vydloubat a pak to nějak nalisovat.... ideální by byl celý ten celek.... našel jsem ho ale jen na ty silné motory za necelých 1500,- ale na ty 1,2 ne
Škoda Octavia 3 Combi 1,6 TDi CR 81kw CXXB, r.v. 2017 + Škoda Rapid 1,2 TSi CBZA rv 2013...VCDS MAX, VIS Online, Delphi 2020.23
Tak to asi nevadí že tam zůstala ta kovová část pokud bude gufírko potřebného průměru
Já třeba nedávno řešil visco spojku/ložisko v ní na nějakým Ivecu 2.8 kde se to dalo koupit jen jako celek za bakuli peněz, dvouřadý dost hluboký ložisko atyp že nešlo nikde sehnat a to si myslím že seženu ledacos, vzal jsem tu řemenici, kámoš mi tam vytočil pouzdro se stěnou asi 6mm s přesahem, to jsem do ní za tepla zalisoval, pak normálně objednal tři jednořadá krytá ložiska jsem do toho futra zalisoval za sebe a bylo to, řešení za 500,-
Já třeba nedávno řešil visco spojku/ložisko v ní na nějakým Ivecu 2.8 kde se to dalo koupit jen jako celek za bakuli peněz, dvouřadý dost hluboký ložisko atyp že nešlo nikde sehnat a to si myslím že seženu ledacos, vzal jsem tu řemenici, kámoš mi tam vytočil pouzdro se stěnou asi 6mm s přesahem, to jsem do ní za tepla zalisoval, pak normálně objednal tři jednořadá krytá ložiska jsem do toho futra zalisoval za sebe a bylo to, řešení za 500,-
Kluci blbá otázka. Jak sa dá diagnostikovat prepuštanie benzínu do oleja u tejto vysokotlakovej pumpy? Je to nejak poznat okrem toho že príbuda olej?
Tiež mám TSI tak sa pýtam
Tiež mám TSI tak sa pýtam
Honda CR-V, Peugeot Partner,VW Caddy, Škoda 1000MB DELUXE
Ano, zpravidla při častých krátkých trasách zjistíš, že máš olej nad ryskou max..... někdo tvrdí že to pozná po čichu, ale já popravdě ne
Kluci já teď trochu bádám v těch pumpách a je vůbec víc druhů pump, nebo je to pořád jedna a ta samá napříč motorizací.... já že možná i ten pístek je možná jen jeden typ 

Tak jsem trošku bádal a zřejmě ty pumpy jsou dva druhy....u těch silnějších aut má ta pumpa ještě třetí vývod úplně nahoře na tom víku...... předpokládám přepad zpátky do nádrže.....tam patří ten pístek z toho odkazu.......ty slabší tsi nemají ten přepad..... otázka za milion, zda ty pístky jsou shodné, či nikoliv?
Tento typ pumpy máš iba na 1.2TSi EA111 a 1.4TSI tie 90/92kw verzie z rady EA111 ostatné majú silnejšie resp. inak konštruované pumpy.
Ja som teraz menil na 1.4TSI s tým, že prepúšťala benzín a vydávala pazvuky, vymenil som za novú a pazvuky sú tam stále takže asi budem musieť sa pozrieť či neni pridretá hlava.
Ja som teraz menil na 1.4TSI s tým, že prepúšťala benzín a vydávala pazvuky, vymenil som za novú a pazvuky sú tam stále takže asi budem musieť sa pozrieť či neni pridretá hlava.
Takže to použít nejde, chápu správně?
Smrdi olej po benzínu a přibývá. Záleží jak moc to chcije já teď vyndal čerpadlo a ta pruzina na něm co má být v oleji byla úplně osušená od toho jak na ní chcal benzína smýval olej, až budu doma tak ti to můžu vyfotit
tak ta je - hrdzavá jak liška 

Honda CR-V, Peugeot Partner,VW Caddy, Škoda 1000MB DELUXE
To právě není rez. Ta pružina je v oleji a usazuje se na ní karbon a jak začne téct benzín tak to ten olej z karbonu takhle krásně vymylo dosucha. Takhle to vypadalo po vyndání z motoru 

To jsem ještě neviděl, já vždy když jí vyndal, tak byla mastná normálně od oleje