Yeti 1,2TSi V kabině smrdí benzín a špatně startuje - VYŘEŠENO
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Yeti 1,2TSi V kabině smrdí benzín a špatně startuje - VYŘEŠENO
Zajímavý rébus...Yeti 2011 1,2TSi 77kw....v kabině smrdí štiplavě benzín....hlavně když se auto nechá zavřené přes noc.....po vyvětrání pak už ne...zjistil jsem, že nádrž s podávacím čerpadlem je oddělená podlahou, čili padá vše okolo podávacího čerpadla (není tam ten montážní otvor)...auto špatně startuje...chytne třeba na potřetí a občas se stane, že na volnoběh chcípne....jsem si jistý, že ty věci spolu souvisí....na VCDS nic a vizuálně nemůžu na nic přijít...snažil jsem se vše v motoru kolem railu a čerpadla podotahovat....nepomohlo, vyměnil jsem palivovou pumpu....stejně nabýval benzín do oleje.....nepomohlo....nemůže nějak podtékat vstřik, nebo kde se do kabiny vůbec ten smrad bere? nic rozlitého tam není je možné, že jakoby přes topení....vizuálně jsem nic nevypozoroval ale fakt je to dost otravně cítit
Naposledy upravil(a) OťasTDi dne 24 led 2025, 11:12, celkem upraveno 1 x.
Škoda Octavia 3 Combi 1,6 TDi CR 81kw CXXB, r.v. 2017 + Škoda Rapid 1,2 TSi CBZA rv 2013...VCDS MAX, VIS Online, Delphi 2020.23
Re: Yeti 1,2TSi V kabině smrdí benzín a špatně startuje
zkontroluj jestli nemáš upadlej ventil odvzdušnění klikový skříně. to nejvíc jde do kabiny při stání na křižovatkách na volnoběh, za jízdy to mizí.
Peugeot Boxer 2,2 HDI Renault Scenic 2,0 DCI Škoda Fabia 1,9 SDI
Kde přesně je? není to ten ventilek, jak se ulamuje při výměně vzduchového filtru na víku hlavy? ten je v pořádku
Škoda Octavia 3 Combi 1,6 TDi CR 81kw CXXB, r.v. 2017 + Škoda Rapid 1,2 TSi CBZA rv 2013...VCDS MAX, VIS Online, Delphi 2020.23
Prosím zkuste nějaké další nápady a postřehy
to máš podle roku výroby motor CBZB ne? zezadu nahoře na motoru pod tím plastem co de do turba vzducháč je mimo.
Ano cbzb..... myslíš tohle?
jo
Re: Yeti 1,2TSi V kabině smrdí benzín a špatně startuje - VYŘEŠENO
Ventilek byl v pořádku, ale nějaký asi nějaký idiot přede mnou tam něco dělal a když vracel palivovou rampu, tak na druhý vstřik nedal ten malý gumový ó kroužek.....proto utíkal tlak v railu a špatně to startovalo a samozřejmě tím i smrděl ten benzín. Rovnou jsme koupili sadu a pretesnime ty vstřiky komplet
Dyť z toho musel valit benzín po kýblech
OIII 1.4 TSI 240 000km
FI HTP LPG 340 000km
FI HTP LPG 340 000km
Taky nechápu, jak s tím vůbec mohl jezdit..... nicméně bylo to evidentní......mokro a nabalená špína okolo druhého vstřiku, sundal jsem elektriku, čerpadlo, oddělal tu palivovou rampu a na třech vstřikách ta gumička buď zůstala na vstřiku, nebo byla v rampě......a na druhém válci nikde ...vypadnout mi nemohla, to je vyloučeno.... jelikož jsem to dělal poprvé, byl jsem hodně opatrný a svítil jsem si.....a ono to i dává smysl..... proto to i blbě startovalo a občas chcíplo a smrdělo.....jak jsem psal na začátku.....
Mám teorii, že i ten plastový kroužek co je pod tím gumovým to částečně těsní - jinak by mi unikal význam k čemu tam je a ta gumička to už jen dotěsňuje...když tak moudřejší zde upřesní....díky