Fabia 2 lehla komplet elektrika kromě světel
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Fabia 2 lehla komplet elektrika kromě světel
Kluci teprve na to pojedu....volal známý, že mu za jízdy lehlo auto....komplet se vyplo, nic nefunguje kromě světel....nastartovat nejde, nic na palubce, jen ty světla.....nesetkal jste se s tím někdo? Na první dobrou tipuji nějakou hlavní pojistku, samozřejmě budu to prohlížet a proměřovat....ale napadlo mě, zda už to někdo nezažil? Dík
Škoda Octavia 3 Combi 1,6 TDi CR 81kw CXXB, r.v. 2017 + Škoda Rapid 1,2 TSi CBZA rv 2013...VCDS MAX, VIS Online, Delphi 2020.23
Re: Fabia 2 lehla komplet elektrika kromě světel
Update situace....zkusili to nastartovat přes kabely a chytla.....po minutě se začaly rozsvěcet kontrolky a pak zdechla (benziňák) - tipuji, že odešlo dobíjení a vlastně vyjeli baterku na podpětí až než lehly řj....
Škoda Octavia 3 Combi 1,6 TDi CR 81kw CXXB, r.v. 2017 + Škoda Rapid 1,2 TSi CBZA rv 2013...VCDS MAX, VIS Online, Delphi 2020.23
JJ alternátor
Honda CR-V, Peugeot Partner,VW Caddy, Škoda 1000MB DELUXE
Za hoďku to tu budu mít....v případě, že nebude dobíjet, nemá někde u baterky ještě tu velkou zelenou pojistku? já je tedy samozřejmě vezmu žárovkovou zkoušečkou, ale i tak...je na přímo do baterky? Je to 1,2 TSi a koukám, že je potřeba 110A a ty jsou tedy za raketu....tak chci mít jistotu
Tak....majitel dobil přes noc baterii a v podstatě na ní dojel ke mě...baterie 12,14V a po nastartování klesne na 11,97V...... takže auto prokazatelně nedobíjí..... alternátor je tam půl roku, ale netuším, jestli to není nějaký shit při těch cenách.... kód motoru je CBZA..... takže ten 140A..... zítra ráno ho vyndám....napadlo mě, jestli není KO jen ten regulátor? Jak ho proměřit? Popř jak se to chová, když klekne?
To se mu jako nerozsvítila kontrolka dobíjení?
Na kontrolku nespoléhat, ruší to řidičův klid a pohodu
První co je u těchto situací tam tam jedu s kabely nebo rovnou jinou baterkou, ony kolikrát odejdou z hodiny na hodinu a úplně bez varování...
BMW 430i, začalo vypisovat "nízký stav nabití baterie pokračujte v jízdě" , pak po vypnutí motoru a natankování už nic, jen se rožly budíky a konec, odtah, nová origo baterka asi 9500,-
, proč odešla nikdo nezodpověděl, prostě spotřební věc...
První co je u těchto situací tam tam jedu s kabely nebo rovnou jinou baterkou, ony kolikrát odejdou z hodiny na hodinu a úplně bez varování...
BMW 430i, začalo vypisovat "nízký stav nabití baterie pokračujte v jízdě" , pak po vypnutí motoru a natankování už nic, jen se rožly budíky a konec, odtah, nová origo baterka asi 9500,-

Pánové tak to je zase storry.....tvl včera přijeli...voltmetr a měřím 14,14V při běhu motoru
tak jsem to chcípnul, VCDS všechny jednotky hlášku o nízkém napětí, DF svorka alternátoru no prostě evidentně baterie byla úplně vyšťavená.....mažu chyby a napadlo mě změřit VCDS napětí...12,13V bez motoru, tak jsem nastartoval a napětí kleslo na 11,98V......takže dneska ráno alternátor ven....tam se ptám, jak ho vyndaváte? jjak s ním vykličkujete ven? Já to udělal, ale zajímá mě, jak to dělají profíci, protože tohle bylo šílený....napíšu pak, jak jsem to dělal...no a odvezl jsem ho k opraváři....ten sundal regulátor s uhlíkama, vrátil zpátky a dal na stolici a....14,4V zatížil a znova šel na 14,4V......takže jsem ho tam teď vrátil....napíšu po obědě, jestli dobíjí - neměl jsem u sebe měřák a hlady už dělám kraviny

ide budenie alternátoru? svieti kontrolka dobíjania na prístrojovke?
Honda CR-V, Peugeot Partner,VW Caddy, Škoda 1000MB DELUXE
Ta nesvítila ani když to nedobijelo a teď už vůbec né a na měřáku teď 14,37V....... takže reálně to nedobijelo....vymontoval jsem altík, odvezl na přeměření, frajel sundal ten regulátor s buzením a uhlikama.....ten černý díl, prekontroloval, složil a na stolici alťas hned dobíjel a po montáži do auta taky.....a teď co s tím
..... nicméně napište mi, jak vyndavate altík z motorového prostoru u TSi

Vyřešit buzení - kontrolku, nejspíš kabeláž
A buzení je součástí toho černého dílů, co je zároveň regulátor? Romane a jak ty vyndaváš ten altík ven?
No konektor co vede do altíku na ten musí jít plus
Nevybavím si jak to tady je teď z hlavy ale většinou je potřeby vyvěsit motor z hlavního silentbloku u rozvodů a pohnout si s tím kam je potřeba
To platí u všech aut no, povolit altík,starter,kompresor z motoru je jedna věc,ale dostat ho ven ....já naštěstí četl Foglara za mlada a Jan Tleskač byl můj velký vzor

Nevybavím si jak to tady je teď z hlavy ale většinou je potřeby vyvěsit motor z hlavního silentbloku u rozvodů a pohnout si s tím kam je potřeba
To platí u všech aut no, povolit altík,starter,kompresor z motoru je jedna věc,ale dostat ho ven ....já naštěstí četl Foglara za mlada a Jan Tleskač byl můj velký vzor

Jo přesně tak jsem to udělal.....lambdu ven, olejový filtr a držák na hadici od vody, aby s ní slo hýbat.....a pak silentblok, podepřený motor heverem a prkýnkem a odsunout dozadu..... podotýkám před panelákem na parkovišťi za jemného mrholení 
No a ještě pod to lehni a správ upadený drát co jde k altíku. Je na držáku u starteru
OIII 1.4 TSI 240 000km
FI HTP LPG 340 000km
FI HTP LPG 340 000km