https://www.youtube.com/shorts/x0t8UKWrDtw
Myslel jsem si , že jsou k.o. vstřikovače a proto houpe volnoběh , smrdí to a zanáší se DPF , tudíž jsem koupil sadu nových originálních vstřikovačů VW, ihned po jejich montáži a nakódování auto přestalo smrdět ,ovšem volnoběh houpal stále stejně a regenerace stále po 100 km. Udělán kontrolní LOG během jízdy a probíhající regenerace, tam zjištěn velký protitlak před DPF a to i po ukončené regeneraci ukazuje 20 mBar. Tudíž zřejmě asi plný filtr , tak jsem nechal DPF vyndat a vyčistit mokrou cestou v DPF.CZ. Ovšem po vyčištění a namontování ( vše dělala ona firma) stále protitlak DPF 20 mBar po regeneraci , stále regeneruje po 100 km , defakto čištění DPF nevedlo vůbec k ničemu. Pan servisní technik na DPF.CZ říkal , že to vše má na svědomí vysokotlaký EGR na sání motoru a ať dám nový. Tak dnes jsem EGR vyměnil ( nový originální EGR VW ) udělala se adaptace , k tomu se vyměnilo čidlo diferenčního tlaku ( též nové origo VW) též se naadaptovalo a samozřejmě se vůbec nic nezměnilo. Opět vyhozené peníze a problém protitlaku DPF a častých regenerací a houpajícího volnoběhu stále trvá. Dnes kamarád ( mechanik) ještě nastavil ve VAGu množství popílku na 20 gramů, jak jsem se zde na foru dočetl , DPF.CZ dala popílek samozřejmě na nulu po vyčištění filtru.
Začínám být celkem zoufalý z toho auta. Docházejí mě peníze a hlavně nápady, co s tím dělat dál. Auto jezdí pěkně , tahá, nouzák nepadl nikdy. Koncovka výfuku čistá , katalyzátor při regeneraci má ukázkovou teplotu, regenerace trvají cca 10 - 20 km a vždy se ukončí .
Jo poznatek ohledně toho volnoběhu , když kamarád dělal adaptace EGRu tak se během adaptace volnoběh krásně zklidnil a celkově motor běžel ukázkově. Jak se ukončí adaptace opět se volnoběh rozhoupe a motor začne zakopávat. Určitě ten špatný volnoběh souvisí s tím smradem z výfuku a s tou častou regenerací.
Jo a spotřebu oleje mám cca 1,2 litru na 15 000 km.
Prosím nemá někdo z vás nějaký nápad ?

Děkuju.