Pilinky na vršku filtru TDi CR

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

OťasTDi
Aktivista
Odpovědi: 0

Pilinky na vršku filtru TDi CR

Příspěvek od OťasTDi »

Kluci nikde nic neřeším, ale potřebuji vysvětlit asi vám dobře známý problém....Když se objeví při výměně naftového filtru pilinky na vršku, vím, že to znamená průser a že vysokotlaké čerpadlo začíná být KO...jenže zaslechl jsem a to si chci ověřit, že CR mají čerpadla tři...podávací v nádrži, pak pomocné, co má tlačit snad 10 barů a pak to vysokotlaké...a že právě když selhává to pomocné, tak tím, že vysokotlaké může jít na sucho, tak se odpraví....je to tak, nebo je to blbost a je to trochu jinak? Zároveň pokud tedy CR má mít to pomocné čerpadlo, mají ho všechny verze? Přiznám se, že jsem u svého CXXB a jak jsem se teď vrtal v tom CAYC nic takového nenašel...ale možná jsem blbě hledal....v podstatě bych potřeboval někoho, kdo by mi to polopaticky vysvětlil....jo a pokud jsou pilinky na tom filtru, tak počítám, že je průser i co se týče do budoucna pro vstřiky, že?
Škoda Octavia 3 Combi 1,6 TDi CR 81kw CXXB, r.v. 2017 + Škoda Rapid 1,2 TSi CBZA rv 2013...VCDS MAX, VIS Online, Delphi 2020.23
tiguan2
Přispěvovatel

Re: Pilinky na vršku filtru TDi CR

Příspěvek od tiguan2 »

Když jsou pilinky ve filtru odchází vysokotlaký čerpadlo ale neni to tim že šlo na sucho ale tím že se otáčelo jiným směrem. Přetočí se vevnitř takový mehement a ten se pomalu vydírá. Postupem času to odserou i vstřiky.
I když jsem tady měl P 306 HDI a měl piliny a jezdil hodně dlouho a pak ho prodal.
Bora 1.9 TDI 85KW 6q,čip, AJM--minulost
Rapid 1.6 TDI 85 kw
Audi Q5 125KW 6q manual
Scala 1.6 Tdi 85kw rv22
passion
Přispěvovatel

Příspěvek od passion »

1.6 CAY nemá to druhé čerpadlo, čo si ho nazval pomocné. Len v nádrži a vysokotlak pre rail. Dvojlitre by ho už mali mať.
Určité jemné trblietky som zatiaľ videl pri výmene filtra každého CR. Za mňa je až prúser, ak sú to už malé šponky.
OťasTDi
Aktivista

Příspěvek od OťasTDi »

Dobře, takže dá se říct, že 1,6ky ho nemají a dvoulitry už jo... víme kde se nachází a kolik má tlačit?

A passione, to je to proč se má aretovat čerpadlo kolíkem při rozvodech? Nebo jak se může točit obráceně, nebo v něm něco otočit? Prosím rozpitvat otázku na molekuly :D
Škoda Octavia 3 Combi 1,6 TDi CR 81kw CXXB, r.v. 2017 + Škoda Rapid 1,2 TSi CBZA rv 2013...VCDS MAX, VIS Online, Delphi 2020.23
roman1648
Aktivista

Příspěvek od roman1648 »

Je to ten hliníkovej válec podobnej benzínovýmu filtru do kterýho vedou dráty u držáku motoru(u rozvodů )
Tlak 5 bar , 10bar už by bylo na "gumový" hadice trochu moc
https://www.skoda-dily.cz/nahradni-dil/ ... 46486.html
OťasTDi
Aktivista

Příspěvek od OťasTDi »

Aha a koukám, že se to týká dvojkových Octavií....u trojkové už v nabídce není....super jsem chytřejší

Tak ještě poprosím rozpitvat ten problém s vysokotlakým čerpadlem a pilinami, jak psal passion a bude to vše
tiguan2
Přispěvovatel

Příspěvek od tiguan2 »

passion píše: 19 úno 2025, 19:02 1.6 CAY nemá to druhé čerpadlo, čo si ho nazval pomocné. Len v nádrži a vysokotlak pre rail. Dvojlitre by ho už mali mať.
Určité jemné trblietky som zatiaľ videl pri výmene filtra každého CR. Za mňa je až prúser, ak sú to už malé šponky.
Nevim co je trblietky ale když už je ve fitru naznak že se něco třpití je zle. Jen můj názor a mnohokrát podložený!
Bora 1.9 TDI 85KW 6q,čip, AJM--minulost
Rapid 1.6 TDI 85 kw
Audi Q5 125KW 6q manual
Scala 1.6 Tdi 85kw rv22
tatko Tom
Přispěvovatel

Příspěvek od tatko Tom »

Presne tak. V palivovom filtri nemá čo hľadať akýkoľvek kovový oter.
1.9 JTD 85kW (2x), predpísané oleje + Metabond
OťasTDi
Aktivista

Příspěvek od OťasTDi »

Mimochodem s příštím olejem na svém CXXB cca za 8tis km budu dělat i palivový filtr a hned po odklopení víka udělám foto a vůbec to zdokumentuji....pokud tam bude něco zajímavého, tak oživím tohle téma a dám fotku....Postup výměny udělám tak, že samozřejmě odsaji zbylou naftu, vyčistím dno filtru a nový filtr a teď přijde dotaz, zda zalít, nebo VCDS pouštět čerpadlo v nádrži....jenže to mi právě minule nešlo....psalo to něco jako nepodporovaná funkce, nebo tak (už si přesně nepamatuji) - ale teď mě napadá, zda to nemusí být přes nějaký bezpečnostní přístup login a číslo....já to pouštěl klasicky z akčních členů a to nešlo
pavlin2
Přispěvovatel

Příspěvek od pavlin2 »

Mě to na CFGB jde přes "první naplnění paliva" nebo tak něco.
S2 CFGB DSG
OťasTDi
Aktivista

Příspěvek od OťasTDi »

Hmmm zajímavé....a ta funkce je v čem? V přizpůsobení? A je to přes login?
OťasTDi
Aktivista

Příspěvek od OťasTDi »

Odpovím si sám.... viděl jsem na YouTube asi tři varianty a vše v základním nastavení.....jen tedy pokud bude filtr naprosto bez nafty...jak dlouho nechat běžet tu podávačku? Můžu třeba jednu minutu? Nic se zkazit nemůže, né?
Tomas6
Aktivista

Příspěvek od Tomas6 »

Běžně vidívám ve filtru kov, ale auta normálně jezdí. Borec z dieselservisu říkal prej otěr z podávačky v nádrži. Nijak to neřešíme.trysky prej stejně ku.ví to co není vidět. To co projde filtrem. Není to z mojí hlavy.
OIII 1.4 TSI 240 000km
FI HTP LPG 340 000km
ROMEK
Aktivista
Odpovědi: 1

Příspěvek od ROMEK »

A co chceš jakože menit ked najdeš pilinky? čerpadlo vstreky? Nic s tým nespavíš je to nekvalitnu naftu sama biozložka. Ked auto nemá DPF tak by sem si naftu "primazával" olejem to by bolo jediné riešenie
Honda CR-V, Peugeot Partner,VW Caddy, Škoda 1000MB DELUXE
roman1648
Aktivista

Příspěvek od roman1648 »

I když se to tam leskne a auto jezdí,startuje, neřeším...preventivně nikdo nic měnit nechce i na cenu paliváče kolikrát koukají jak Němec na orloj... (noteeth)
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“