Zdravím dělám tu motor z popisku a teď pri skládání jsem si všiml ze ve vodní hadic viz obrazky je ( omezujici) plastový váleček. Je to hadice od chladiče oleje, vysokotlakeho egru a myslím že ještě škrtíci klapky do plastoveho vedeni termostatu před vodní pumpu. Má tam být? Trochu mne to zarazilo. Připlavat ne mohl na obou stranách je menší průměr.
Za radu moc díky
Váleček ve vodní hadici 2.0Tdi DFGA
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Váleček ve vodní hadici 2.0Tdi DFGA
Octavia 2 fl 2.0tdi cfhc 103kw+chip ( pracant)
Vw Tiguan allspace 2.0tdi DFGA 110kw (rodina)
Vw Tiguan allspace 2.0tdi DFGA 110kw (rodina)
Re: Váleček ve vodní hadici 2.0Tdi DFGA
Omezovač proudění kapaliny. Může tam být pro snížení průtoku kapaliny ať už z důvodu tepelné optimalizace chlazení v části okruhu nebo z důvodu potřeby vyššího tlaku v té části a nebo kvůli omezení kavitace či turbulencí. Těch důvodů proč se to používá je víc. Někdy se to dá přesně dohledat v SSP dokumentech od VW. Pokud tam byl od výroby, tak ho tam nechej.
EDIT. v SSP jsem se dočetl, že ty omezovače průtoku (restrictors) jsou tam pro plnění a ovzdušnění. Víc info tam k tomu není, je takové krátké a stručné.

EDIT. v SSP jsem se dočetl, že ty omezovače průtoku (restrictors) jsou tam pro plnění a ovzdušnění. Víc info tam k tomu není, je takové krátké a stručné.