1.9 TDI ASV špatný chod turba

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
Marek13579
Nováček
Odpovědi: 0

1.9 TDI ASV špatný chod turba

Příspěvek od Marek13579 »

Ahojte. Kúpil som Seat Leon 1m (1.9tdi 81kw ASV). Vzhľadom na to že to je moje prvé auto a niesom moc skúsený "autíčkar" tak som si prišiel po radu od skúsených. Pri predaji auto mi týpek povedal že keď auto nieje zahriate tak auto sa začne triasť ale ako náhle je zohriate tak to nerobí... (Zapína núdzový režim) Samozrejme robí to len som to zistil neskoro 😅. Auto keď stojí na voľnobehu tak turbo si samé od seba zdvihne otáčky a turbo začne pískať. Na aute pridám a akonáhle mám otáčky na 2000 akoby sa turbo ešte len zaplo a zatlačí ma do sedačky len nechápem prečo to tak prudko "kopne". Má to 81kw ale aj skúsenejší kamaráti mi hovoria že to auto určite nemá 81kw ale tak 110+ pýtal som sa predajcu či tam robil chiptuning a povedal že nie. Chalani tam menili stred turba a si to nejak pokazili a nevedeli čo s tým tak si našli mňa 😅. Vedeli by ste mi poradiť v čom môže byť chyba? Samozrejme asi turbo len ani neviem aké turbo mám kúpiť keďže v papieroch je dané 81kw a nechcem pokaziť aj nové turbo. Ďakujem vopred za rady.
Naposledy upravil(a) šulda dne 04 bře 2025, 21:33, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Úprava názvu.
Pája 19
Aktivista
Odpovědi: 0

Re: 1.9 TDI ASV TURBO PROBLÉM

Příspěvek od Pája 19 »

Vyčíst chyby diagnostikou, nalogovat za jízdy kanály s tlakem turba a množstvím paliva a otevřít kapotu a zjistit, co je tam za turbo, případně na turbu změřit vrtule. 🙂
Oct asv 2000, DieselPower
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“