FIAT ULYSSE převodovka
Moderátoři: šulda, Moderátoři
FIAT ULYSSE převodovka
Před časem jsem vyřešil problém se startováním a už je tady další. Včera mně z ničeho nic nešel zařadit třetí rychl. stupeň. Zastavil jsem a řadící pákou jsem na místě projel všechny polohy. Potom to normálně řadilo. Dnes už zase ne. Odpojil jsem lanka od řadící páky a zkusil jsem řadit přímo mechanismem na převodovce. Ta trojka tam prostě nejde. Ostatní rychlosti jdou v pohodě lehce. Kdyby to byl synchron bez motoru bych přece zařadil, ne? Ovšem trojku nezařadím ani na místě ikdyž s autem trochu houpu. Ona jakoby tam chce jít, ale nedořadí, takže škrčí zuby. Ono se s tím dá jezdit ikdyž lepší by bylo kdyby nešla čtverka. Nevím jestli jít do starší převodovky, ale synchron stojí 11tis. Asi se někdo pomátl na rozumu. Je možné, že se ohnula vidlice, která je společná pro 3 a 4 stupeň. Ale udělalo to najednou při jízdě aniž bych řadil nějak násilím. Kdyby mi rychlost např. chvíli vyksakovala řeknu synchron. Ale takhle bez dřívějších příznaků...
Fiat Ulysse 2,0JTD a AUDI A3 S-line 125kW
Re: FIAT ULYSSE převodovka
Nemám teď na to čas, takže jsem to vyřešil sice provizorně, ale celkem úspěšně. Vypustil jsem olej udělal jsem proplach naplnil jsem místo plné syntetiky polosyntetiku, která je hustější a přidal jsem olejové aditivum pro manuální převodovky. Ze začátku to ještě nešlo, ale jakmile se olej s aditivem roznesl po převovovce trojka jde celkem pškně zařadit jen ji musím někdy přidržet, aby nevyskočila. Ale jinak žádné škrčení zubů žádné rázy... nechám to teď být jezdit se s tím dá a mezitím seženu nějakou solidní převodovku. Ještě se zeptám: nevíte někdo jestli mi bude pasovat šestikvalt z Ulysse 2,0 88kW? Já mám 80kW, ale myslím, že motory jsou stejné a poloosy rovněž. Mělo by tam být jen jiné časování.
Fiat Ulysse 2,0JTD a AUDI A3 S-line 125kW