Problém s třetím brzdovým světlem - Fabia 1

Technická řešení specifických problémů benzíňáků, včetně LPG i CNG pohonu.

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
OťasTDi
Aktivista
Odpovědi: 0

Problém s třetím brzdovým světlem - Fabia 1

Příspěvek od OťasTDi »

Kluci určitě to už někdo řešil. Fabia 1 krátká (1,4 16V). Samo od sebe svítilo třetí brzdové světlo - vybíjelo baterku. VCDS hlásilo chybu brzdového spínače. Řekl jsem majiteli, ať si nějaký koupí a vymění. Měnil si ho sám, já u toho nebyl a ani si nemyslím, že by se na tom něco dalo udělat blbě. Po výměně spínače, chyba stále rozsvěcí kontrolku a nejde smazat a třetí brzdové světlo teď prosvěcuje slabounce tři krajní diody jak zleva, tak zprava....po sešlápnutí pedálu světlo svítí normálně?

Po čem jít? Někde upadla kostra? Svazek mezi pátými dveřmi? Někde jsem teď četl, že to má snad společnou kostru s vyhříváním okna, či co, tak ještě nějak zkontrolovat i to vyhřívání?
Škoda Octavia 3 Combi 1,6 TDi CR 81kw CXXB, r.v. 2017 + Škoda Rapid 1,2 TSi CBZA rv 2013...VCDS MAX, VIS Online, Delphi 2020.23
Diletant_a_Laik
Přispěvovatel

Re: Problém s třetím brzdovým světlem - Fabia 1

Příspěvek od Diletant_a_Laik »

dát správným způsobem správný žárovky do brzdových světel
OťasTDi
Aktivista

Příspěvek od OťasTDi »

Hmmmm zajímavé....tak to každopádně prověřím..... díky, to by mě nenapadlo
Škoda Octavia 3 Combi 1,6 TDi CR 81kw CXXB, r.v. 2017 + Škoda Rapid 1,2 TSi CBZA rv 2013...VCDS MAX, VIS Online, Delphi 2020.23
roman1648
Aktivista

Příspěvek od roman1648 »

Spínače zdaleka ne všechny fungují, svého času to bylo pořád a fungovaly jen origo
Kabeláž do dveří taky častá závada, jsou to starý střepy..
passion
Přispěvovatel

Příspěvek od passion »

Nestláčal ten nový spínač pred jeho montážou do auta?
slovacek.milos
Aktivista

Příspěvek od slovacek.milos »

OťasTDi píše: 13 bře 2025, 19:21 Hmmmm zajímavé....tak to každopádně prověřím..... díky, to by mě nenapadlo

tuto závadu jsem míval u feldy nevím jak je to přesně u fábky, doběhový kontakt u stěračů kde je furt + se propojil v krku do zadních dveří s + kontaktem na třetísvětlo, když prosvěcovalo stačilo zahýbat krkem a když světlo zablikalo nebo zhaslo už si věděl ;)

hlavně nezapomen napsat ke mně takových starých fábek jezdí docela dost
OťasTDi
Aktivista

Příspěvek od OťasTDi »

Majitel je trošku nespolehlivý, říkal že dorazí, že to musí řešit a zatím se neozval. S krkem jsem hýbal, nic se nezměnilo, ale to nic neznamená, může to tam být zapletené v sobě...zaujaly mě ty žárovky.... spínač taky....po diagnostice si ho on sám šel koupit a vyměnil....jak to dělal nevím a pravdu se nedozvím... až se ozve, mrknu už jen ze zvědavosti a napíšu
slovacek.milos
Aktivista

otas když máš čtyřpin brzdový spinač tak ti mohou světla normálně fachčit a nepujde jen decelerace signál pro řj motoru, to kolikrát zjistíš když to má palubák že šlápneš a není tam hned spotřeba 00, tím chci říct že brzdový spínač nemusí mít na třetí světlo vliv, dnes už taky musíme připočítat koroze a díry do auta, voda pod kobercem, a pod
OťasTDi
Aktivista

Příspěvek od OťasTDi »

Popravdě Miloši soudě dle majitele auta sázím na ty jiné žárovky.....to by mi docela štimovalo :D
slovacek.milos
Aktivista

OťasTDi píše: 18 bře 2025, 09:07 Popravdě Miloši soudě dle majitele auta sázím na ty jiné žárovky.....to by mi docela štimovalo :D
já zas po pravdě možné je všechno to už víš, zatím jsem takový problém nečetl ani neměl,mám za to žetřetí je propojeno s těma dvěma tak by musely svítit i ty dvě brzdové, uvidíme
Odpovědět

Zpět na „Údržba a zvyšování výkonu (BENZÍN, LPG, CNG)“