Zapojenie aftermarket rádia z Číny

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
NAZARETH
Nováček
Odpovědi: 0

Zapojenie aftermarket rádia z Číny

Příspěvek od NAZARETH »

Dobrý deň,
Objednal som si 2DIN Android autorádio ktoré mal pribalený vlastný konektor (12 pin) na "dopojenie" pre môj ISO (Golf IV 2007)
Zapojenie je v celku jednoduché:
Žltý - 12V z baterky pre pamäť rádia
Čierny - Kostra
Červený - ACC/zapalovanie
Oranžový - Spínac svetiel pre podsvietenie tlačidiel... zvyšné sú repro ale tie sú teraz nepodstatné
problém spočíva v tom že rádio sa ani za boha nezapne...
Niekde na zahraničných fórach a na YouTube som našiel postupy ako takéto rádiá zapájajú buď na poistku alebo na spínaný (žltý) kábel pod relátkami (Tuším že označenie káblu je X75) ale ani tak nefunguje.
Zostáva mi možnosť pomerať káble multimetrom ale ten teraz nemám po ruke.
Je tu niekto kto zapájal 2DIN a vedel by mi poradiť?
passion
Přispěvovatel

Re: Zapojenie aftermarket rádia z Číny

Příspěvek od passion »

Zapojenie konektoru autorádia nemáš? Je toho viacej druhov. Pre všetky platí, že potrebuješ kostru väčšinou čierny, stály + čo býva žltý, a spínaný + červený.
Ten spínaný plus môže vzniknúť dvomi spôsobmi:
-autá bez CAN - berie sa napätie od spínačky
-autá s CAN - jednoducho sa používa CAN prevodník, ktorý info o kľúči ťahá zo zbernice a keď treba, tak prevodník zopne + na červený kábel

Ak máš golfa IV, je bez CAN centrálnej elektriky
Ak ale máš 2007, to už je golf V, ten CAN má

Tak aké auto máš?A aké presne rádio si kúpil?
NAZARETH
Nováček

Re: Zapojenie aftermarket rádia z Číny

Příspěvek od NAZARETH »

Ahoj, ja mám 2007 Golfa štvorkového. čiže rátam že tam CAN bude. spravil som si provizornú "skúšačku" zo žiarovky a keď ju pichnem do konektoru rádia z auta tak viem normálne nájsť aj spínaný aj trvalý prúd... lenže rádio nič 🤷 kúpil som činu z Aliexpressu... netuším aký je to model 😅 čo som tam mal Pioneer 1din tak to na rovnaké zapojenie normálne ide 🤷
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“