Škoda Fabia 1.9TDi spotřeba
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Škoda Fabia 1.9TDi spotřeba
Zdravím, možná je to věčné téma, ale mam takový řekl bych neznámý problém a netuším vůbec co by mohl byt za problém. Jde o tedy zmíněnou Fabii 1.9TDi 74Kw (ATD). Před nějakou dobou se dělal EGR a poslední oprava byly spodní čepy. Nechápu co kdo s tím dělal ale poté co se udělaly mi svítí ABS a ESP... Udajně bylo vadné čidlo které se vyměnilo ale problém stále na místě. A teď ke spotřebě od té doby ukazuje na palubce spotřebu v průměru asi 13-16litrů což jsem neměl nikdy... max 7L. Udajně mi mechanik i řekl, že při výměně použil jiné šrouby na kola a auto mu vubec nechtělo jet... tak musel davat zas nové. Na diagnostice u jiného mechanika pry žádné chyby nejsou... Tak už si nevím rady kudy kam a nevyhazovat tísíce za věci které ani nemusí byt vadou. Díky za případné rady a ať vám to jezdí! 

Škoda Fabia 1.9Tdi 74Kw (ATD) 

Re: Škoda Fabia 1.9TDi spotřeba
Jako pokud ti dal dlouhý šrouby na kola tak ti tím mohl klidně trošku povyjet naboj z tehlice a proto ti svítí abs.
Rozumím takže prostě to abs pak nemuže měřit když ten naboj je povytaženy ven... jde to třeba nějak dát do puvodního stavu jako nabouchat nebo tak něco?

Ty náboje se do tehlice lisujou takovým přípravkem a v tehlici je zajištěny takovým jako zubatym kroužkem. Řekl bych že je ten naboj dal od čidla. Diag ti ukáže který kolo má problém
Oka tak to by vysvětlilo jeden problém... teoreticky buď výměna a nebo zkusit ho tam nalisovat zpátky. Plus mohlo by to mít aj vliv na tu spotřebu jak jsem zmiňoval ještě k tomu? Ale děkuji za radu moc si toho vážím 

-
- Aktivista
Odpovědi: 0
jako, pkud, klidně ti někdo dá do těhlce dlouhé šrrouby tak s tím kolem asi neotočíš co? když ti svítí abs a esp tak v řj určitě nebude žádná závada, to svítí jen tak co?
Samo že tam ten problém je a vím i na jakém kole to je to je v pase... to zkusím vyřešit pak s mechanikem, spíš jde o tu spotřebu jako takovou, ten mi není schopny říct čím to je... a nechce se mi utracet za nahodny zkoušky vyměny nějakých dílů.

-
- Aktivista
Odkud jsi ? třeba by ti na to mohl někdo z místních kouknout
Navara 2.5dci 126kw
Passat AVF 96kw
Passat AVF 96kw
Jsem z Ústeckého kraje, Lom u Mostu.
bylo by to asi nejlepší to fakt projekt komplet přes diagnostiku a jestli tam nejsou nějaky špatný tlaky na motoru nebo tak něco... bojím se jen že by to mohl byt klidně vstřik nebo takového něco.

Tak jak furt zkoumám i na jiných forech a googlu tak psal jeden pán, že jestliže je ložisko třeba poškozené nebo povytažené a svítí abs a esp muže auto padnout do "nouzáku" a tím se zvýší i spotřeba, nevím co je na tom pravdy ale možná by to dávalo i smysl. Ale kdo ví.

-
- Aktivista
co zkoumáš?????? auto na zvedák, vcds, abs, měřené hodnoty a točíš jednotivýma kolama a vidíš jak abs funguje, nebo si pustíš všechny kola v měřených hodnotách a projedeš se pak budeš vědět, tady ti to nikdo neřekne
řeším spotřebu to abs že je špatné vím i na jakém kole, otázka je spíš ta spotřeba zda to není od toho ale muj mechanik mi to pořád vyvrací a otáčí se na egr ktery je pul roku starý...

Myslím že ta spotřeba ti kecá skrz abs
je tedy realné že by spotřeba nebyla taková ale jen "pc" se díky tomu zbláznilo? jestliže ano tak není pak co řešit, ale pocitově mi přijde, že ta nafta ubejvá rychleji 

Já bych právě řekl že ti jen kecá pc..