První start 1.9TDI 74kw ATD
Moderátoři: šulda, Moderátoři
První start 1.9TDI 74kw ATD
Zdravim chlapy mám tady takovej nešvar, posledních cca 10 dnů mi moje TDIčko zase dělá nervy. Problém je vždycky v prvním startu dne někdy chytne na drc ale někdy se jí nechce chytit, zní to jako by se chytit chtěla ale nechytne a musim startovat třeba na 2x, vstřiky cca 3 měsíce zpátky měněný kabely taky, podavačka vyčištěná a funkční, bavil jsem se s mechanikem a ten řikal buď čidlo teploty chladící kapaliny nebo tandem. Je možný že by to mohl dělat i startér? Jakmile chytne ten první start a chcípnu jí tak chytne na drc jakoby nic, motor neškube a jede normálně jen je hlasitější a vibruje, předem dík za rady 

Naposledy upravil(a) šulda dne 22 kvě 2025, 01:04, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Úprava názvu.
Důvod: Úprava názvu.
- martinsidlo
- Aktivista
Odpovědi: 0
Re: Problém se startování 1.9TDI 74kw ATD
Jak psano jinde,pada nafta. U PD asi hlava a gumicky se sachtama.
Simson Enduro S 51(70 ccm) ex
Lada 1200 S(1500 ccm) 74 ex
Seat Cordoba Sdi AEY 98 ex
OI Combi TDi ASV 1xxPs,2xxNm,790tis.km brzdy 312 x 280 chlazené
Lada 1200 S(1500 ccm) 74 ex
Seat Cordoba Sdi AEY 98 ex
OI Combi TDi ASV 1xxPs,2xxNm,790tis.km brzdy 312 x 280 chlazené
přetěsnění vstřiků by mohlo pomoc + nové těsnění na tandem.......
superb 3 140kw tdi - aktuální
leon ARL.....serie EX.
toledo ASV......197ps/426NM EX.
leon ARL.....212/440 EX.
leon cupra R310 CDLA - 350ps/480NM EX.
leon ARL.....serie EX.
toledo ASV......197ps/426NM EX.
leon ARL.....212/440 EX.
leon cupra R310 CDLA - 350ps/480NM EX.
Těsnění vstřiků je komplet nové cca 10k km,nové těsnění na tandem tam je stejně dlouho jako těsnění na vstřikách, nevíte někdo jestli bude dělat na ATD brikule tandem z AVF? Mám doma jeden funkční, uchycení je stejný v podstatě všechno je stejný jen tam je asi vyšší tlak ale tlak si stejnak řídí jednotka tak by to mělo být v pohodě ne?
Tandem je stejnej.to nový těsnění na vstřikách ste asi střihly o hrany. Proto to zase blbne a nebo nějakej vstřik
-
- Aktivista
co třebaohulit startovací dávce na max co to udělá, to nic nestojí a je to bezpracné
Re: První start 1.9TDI 74kw ATD
Kluci a proti tomu padání nafty - viz moje vlákno kousek vedle s T5 - fakt by nepomohlo do přívodní hadice zkusit vrazit zpětný ventil? Mě ta varianta docela láká...jinak ano...nové gumičky jsou k prdu, pokud se dávaly na vymačkané rýhy, kde jsou ostré hrany viz to moje AXB (jak jsem se dozvěděl). Já se takhle vyřešil S-Max 103kw...do dneska čili rok spokojenost
Škoda Octavia 3 Combi 1,6 TDi CR 81kw CXXB, r.v. 2017 + Škoda Rapid 1,2 TSi CBZA rv 2013...VCDS MAX, VIS Online, Delphi 2020.23
Spíš mi nedochází že by to dělaly vstřiky až cca po 10tis kilometrech, jinak teda novej poznatek dneska jsem ji nechal stát čumákem z kopce (jinak stávám na rovince) a chytla dobře, takže nevim kde by to mohlo padat ta nafta, ale objednal jsem každopádně nový těsnění na tandem komplet a novou podavačku tak snad to pomůže nějak, s podavačkou jsem měl problém už v minulosti a akorát se čistila tak snad no
Jinak k té hlavě tak ta je dělaná cca 60tis km zpátky takže tam by snad problém taky neměl být
Tu prodávačku jsi mohl nejdřív vyzkoušet...odpojit přívodní hadici u filtru, strčit do uříznuté PETky a otočit klíček...a vidíš jestli maká
Škoda Octavia 3 Combi 1,6 TDi CR 81kw CXXB, r.v. 2017 + Škoda Rapid 1,2 TSi CBZA rv 2013...VCDS MAX, VIS Online, Delphi 2020.23
Ona asi makat bude ale nevim jestli dost, když zapnu klíček tak slyšim takovej zvuk jak když se odvzdušňujou brzdy a lítaj bublinky to mě hlavně vedlo k tý podavačce
Na naši Fabii 1.9 tdi po zapnutí klíčku taky vždycky slyším tenhle zvuk. Jako když se probudí čerpadlo a bere vzduch, ale problém žádný.
Oc1 81kw. Už není mezi námi.
Oc2 BKD ve výslužbě.
Passat 140kw.
Oc2 BKD ve výslužbě.
Passat 140kw.
-
- Aktivista
A dá se to nějak zkontrolovat? Nebo to musí do servisu a nechat zkontrolovat hlavu
Co se s tou hlavou tehdy dělalo záleží,já dávám hlavy vyvložkovaný bronzem a žádná se mi ještě nevrátila, ono pokud to někdo začistí smírkem dá nový gumky tak to většinou není na dlouho a pozor i na kvalitu gumiček,dá se koupit sada za 80 korun nebo taky za 250 a on je v tom opravdu rozdíl