Jaký zahradní traktor?
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Jaký zahradní traktor?
Přemýšlím nad něčím co zvládne zmulčovat zahradu asi 5000m, rovina.....
-
slovacek.milos
- Aktivista
Re: Jaký zahradní traktor?
mám asi 1800m oplocených a Z 30 11 a mulčovač si pujčuji za údržbu a opravy, malotraktory a zahradní traktůrky neuznávám, sedíš na tom celý den jak cyp,
měl jsem dvě ovečky romanovky, čambo jedna role sena, trochu obilí, přikrmovali sousedi a kolemdoucí, vodu jsem nedával pak ti serou pěkné granule, békaní spraví vzduchovka, a stříhání kamerunská ovce ta se nestříhá, co nežerou vemeš kapátko a rondup, stromky zabezpečené jak napadne sníh ožerou kůru, podle mě nejlepší volba!!
měl jsem dvě ovečky romanovky, čambo jedna role sena, trochu obilí, přikrmovali sousedi a kolemdoucí, vodu jsem nedával pak ti serou pěkné granule, békaní spraví vzduchovka, a stříhání kamerunská ovce ta se nestříhá, co nežerou vemeš kapátko a rondup, stromky zabezpečené jak napadne sníh ožerou kůru, podle mě nejlepší volba!!
-
InjectorMan
- Nováček
Zvážíš pár detailů tady?
– Rozpočet?
– Chceš mulč vždy, nebo i sběr do koše?
– Jak často budeš sekat a jaká je tráva (jemná vs. hustší „louka“)?
– Překážky/stromy/záhony?
Podle toho se rozhodne, jestli 110 cm mulč stačí, nebo raději kombinace mulč + postranní výhoz.
– Rozpočet?
– Chceš mulč vždy, nebo i sběr do koše?
– Jak často budeš sekat a jaká je tráva (jemná vs. hustší „louka“)?
– Překážky/stromy/záhony?
Podle toho se rozhodne, jestli 110 cm mulč stačí, nebo raději kombinace mulč + postranní výhoz.
Naposledy upravil(a) InjectorMan dne 03 lis 2025, 19:29, celkem upraveno 1 x.
mam dva hektary a traktor LT 151 od Husqvarny ten má tlakové mazání páč nemám úplnou rovinu. Některý traktory maj jen mazání roztřikem. Posekáno za 40 minut. Za dvacet let co to provozuju jsem vyměnil 1x hnací řemen. Jinak jen filtry a olej a dvakrát ročně nabrousím nůž.
-
slovacek.milos
- Aktivista