Texaco Havoline 5W40 505.01

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

romanx
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Texaco Havoline 5W40 505.01

Příspěvek od romanx »

Ahoj,máte někdo zkušenosti s tímto olejem pro PD?
scream
Přispěvovatel

Příspěvek od scream »

používam to samý 10W40 v 81kw TDi a zatim jezdim, takze asi dobry:-)
monty
Přispěvovatel

Příspěvek od monty »

(R) Neni problemo!
thomasino
Přispěvovatel

Příspěvek od thomasino »

Sorda ale takovyhle odpovedi me vzdycky dostavaj... Jak hodnotite, ze max. spokojenost?! Rozdelavali jste to, merili opotrebeni, atd? To, ze se to nerozsype asi neni to prave meritko... Jinak jako uz asi porad dokola, dodrz specifikaci a jsi v pohode... Zadne extra aditiva Ti nijak diametralne vlastnosti oleje nezmeni.
zdenace
Aktivista

Příspěvek od zdenace »

thomasino, to jsi napsal dobře!
romanx
Přispěvovatel

Příspěvek od romanx »

Joo...dík. (rofl)
David Ries
Nováček

Texaco Havoline 505.01

Příspěvek od David Ries »

Koupil jsem 5 l oleje Texaco Havoline 5 W-40 u internetového prodejce: http://www.vasoil.cz/detail/texaco-havo ... a-castrol/ . Nemáte někdo s tímto prodejcem a olejem zkušenosti? Mám Oct. 1.9 TDI PD 96 KW. Ta cena byla velmi výhodná (162Kč/1 l), ale mám trochu obavu, aby olej odpovídal specifikaci 505.01 a nebyl v "náhradním obalu" nějakej olej do friťáku a já nezadřel motor.
slovacek.milos
Aktivista

Re: Texaco Havoline 505.01

Příspěvek od slovacek.milos »

David Ries píše:Koupil jsem 5 l oleje Texaco Havoline 5 W-40 u internetového prodejce: http://www.vasoil.cz/detail/texaco-havo ... a-castrol/ . Nemáte někdo s tímto prodejcem a olejem zkušenosti? Mám Oct. 1.9 TDI PD 96 KW. Ta cena byla velmi výhodná (162Kč/1 l), ale mám trochu obavu, aby olej odpovídal specifikaci 505.01 a nebyl v "náhradním obalu" nějakej olej do friťáku a já nezadřel motor.
to je asi případ pro chemickou laboratoř a polici, pokud máš obavu kup si ho jinde miloš
maros261177
Přispěvovatel

Příspěvek od maros261177 »

thomasino píše:Sorda ale takovyhle odpovedi me vzdycky dostavaj... Jak hodnotite, ze max. spokojenost?! Rozdelavali jste to, merili opotrebeni, atd? To, ze se to nerozsype asi neni to prave meritko... Jinak jako uz asi porad dokola, dodrz specifikaci a jsi v pohode... Zadne extra aditiva Ti nijak diametralne vlastnosti oleje nezmeni.
Ci je dobry olej mozes zistit az vtedy ak na nom nabeha 200000km a viac a potom rozoberie motor a zisti opotrebenie , nie po par vymenach oleja...!
Škoda Octavia II, bez uprav-v jednoduchosti je krása
bobG3
Aktivista

Příspěvek od bobG3 »

Obecně se dá říct že US oleje jsou vyvinuty pro pomaloběžné, krátkozdvihové motory s nižším měrným výkonem. Motor se Ti nezadře, jen opotřebení je větší. zaznamenával jsem opotřebení - rozbory oleje dělal ENAC, bylo to na dvou autech najeto cca 500 000 km - pro nájezd do 10 000 ročně a nezvýšený výkon je to u nového auta skoro jedno. Já najezdím cca 40 000 ročně, takže nelituji peněz za značkové oleje, nemusí být ty nejdražší. stačí slušná polosyntetika, do svého auta si texaco nemůžu dovolit, najel bych asi o dost míň. Za málo peněz málo muziky.
G3 Variant synchro
slovacek.milos
Aktivista

Příspěvek od slovacek.milos »

bobG3 píše:Obecně se dá říct že US oleje jsou vyvinuty pro pomaloběžné, krátkozdvihové motory s nižším měrným výkonem. Motor se Ti nezadře, jen opotřebení je větší. zaznamenával jsem opotřebení - rozbory oleje dělal ENAC, bylo to na dvou autech najeto cca 500 000 km - pro nájezd do 10 000 ročně a nezvýšený výkon je to u nového auta skoro jedno. Já najezdím cca 40 000 ročně, takže nelituji peněz za značkové oleje, nemusí být ty nejdražší. stačí slušná polosyntetika, do svého auta si texaco nemůžu dovolit, najel bych asi o dost míň. Za málo peněz málo muziky.
já dávám zas superturbo za stovku litr intervaly jsem zkrátil na 10.000 km, leju od sekačky po tatru a nemám taky problém ale mám ho na zakázku různými aditivy vylepšený miloš
David Ries
Nováček

505.01

Příspěvek od David Ries »

No, když už jsem jej koupil, tak ho tam naleju. Ale asi to je poprvé a naposledy, co jsem na oleji šetřil. V mém dotazu mi šlo hlavně o to, abych nezadřel motor v případě, že mi prodejce dal místo specifikace 505.01 něco jiného, levnějšího. Ta cena je prostě podezřele nízko - a to i oproti ostatním prodejcům. Uvidíme, najedu 10 tis. a vyměním jej, pokud to motor přežije.
Octavia 1.9 TDI PD 96 KW
pafka
Aktivista

Re: 505.01

Příspěvek od pafka »

David Ries píše:No, když už jsem jej koupil, tak ho tam naleju. Ale asi to je poprvé a naposledy, co jsem na oleji šetřil. V mém dotazu mi šlo hlavně o to, abych nezadřel motor v případě, že mi prodejce dal místo specifikace 505.01 něco jiného, levnějšího. Ta cena je prostě podezřele nízko - a to i oproti ostatním prodejcům. Uvidíme, najedu 10 tis. a vyměním jej, pokud to motor přežije.
většina nových obalů má nějakou pojistku na víčku, takže asi jsi viděl jestli ten obal byl otevřen, jinak nevím, proč by jsi s tímto olejem nebyl spokojený,505.01 splňuje
Stanislav Bydlo
Nováček

Re: Texaco Havoline 505.01

Příspěvek od Stanislav Bydlo »

slovacek.milos píše:
David Ries píše:Koupil jsem 5 l oleje Texaco Havoline 5 W-40 u internetového prodejce: http://www.vasoil.cz/detail/texaco-havo ... a-castrol/ . Nemáte někdo s tímto prodejcem a olejem zkušenosti? Mám Oct. 1.9 TDI PD 96 KW. Ta cena byla velmi výhodná (162Kč/1 l), ale mám trochu obavu, aby olej odpovídal specifikaci 505.01 a nebyl v "náhradním obalu" nějakej olej do friťáku a já nezadřel motor.
to je asi případ pro chemickou laboratoř a polici, pokud máš obavu kup si ho jinde miloš
Vážený pane Reis, co jste si koupil olej od naší firmy Vasoil. Jen na začátek chci upřesnit, že nejsme jen "internetový prodejce", ale provozujeme i VO sklad s oleji,mazivy a autochemií v Mostě-Čepirohy 115.
Je jen na Vás co si kde a o koho objednáte. Asi máte špatné zkušenosti s jinými prodejci, ale uvádět zda jste náhodou nekoupil friťák a v návaznosti na to Váš "kolega" v diskuzi zmiňuje policii a laboratoř se mi zdá fakt trapné. Poskytnu Vám informaci ohledně "levného oleje v náhradním obalu". Na našich stránkách www.vasoil.cz máte možnost si objednat zmiňovaný olej v originál balení, nebo náhradním obalu. Vy jste volil náhradní obal aby jste ušetřil, O.K. , Vaše volba. Oleje prodáváme již 8 let a ještě jsme neřešili žádnou reklamaci. Olej je tak levný proto, že si ho pro naše spokejené zákazníky vozíme z Německa, kde olej koupíme za podstatně nižší ceny než v ČR. Kupujeme olej v originál sudech a kanystrech Texaco. Někdo si koupí originální balení a někdo aby ušetřil - olej v náhradním obalu, tzn. stočený z originál sudu do kanystru. Nechcete-li olej od nás, tak u nás nenakupujte!!!!!!
Nakonec se každý může do našeho skladu přijet podívat a přesvědčit se. Rád Vás uvítam.
delfin
Přispěvovatel

to Milos Slovacek

Příspěvek od delfin »

.. . . mam ho na zakazku vylepseny aditivy ??? A tohle jako udela kdo ?
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“