Texaco Havoline 5W40 505.01
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Texaco Havoline 5W40 505.01
Ahoj,máte někdo zkušenosti s tímto olejem pro PD?
Sorda ale takovyhle odpovedi me vzdycky dostavaj... Jak hodnotite, ze max. spokojenost?! Rozdelavali jste to, merili opotrebeni, atd? To, ze se to nerozsype asi neni to prave meritko... Jinak jako uz asi porad dokola, dodrz specifikaci a jsi v pohode... Zadne extra aditiva Ti nijak diametralne vlastnosti oleje nezmeni.
-
- Nováček
Texaco Havoline 505.01
Koupil jsem 5 l oleje Texaco Havoline 5 W-40 u internetového prodejce: http://www.vasoil.cz/detail/texaco-havo ... a-castrol/ . Nemáte někdo s tímto prodejcem a olejem zkušenosti? Mám Oct. 1.9 TDI PD 96 KW. Ta cena byla velmi výhodná (162Kč/1 l), ale mám trochu obavu, aby olej odpovídal specifikaci 505.01 a nebyl v "náhradním obalu" nějakej olej do friťáku a já nezadřel motor.
-
- Aktivista
Re: Texaco Havoline 505.01
to je asi případ pro chemickou laboratoř a polici, pokud máš obavu kup si ho jinde milošDavid Ries píše:Koupil jsem 5 l oleje Texaco Havoline 5 W-40 u internetového prodejce: http://www.vasoil.cz/detail/texaco-havo ... a-castrol/ . Nemáte někdo s tímto prodejcem a olejem zkušenosti? Mám Oct. 1.9 TDI PD 96 KW. Ta cena byla velmi výhodná (162Kč/1 l), ale mám trochu obavu, aby olej odpovídal specifikaci 505.01 a nebyl v "náhradním obalu" nějakej olej do friťáku a já nezadřel motor.
-
- Přispěvovatel
Ci je dobry olej mozes zistit az vtedy ak na nom nabeha 200000km a viac a potom rozoberie motor a zisti opotrebenie , nie po par vymenach oleja...!thomasino píše:Sorda ale takovyhle odpovedi me vzdycky dostavaj... Jak hodnotite, ze max. spokojenost?! Rozdelavali jste to, merili opotrebeni, atd? To, ze se to nerozsype asi neni to prave meritko... Jinak jako uz asi porad dokola, dodrz specifikaci a jsi v pohode... Zadne extra aditiva Ti nijak diametralne vlastnosti oleje nezmeni.
Škoda Octavia II, bez uprav-v jednoduchosti je krása
Obecně se dá říct že US oleje jsou vyvinuty pro pomaloběžné, krátkozdvihové motory s nižším měrným výkonem. Motor se Ti nezadře, jen opotřebení je větší. zaznamenával jsem opotřebení - rozbory oleje dělal ENAC, bylo to na dvou autech najeto cca 500 000 km - pro nájezd do 10 000 ročně a nezvýšený výkon je to u nového auta skoro jedno. Já najezdím cca 40 000 ročně, takže nelituji peněz za značkové oleje, nemusí být ty nejdražší. stačí slušná polosyntetika, do svého auta si texaco nemůžu dovolit, najel bych asi o dost míň. Za málo peněz málo muziky.
G3 Variant synchro
-
- Aktivista
já dávám zas superturbo za stovku litr intervaly jsem zkrátil na 10.000 km, leju od sekačky po tatru a nemám taky problém ale mám ho na zakázku různými aditivy vylepšený milošbobG3 píše:Obecně se dá říct že US oleje jsou vyvinuty pro pomaloběžné, krátkozdvihové motory s nižším měrným výkonem. Motor se Ti nezadře, jen opotřebení je větší. zaznamenával jsem opotřebení - rozbory oleje dělal ENAC, bylo to na dvou autech najeto cca 500 000 km - pro nájezd do 10 000 ročně a nezvýšený výkon je to u nového auta skoro jedno. Já najezdím cca 40 000 ročně, takže nelituji peněz za značkové oleje, nemusí být ty nejdražší. stačí slušná polosyntetika, do svého auta si texaco nemůžu dovolit, najel bych asi o dost míň. Za málo peněz málo muziky.
-
- Nováček
505.01
No, když už jsem jej koupil, tak ho tam naleju. Ale asi to je poprvé a naposledy, co jsem na oleji šetřil. V mém dotazu mi šlo hlavně o to, abych nezadřel motor v případě, že mi prodejce dal místo specifikace 505.01 něco jiného, levnějšího. Ta cena je prostě podezřele nízko - a to i oproti ostatním prodejcům. Uvidíme, najedu 10 tis. a vyměním jej, pokud to motor přežije.
Octavia 1.9 TDI PD 96 KW
Re: 505.01
většina nových obalů má nějakou pojistku na víčku, takže asi jsi viděl jestli ten obal byl otevřen, jinak nevím, proč by jsi s tímto olejem nebyl spokojený,505.01 splňujeDavid Ries píše:No, když už jsem jej koupil, tak ho tam naleju. Ale asi to je poprvé a naposledy, co jsem na oleji šetřil. V mém dotazu mi šlo hlavně o to, abych nezadřel motor v případě, že mi prodejce dal místo specifikace 505.01 něco jiného, levnějšího. Ta cena je prostě podezřele nízko - a to i oproti ostatním prodejcům. Uvidíme, najedu 10 tis. a vyměním jej, pokud to motor přežije.
-
- Nováček
Re: Texaco Havoline 505.01
Vážený pane Reis, co jste si koupil olej od naší firmy Vasoil. Jen na začátek chci upřesnit, že nejsme jen "internetový prodejce", ale provozujeme i VO sklad s oleji,mazivy a autochemií v Mostě-Čepirohy 115.slovacek.milos píše:to je asi případ pro chemickou laboratoř a polici, pokud máš obavu kup si ho jinde milošDavid Ries píše:Koupil jsem 5 l oleje Texaco Havoline 5 W-40 u internetového prodejce: http://www.vasoil.cz/detail/texaco-havo ... a-castrol/ . Nemáte někdo s tímto prodejcem a olejem zkušenosti? Mám Oct. 1.9 TDI PD 96 KW. Ta cena byla velmi výhodná (162Kč/1 l), ale mám trochu obavu, aby olej odpovídal specifikaci 505.01 a nebyl v "náhradním obalu" nějakej olej do friťáku a já nezadřel motor.
Je jen na Vás co si kde a o koho objednáte. Asi máte špatné zkušenosti s jinými prodejci, ale uvádět zda jste náhodou nekoupil friťák a v návaznosti na to Váš "kolega" v diskuzi zmiňuje policii a laboratoř se mi zdá fakt trapné. Poskytnu Vám informaci ohledně "levného oleje v náhradním obalu". Na našich stránkách www.vasoil.cz máte možnost si objednat zmiňovaný olej v originál balení, nebo náhradním obalu. Vy jste volil náhradní obal aby jste ušetřil, O.K. , Vaše volba. Oleje prodáváme již 8 let a ještě jsme neřešili žádnou reklamaci. Olej je tak levný proto, že si ho pro naše spokejené zákazníky vozíme z Německa, kde olej koupíme za podstatně nižší ceny než v ČR. Kupujeme olej v originál sudech a kanystrech Texaco. Někdo si koupí originální balení a někdo aby ušetřil - olej v náhradním obalu, tzn. stočený z originál sudu do kanystru. Nechcete-li olej od nás, tak u nás nenakupujte!!!!!!
Nakonec se každý může do našeho skladu přijet podívat a přesvědčit se. Rád Vás uvítam.
to Milos Slovacek
.. . . mam ho na zakazku vylepseny aditivy ??? A tohle jako udela kdo ?