???Jak vyrobit z použitého rostlinného oleje bionaftu???

..jak jezdit na Slunečnicový, Řepkový, Olivový a podobné oleje ... a nebo, jestli někdo ještě jezdí na naftu, tak o naftě :-) či bionaftě

Moderátoři: šulda, radluk, Moderátoři

MartinSimak
Nováček
Odpovědi: 0

???Jak vyrobit z použitého rostlinného oleje bionaftu???

Příspěvek od MartinSimak »

Zdravím vespolek!
Je možné, že někde na tomto fóru již někdo dával návod a nebo uváděl odkaz na co možná nejpřesnější návod, jak si doma vyrobit (lépe řešeno upravit) z použitého (přepáleného) rostlinného oleje bionaftu ,,do auta´´.
Vzhledem k tomu. že mne tíží čas a na internetu se mi nedaří sehnat konkrétní a přesnější návod prosím zdejší návštěvníky a uživatele fóra o pomoc.
Tedy konkrétně:

Věděl by-li někdo přesný návod (v češtině) jak upravit použitý fritovací olej, abych jej mohl využít jako palivo do auta?

Prosím ať ten postup zde uvede a nebo zadá (pokud možno co nejpřesnější) odkaz na stránku kde je to popsáno.
Dále uvítám když mi odpovědí a pošlou poznatky a zkušenosti ti, kteří již takto upravený olej ,,domácí boinaftu´´ nějaký ten pátek samy využívají ve svých ,,4kolých miláčích´´.

Reakce a odpovědi prosím zasílejte sem na fórum (pod mé téma) a nebo ještě lépe mě osobně a to na 6085258309 a nebo na MartinSimak@seznam.cz

Děkuji Šimák
MartinSimak
Nováček

Příspěvek od MartinSimak »

Bohužel jsem se překlepnul. Kontaktní telefon udávám tedy znovu 608525309
Šimák
Honza M
Přispěvovatel

filtrace

Příspěvek od Honza M »

(hm)
slovacek.milos
Aktivista

Příspěvek od slovacek.milos »

MartinSimak píše:Bohužel jsem se překlepnul. Kontaktní telefon udávám tedy znovu 608525309
Šimák
se tam mrkni na ty moje příspěvky s názvem ceny bionafty, ta se to dočteš pak napiš sem tam se to stejně nehodí miloš
Slavkov
Aktivista

Příspěvek od Slavkov »

GIV Variant TDi ???kW
slovacek.milos
Aktivista

Slavkov píše:jj vřele doporučuji :D : http://dieselpower.cz/forum/viewtopic.p ... c&start=15
a ty znáš nějakého garážníka? klidně bych se o zkušenosti navzájem podělil, vesměs se do toho nikomu nechce a hrne to napřímo půl na půl miloš
Ludra
Přispěvovatel

Půl na půl...

Příspěvek od Ludra »

není to moc BRUTAL: Kdesi jsem slyšel že tak max. 1:2 olej/NM...
Esco Mk4 1.8D-Boš,5dv,r89,190tkm,taž,dělňas,někdy též Scíplina!+ Š120(2x).Děláme tesařinu,krovy,toč.schody,šopy,pergoly,zahr.bódy,architekturu,jezírka,zahrady vč.rostlin a živ.plotů,který máme skladem.Foto pošlu
Koval(CZ)
Přispěvovatel

Příspěvek od Koval(CZ) »

Možná to je tenhle odkaz, je tam celkem přesvědčivý návod jak vyrobit tu bionaftu. http://diy.freetekno.cz/manual/biodiesel.htm
Octavia 1.9TDI ALH, 2002, S764.
slovacek.milos
Aktivista

Koval(CZ) píše:Možná to je tenhle odkaz, je tam celkem přesvědčivý návod jak vyrobit tu bionaftu. http://diy.freetekno.cz/manual/biodiesel.htm
přesvědčivý je, ale zkus si to převést do praxe, třeba přefiltruj 100 litrů ojetého fritáku přes kávovar filtr, asi po deseti litrech tě z toho mrdne (LOL) , protože zjistíš žes za celý den nic neudělal, pak to protáčej v nějakém starém mixeru na tři litry, k tomu mít tak pomocníka :? který propočítává dávky a máš mé garance na to že tomu objetuheš soboty neděle celý měsíc a naplníš si svoji nádrž (wallbash) , pokud budeš chodit do práce soboty neděle koupíš za to víc nafty, hlavně si nic neber osobně miloš :-D
slovacek.milos
Aktivista

Koval(CZ) píše:Možná to je tenhle odkaz, je tam celkem přesvědčivý návod jak vyrobit tu bionaftu. http://diy.freetekno.cz/manual/biodiesel.htm
"přesvědčivé" třeba ten louh jak píšou je také silně toxický což znamená jedovatý, louh jedovatý není, louh je žíravina, pak rozpouětět louh ve vodě to je taky nějaká blbost, louh sodný se prodává kapalný a louh draselný je v granulích a ten se musí rozpouštět (LOL) miloš
wenka
Sběrač informací

Příspěvek od wenka »

to je zajímavý já zrovna mám doma v granulích NaOH tedy Louh sodný.Kilogram za cca 28Kč
Fiat Marea Weekend 2,4TD
radluk
Aktivista

Příspěvek od radluk »

(LOL)
Naposledy upravil(a) radluk dne 08 zář 2008, 11:25, celkem upraveno 1 x.
Golďák
Přispěvovatel

Příspěvek od Golďák »

radluk píše:wenka
taky ze jo, hydroxid sodny - NaOH, granulovany, na likvidaci bordelu v sifonech umyvadel atp., toho si nevsimej, miloš zase něco "omylem" žbleptl... (rofl)
v baterkách bude granulovanej jen těžko :?
šestsetosm osmset šest400
slovacek.milos
Aktivista

radluk píše:wenka
taky ze jo, hydroxid sodny - NaOH, granulovany, na likvidaci bordelu v sifonech umyvadel atp., toho si nevsimej, miloš zase něco "omylem" žbleptl... (rofl)
přesně jsem se nikdy po tom nepídil, když jsem byl na začátku toho co tu píšu tak sehnat kapalný NaOH bylo nemožné, všude mi tvrdili že je kvůli bezpečnosti jen granulovaný draselný, jeden chemik mi také psal že se nesmí ty granule rozpouštět ve vodě že se to musí v tom metylalkoholu, že pokud ho rozpustím ve vodě nic z toho nebude, k tomu mi poslal výpočty, vzorce, slohové a laboratorní práce, a to je vždy největší problém skloubit velmi složitou technologii a naprostou jednoduchostí miloš
radluk
Aktivista

Příspěvek od radluk »

(LOL)
Naposledy upravil(a) radluk dne 08 zář 2008, 11:25, celkem upraveno 1 x.
Odpovědět

Zpět na „Jak se jezdí na rostlinu, nebo i na naftu“