čerpadlo ? VW 2.5 TDI--rada
Moderátoři: šulda, Moderátoři
čerpadlo ? VW 2.5 TDI--rada
Ahoj.
Prosím o radu.Mám T4-ku motor 2.5TDI,75kw,102PS,ACV,automat.
Při raních startech mám zvuk motoru jak traktor.Po cca 10km se to ustálí a už je to celkem v pohodě.
Mám podezření na odcházející čerpadlo,ale raději se ještě chci poradit zda to nemůže být něco jinýho.
Ráno mi připadá,že musim točit motor do vyšších otáček a že je to (mimo ten zvuk traktoru) i jako s "volnoběhem"(tedy že se to vytáčí s přisávaným vzduchem).
Vým,že to popisuju dost neodborně,ale takové jsou moje postřehy.
Ještě uvedu,že auto má cca 2měsíce nové rozvody (rozvoďák,kladky,řemenici,řemen čerpadla,kladky,nová váha vzduchu,paliv.filtr).Vše po seřízení a nastavení (vag atd...),ale stejně se mi zdá,že od toho okamžiku to nejede v tak silným tahu jako dřív (že je tah motoru jako s prokluzující spojkou).
Jěště uvedu typ čerpadla : 130 115 B B00
Dík moc za jakoukoliv radu,neboť bych to rád vyřešil,
než mi to klekne někde na cestě.
D.
Při raních startech mám zvuk motoru jak traktor.Po cca 10km se to ustálí a už je to celkem v pohodě.
Mám podezření na odcházející čerpadlo,ale raději se ještě chci poradit zda to nemůže být něco jinýho.
Ráno mi připadá,že musim točit motor do vyšších otáček a že je to (mimo ten zvuk traktoru) i jako s "volnoběhem"(tedy že se to vytáčí s přisávaným vzduchem).
Ještě uvedu,že auto má cca 2měsíce nové rozvody (rozvoďák,kladky,řemenici,řemen čerpadla,kladky,nová váha vzduchu,paliv.filtr).Vše po seřízení a nastavení (vag atd...),ale stejně se mi zdá,že od toho okamžiku to nejede v tak silným tahu jako dřív (že je tah motoru jako s prokluzující spojkou).
D.
Re: čerpadlo ? VW 2.5 TDI--rada
nemylsim si ze by odchazelo cerpadlo. Presne sem nepochopil tvuj problemdoliik píše:Ahoj.
D.
motor po nastartovani je hlucnej jako traktor a jako traktor to bylo hlucne i pred rozvodama ??? nebo to zacalo po rozvodech ?
myslim ze pokdu to blyo po rozvodech tak jetam spatnej predvstrik nebo je to cele posunute o zub.
Re: čerpadlo ? VW 2.5 TDI--rada
A neni to je tou zimou? Každej diesel když nastartuje v zimě je hlučnější a po pár minutách se to uklidní... jen nápad protože já to mam ted když mrzne to samý, prostě než se motor po ranním startu zkultivuje tak to trvá půl minuty...doliik píše:Ahoj.
D.
- daniel.987
- Přispěvovatel
Co se týká zátahu, než se ohřeje olej v automatu tak to víc točí a později řadí. Taková je moje zkušenost se stejným autem. Jinak tenhle motor
chytá ráno snad na půl otáčky startéru a těch 10km než je tišší taky sedí.
Jestli máš dobře nastavený rozvody a předvstřik (myslím že 55) tak je
to normální.
chytá ráno snad na půl otáčky startéru a těch 10km než je tišší taky sedí.
Jestli máš dobře nastavený rozvody a předvstřik (myslím že 55) tak je
to normální.
Sharan ASZ
Octavia AGR
Octavia AGR
Ahoj.
Dík za Vaše postřehy a rady.
Rozvody dělali v servisu (dle doporučení od kámoše) a vypadali,že tomu rozumí.Takže si myslím že seřízení by mělo být O.K.
Jde mi o to,že i když přidávám plyn i při vyřazenym kvaltu tak cejtim (slyším) jakoby "chroustalo" čerpadlo "na železo".
A to samí se pak projeví i při jízdě.
Tah motoru je jako když prokluzuje spojka a musím točit motor do vyšších otáček než bych předpokládal.
Fakt se to špatně popisuje (sorry).
Ale T4-ku mám vymazlenou jen tohle mě na tom štve.
Automat řadí jak má,jen ten tah od motoru je fakt divnej.
a k tomu ještě ten zvuk.
Dík za další rady.
D.
Dík za Vaše postřehy a rady.
Rozvody dělali v servisu (dle doporučení od kámoše) a vypadali,že tomu rozumí.Takže si myslím že seřízení by mělo být O.K.
Jde mi o to,že i když přidávám plyn i při vyřazenym kvaltu tak cejtim (slyším) jakoby "chroustalo" čerpadlo "na železo".
A to samí se pak projeví i při jízdě.
Tah motoru je jako když prokluzuje spojka a musím točit motor do vyšších otáček než bych předpokládal.
Fakt se to špatně popisuje (sorry).
Ale T4-ku mám vymazlenou jen tohle mě na tom štve.
Automat řadí jak má,jen ten tah od motoru je fakt divnej.
a k tomu ještě ten zvuk.
Dík za další rady.
D.
- daniel.987
- Přispěvovatel
Dělalo to i před tím.Rozvody jsem nechal udělat ve chvíly,kdy rupla řemenice.Ale já měl už tehdy podezření i na čerpadlo ( nebo něco jiného co způsobuje nepravidelný tah motoru a hluk "jakoby od čerpadla).
Tuhle T4-ku mám 2 roky a vím,že když jsem jí přitáhl z DE tak to jelo úplně úžasně.S tím co to dělá teď se to nedá srovnat.
Po rozvodech to ztratilo 2/3 tahu,tak mi mechanik řekl že musím vyměnit i váhu vzduchu.Ale i po výměně to jede tak na 80% a k tomu pořád ten zvuk jako kdybych fakt točil volnoběh (při zařazenym kvaltu) a auto nešlo do tahu.
Dík moc za další rady.
Já už fakt nevim.
D.
Tuhle T4-ku mám 2 roky a vím,že když jsem jí přitáhl z DE tak to jelo úplně úžasně.S tím co to dělá teď se to nedá srovnat.
Po rozvodech to ztratilo 2/3 tahu,tak mi mechanik řekl že musím vyměnit i váhu vzduchu.Ale i po výměně to jede tak na 80% a k tomu pořád ten zvuk jako kdybych fakt točil volnoběh (při zařazenym kvaltu) a auto nešlo do tahu.
Dík moc za další rady.
Já už fakt nevim.
D.
no , s tím čerpadlem je to docela možný, může být opotřebené futro na hřídeli a blbě to saje naftu, nemluvě o tom že to může už i chřoupat, řemen dolů a kontrola vůle hřídelky, a která řemenice rupla?na druhou stranu píšeš, že to dělá po výměně rozvodů, jak už tady psali jiní, může to být špatný předvstřik, ještě to může dělat přidřený přesuvník , nebo ovládací ventil přesuvníku v čerpadle, pak ani předvstřik nikdo pořádně nenastaví
Dík za další postřehy a rady.
Asi mě tedy nemine repas (nebo koupě) čerpadla.
Nevíte o někom kdo se v tom vyzná (a za normální peníz) ?
Motor : 2.5TDI,75kw,102PS,ACV,aut.přev.DXS
čerpadlo : 074 130 115 B B00
Ještě jen uvedu poslední "poslech" z dnešního rána:
při přidávání plynu na volnoběh:
- do 1/3 plynu jemně rachtavý zvuk ("železně-plechový otěr koleček")
- nad 1/3 plynu přeskočení do tupých volnoběžných otáček -jako s přisátým vduchem (tady jen uvedu,že nafta nepadá,nemá bublinky atd...)
- v tomto stavu jde plyn až na doraz - jen u konce se mění už do klasicky dravýho-vytočenýho
Tak to je můj neodborný popis - děkuju za další doporučení,
popř odkaz na někoho kdo se v tom pohybuje (nejlépe i někoho kdo rozumí automatům) a odhalí v čem je problém.
Dík moc.
D.
Asi mě tedy nemine repas (nebo koupě) čerpadla.
Nevíte o někom kdo se v tom vyzná (a za normální peníz) ?
Motor : 2.5TDI,75kw,102PS,ACV,aut.přev.DXS
čerpadlo : 074 130 115 B B00
Ještě jen uvedu poslední "poslech" z dnešního rána:
při přidávání plynu na volnoběh:
- do 1/3 plynu jemně rachtavý zvuk ("železně-plechový otěr koleček")
- nad 1/3 plynu přeskočení do tupých volnoběžných otáček -jako s přisátým vduchem (tady jen uvedu,že nafta nepadá,nemá bublinky atd...)
- v tomto stavu jde plyn až na doraz - jen u konce se mění už do klasicky dravýho-vytočenýho
Tak to je můj neodborný popis - děkuju za další doporučení,
popř odkaz na někoho kdo se v tom pohybuje (nejlépe i někoho kdo rozumí automatům) a odhalí v čem je problém.
Dík moc.
D.