octavia -padají rafičky
Moderátoři: šulda, Moderátoři
octavia -padají rafičky
octavia99 tdi z ničeho nic spadnou rafičky na budíkách a po chvilce zase naskočí!
asi napájení budiku? neřešil tento problém někdo
Ještě chvilku a to auto bude hořet! 

Re: octavia -padají rafičky
Prístrojovka octávie ma privedené stále plus /30/ a ako prístroje sú použité krokové motorčeky.passak píše:octavia99 tdi z ničeho nic spadnou rafičky na budíkách a po chvilce zase naskočí!
Ak sa preruší to stále plus, alebo stratí kostru, krokové dostanú definovaný počet impulzov na návrat z akejkoľvek polohy do nuly.
U mechanických to vracia na nulu pružina, ale tu je to takto riešené. Potom až dostanú impulzy na správnu výchyľku.
Z toho je jasné čo musíš kontrolovať.
Napiš tomuhle chlapovi,, Milan Suchý <Mifii@tiscali.cz>,, .Mě osobně to dělal na octavě.Posílal jsem mu budíky poštou.Za 2 dny jsem je mel zpet a jsem max.spokojenej.Cena 1500kč 

V70 II 2.5Tdi 103kw
Pokiaľ občas spadnú budíky na O tak tam je len špatný spoj na stále napätie pre krokové motorky na budíkoch. Elektricky je to jednoduché. Ak si vyberieš prístrojovku a máš možnosť spájkovať je potrebné len precínovať spoločné napájanie. Škoda 1500Kč. Stabilizátor je obvod ktorý je buď dobrý alebo zly - analógia nemôže byť žena polotehotná. Ak sa javí niekedy dobrý a niekedy zlý je to zlým kontaktom.mensik4 píše:Napiš tomuhle chlapovi,, Milan Suchý <Mifii@tiscali.cz>,, .Mě osobně to dělal na octavě.Posílal jsem mu budíky poštou.Za 2 dny jsem je mel zpet a jsem max.spokojenej.Cena 1500kč
Taky jsem to řešil u mé octy, žádný součástky jsem neměnil, budíky jsem otevřel a připojil v autě, pak mechanicky prohmatával a všeliak namáhal plošnou desku a lokalizoval místo kde by to mohlo zlobit, je to pouze záležitost studených spojů a hampulácky vyrobené desky, proletoval jsem vše kolem toho švába s chladičem, i z druhé strany desky, ale rafičky jsem nesundával a eště pod tím švábem byla z výroby natržena cestička.
Prostě proletovat a zkoušet, už půl roku mam pokoj a choděj jak zamlada
Prostě proletovat a zkoušet, už půl roku mam pokoj a choděj jak zamlada

Octavia 1,9 TDI 81KW+chip 450 000Km