octavia -padají rafičky

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
passak
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

octavia -padají rafičky

Příspěvek od passak »

octavia99 tdi z ničeho nic spadnou rafičky na budíkách a po chvilce zase naskočí!
asi napájení budiku? neřešil tento problém někdo
Ještě chvilku a to auto bude hořet! (noteeth)
Mirek12
Přispěvovatel

Příspěvek od Mirek12 »

řešil jsem podobnej problem a a to nešlo a nebo vypadávalo palubní napěntí a byla to špatná kostra , pod baterkou jsou kostry a jedna byla upadená, taky by nebylo od veci zajít na vag a udělat akční členy přístrojovky
Toledo II 00 1.9 TDi AHF
TOMI
Přispěvovatel

Příspěvek od TOMI »

Alebo odchadzaju budiky. Hladaj je tu o tom dost popisane.
alino2
Přispěvovatel

Re: octavia -padají rafičky

Příspěvek od alino2 »

passak píše:octavia99 tdi z ničeho nic spadnou rafičky na budíkách a po chvilce zase naskočí!
asi napájení budiku? neřešil tento problém někdo
Prístrojovka octávie ma privedené stále plus /30/ a ako prístroje sú použité krokové motorčeky.
Ak sa preruší to stále plus, alebo stratí kostru, krokové dostanú definovaný počet impulzov na návrat z akejkoľvek polohy do nuly.
U mechanických to vracia na nulu pružina, ale tu je to takto riešené. Potom až dostanú impulzy na správnu výchyľku.
Z toho je jasné čo musíš kontrolovať.
Dussič
Přispěvovatel

Příspěvek od Dussič »

Ahoj měl jsem to samé,odchází ti asi stabilizátor napětí.Dnes už to umí maistři opravit za pár peněz.Já dal 9.tis za nové.(brutus,ale nikdo mi to tenkrát neuměl opravit).
yirka
Aktivista

Příspěvek od yirka »

tak tak, zezadu na budíkách je takovej malej šváb, jako placatý relátko a to se přehřejvá, ojiskří se a je to v pr...., nekupovat na vrákáči, časem odejde taky, šikulové to dokážou opravit
mensik4
Přispěvovatel

Příspěvek od mensik4 »

Napiš tomuhle chlapovi,, Milan Suchý <Mifii@tiscali.cz>,, .Mě osobně to dělal na octavě.Posílal jsem mu budíky poštou.Za 2 dny jsem je mel zpet a jsem max.spokojenej.Cena 1500kč :D
V70 II 2.5Tdi 103kw
alino2
Přispěvovatel

Příspěvek od alino2 »

mensik4 píše:Napiš tomuhle chlapovi,, Milan Suchý <Mifii@tiscali.cz>,, .Mě osobně to dělal na octavě.Posílal jsem mu budíky poštou.Za 2 dny jsem je mel zpet a jsem max.spokojenej.Cena 1500kč :D
Pokiaľ občas spadnú budíky na O tak tam je len špatný spoj na stále napätie pre krokové motorky na budíkoch. Elektricky je to jednoduché. Ak si vyberieš prístrojovku a máš možnosť spájkovať je potrebné len precínovať spoločné napájanie. Škoda 1500Kč. Stabilizátor je obvod ktorý je buď dobrý alebo zly - analógia nemôže byť žena polotehotná. Ak sa javí niekedy dobrý a niekedy zlý je to zlým kontaktom.
Ladic
Nováček

Příspěvek od Ladic »

Taky jsem to řešil u mé octy, žádný součástky jsem neměnil, budíky jsem otevřel a připojil v autě, pak mechanicky prohmatával a všeliak namáhal plošnou desku a lokalizoval místo kde by to mohlo zlobit, je to pouze záležitost studených spojů a hampulácky vyrobené desky, proletoval jsem vše kolem toho švába s chladičem, i z druhé strany desky, ale rafičky jsem nesundával a eště pod tím švábem byla z výroby natržena cestička.
Prostě proletovat a zkoušet, už půl roku mam pokoj a choděj jak zamlada :D
Octavia 1,9 TDI 81KW+chip 450 000Km
juris1
Přispěvovatel

Příspěvek od juris1 »

Přiznám se že jsem měl kaky takový problém s Oct. Taj jsem budíky uplně rozdělal a prohřál horkovzduškou... Asi si nekdo řekne že trochu brut., ale pomohlo to.
tomtt
Přispěvovatel

Příspěvek od tomtt »

Měl jsem stejný problém. V mém případě stačilo přeletovat mikropájkou všechny spoje na desce budíků.
Byl to studený spoj a při jízdě po nerovnostech ručičky padaly.
Maká to cca 5 měsíců bez problému. :)
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“