Škoda Octavia, zadní náprava kotoučová
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Škoda Octavia, zadní náprava kotoučová
Mám dotaz ohledně výměny zadní nápravy na Octavii TDi 66kw s bubnama za model s kotoučovýma brzdama. Kamarád to chce vyměnit.
Vše si dokážu představit, ale není mi jasné co s omezovačem brzdného účinku.
Auto nemá ABS takže by tam teď omezovač měl být a stačilo by ho jen předělat na kotoučový model nebo jak?
Dík za rady.
Vše si dokážu představit, ale není mi jasné co s omezovačem brzdného účinku.
Auto nemá ABS takže by tam teď omezovač měl být a stačilo by ho jen předělat na kotoučový model nebo jak?
Dík za rady.
psal jsem to, že je jdeno jestli tam je nebo ne ten omezovač, ne kvůli brzdění, ale že je to jedno při montáži, vůbec nezáleží jestli tam je nebo ne, samo že pokud tam byl, tak rozhodně nechat. Jinak ručku asi nedotáhne, nevím jak by se mu to na kotoučovce povedlo. Já mám taky páku z bubnové brzdy na kotoučích a už jsem si zvykl, navíc se to zatahuje menší silou, takže jde teoreticky víc utáhnout a nepopojíždí z kopce, jelikož s pákou na kotoučový brzdy se to sice zatahuje na jeden až dva zuby, ale kolikrát to ujíždí a i ta síla co se musí vyvinout na páku je dost velká. Brzdový lana je potřeba dát z kotoučovky, jsou jiný než na bubnovku.Tomas.cz píše:Zajímavý že je to jedno jestli tam omezovač je nebo ne, nebude to pak přebržděný?
Jinak lanovod je ale třeba kotoučový ne?
Dík za rady