Webasto ThermoTop V
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Webasto ThermoTop V
Zdravim, nema niekto schemu tohto kurenia a popripade aj nejake hodnoty ake by malo splnat toto kurenie? Neviem si s nim rady, vsetko sa zda byt ok ale nefunguje. To kurenie je z VW Touran, 1,9Tdi, original z vyroby. Zatial dik.
To Petan: Velmi pekne dakujem za tu schemu, myslim si ze mi dost pomohla.
No neviem ake hodnoty by mali mat tieto odpory ktore su vyznacene na obrazku schemy, moje namerane hodnoty sa nezhoduju (jeden je 450Ω a druhy 7,5 kΩ), u inych typov webast mam skusenost ze tie hodnoty su identicke co tu v tomto pripade nie je a neviem ci to tak ma byt alebo nie. Neviete niekto ake tie hodnoty vlastne maju byt? Za kazdu odpoved vopred velmi pekne dakujem.
No neviem ake hodnoty by mali mat tieto odpory ktore su vyznacene na obrazku schemy, moje namerane hodnoty sa nezhoduju (jeden je 450Ω a druhy 7,5 kΩ), u inych typov webast mam skusenost ze tie hodnoty su identicke co tu v tomto pripade nie je a neviem ci to tak ma byt alebo nie. Neviete niekto ake tie hodnoty vlastne maju byt? Za kazdu odpoved vopred velmi pekne dakujem.

-
ace ventura
- Sběrač informací
Jsou to teplotní čidla. Jedno snímá teplotu vody v topení (při 20° cca 900 ohm) a to druhý je čidlo plamene. Nevím jak to bude s hodnotou, ale pokud to bude jako na jinejch webastech s odděleným čidlem plamene tak základ asi 2 ohmy a se vzrůstající teplotou až někam k 30.
Jinak nejlepší bude to napíchnout a hned ti to řekne co to mu je. Stačí obyč K-Com kabel.
Jinak nejlepší bude to napíchnout a hned ti to řekne co to mu je. Stačí obyč K-Com kabel.
Webasto Thermo Top V
Ahoj.Mám též Tourana 2.0TDi s přihřívačem Webasto Thermo Top V již z výroby a také jsem při ochlazení zjistil,že mi nefunguje.Byl jsem s tím v několika servisech na diagnostikách a vždy to psalo,že je vadná řídící jednotka a ještě několik dalších chyb okolo komunikace,ale ani jedna chyba nešla nikdy vymazat.A nikdo nedokázal říci,jestli je opravdu vadná ŘJ nebo jestli je chyba někde v CANové komunikaci s autem.Nakonec jsem auto dal na diagnostiku a zjištění důvodu nefunkčnosti přihřívače do značkového servisu VW Porsche Č.Budějovice.Zde mi za cca 3 hodiny a 3.050 Kč zdělily,že je opravdu vadná řídící jednotka a že pomůže jen výměna za nový.Samozřejmě jsem byl i v servisu Webasta,ale tam mi řekli,že na tento přihřívač Thermo Top V se u nich nelze napojit,že to jde pouze přes diagnostickou zásuvku v autě ve značkovém servisu VW.Nakonec jsem koupil nový Thermo Top V za 10.500 Kč a nechal jsem ho v servisu vyměnit.A výsledek?Myslel jsem,že mě trefí šlak.Opět ani ťuk.Až mi jeden známej poradil,že si mám nechat přes diagnostiku udělat nové základní nastavení a nově to nakódovat.To jsem udělal,a ejhle,už to maká,tak jak má.A je to super,topím skoro hned.A ještě jedna důležitá věc-přihřívač naskočí jen když je venkovní teplota nižší než 5 st.C a motor je chladnější než 75 st.C a hlavně-nesmí být zapnutý ECON(nesmí svítit žlutá kontrolka).Jakmile je ECON zapnutý(svítí žlutá kontrolka),tak přihřívač vůbec nenaskočí.Zkrátka v létě nad 5 st.C ECON vypíná clima kompresor a v zimě pod 5 st.C vypíná přihřívač.A abych se přiznal,tak až dosud jsem měl vždy ECON zapnutý,aby teď v zimě zbytečně neběžel clima kompresor.Také až teď jsem zjistil,že ten se stejně pod 5 st.C vůbec nezapne.Tak kdo ví,jestli jsem nový přihřívač nekupoval úplně zbytečně.Možná to chtělo jen to nové základní nastavení a nově to nakódovat a hlavně vypnout ECON.Dej vědět,jak si dopadl.
Naposledy upravil(a) Jelen dne 12 led 2008, 21:54, celkem upraveno 1 x.
Re: Webasto Thermo Top V
to Jelen: ak to budem mat opravene tak skusim napisat svoju verziu ako to prebiehalo, je to skoro taky isty pribeh ako tvoj. Zatial cau