Intercooler
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Intercooler
Chcel by som väčší intercooler na Ibizu 98 81kW AFN. Riešil to tu už niekto. Z čoho by ste mi odporučili. Pomohli by my aj nejaké fotky, ako sú riešené úchyty vývody...
Díky
Díky
Seat Ibiza AFN 81 kW
zatiaľ iba séria, ale podarilo sa mi vyderaviť cooler a náhodou keby sa nedal opraviť tak by som už dal väčší keď už kupujem nejakýTomasvw píše:kolko tlačíš, keď riešiš cooler? lebo ak to chceš na sériu, tak to budú zbytočne vyhodené peniaze a stratený čas, rozdiel vo výkone bude prakticky neznatelný.
Na úpravu motora sa chystám ale to bude asi len na budúci rok.
Seat Ibiza AFN 81 kW
-
- Přispěvovatel
Odpovědi: 0
dobrá blbosť že neznateľný.. zvýšenie bude neznateľné lebo tam žiadne nebude ale priebeh a hlavne dĺžka maximálneho výkonu je neporovnateľná zo sériovým coolerom,...
viäčšie množstvo vzduchu chladného = dlhšia učinosť motora na rovnaký výkon.... t.j. ked dáš väčší cooler budeš dlhšie využívať tlak turba a tým rovnobážny výkon lebo tam bude dostatok chladného vzduchu, ked sa ti chladný vzduch minie je cítiť ako keby auto nec elo ťahať.
pasne tam cooler z iveca turbodaily, trocha vyrezať výstuhu a je tam aj ked máš klímový chladiič.
viäčšie množstvo vzduchu chladného = dlhšia učinosť motora na rovnaký výkon.... t.j. ked dáš väčší cooler budeš dlhšie využívať tlak turba a tým rovnobážny výkon lebo tam bude dostatok chladného vzduchu, ked sa ti chladný vzduch minie je cítiť ako keby auto nec elo ťahať.
pasne tam cooler z iveca turbodaily, trocha vyrezať výstuhu a je tam aj ked máš klímový chladiič.
Seat Ibiza 6K1 r.v.99 -> swap na 1,9TDi PD ASZ+bižutéria = 229PS/484Nm -> 1/4míle 13:714sec
Seat Alhambra 2.0 TDi 8v Stylance LUX 103Kw/320Nm
No klímu tam mám takže skúsim niečo kde sa nemusí prerobiť pol autaDartanion píše:Já jsem tam dal cooler z GIV GTI TDI, ale musel jsem upravovat čelo. Vešel se jen tak tak mezi světla. Pokud máš klima, tak ho tam asi nedostaneš. Musel bys použít jinej chladič na vodu. Na GII jsem měl chladič ze 105 Schade a taky to v klidu uchladilo

Seat Ibiza AFN 81 kW
-
- Přispěvovatel
prečo blbost? To co opisujes tie zmeny, tak tie su pri seriovom tlaku minimalne. okrem toho sa tu nechcem z nikym dohadovat ci ano alebo nie. Len som mu chcel povedat, ze ked si len tak chce dat do auta velky cooler, lebo sa mu to paci, tak za tie peniaze(alebo o nieco väcsie) moze mat zvysenie vykonu ktore pociti slusne.
Golf 4 TDI, Golf 2 TDI, Daihatsu Charade 1,3 16V 4WD
-
- Přispěvovatel
máš to vyskúšané to čo píšeš?? ja áno... a to pri tlaku 0,9
priebeh výkonu a hlavne trvanie výkonu je pri sériovom a večšom cvooleri neporovnateľná..
výkon neklesá!
a ak som správne čítal tak chalan plánuje úpravy a to pak ide všetko ruka v ruke.... tie úpravy
priebeh výkonu a hlavne trvanie výkonu je pri sériovom a večšom cvooleri neporovnateľná..
výkon neklesá!
a ak som správne čítal tak chalan plánuje úpravy a to pak ide všetko ruka v ruke.... tie úpravy
Seat Ibiza 6K1 r.v.99 -> swap na 1,9TDi PD ASZ+bižutéria = 229PS/484Nm -> 1/4míle 13:714sec
úpravy budú, ale najprv musia byť prachy.Tunerko píše:máš to vyskúšané to čo píšeš?? ja áno... a to pri tlaku 0,9
výkon neklesá!
Nemohol by si my poslať nejaké fotky ako to máš vyriešené.
Seat Ibiza AFN 81 kW
-
- Přispěvovatel

hádam sa to podarí zobraziť nejak takto to mám poriešené...
no prachy sa nezdajú ale tu taká hovadinka tam taká hovadinka a je to celkom dosť ale ten pocit z chodu motora a priebehu výkonu je neporovnateľne znatelný aj pri zachovaní pôvodného turbotlaku
- Martin Kanňuch
- Přispěvovatel
- Kornout
- Aktivista
Ten z iveca je hezkej, ale za ty prachy mohu mít 2.
Mrkni sem: http://www.saabtuning.cz/tdilys10.htm
Můžu sehnat skoro všechny, o cca 20% nižší cena.
Mrkni sem: http://www.saabtuning.cz/tdilys10.htm
Můžu sehnat skoro všechny, o cca 20% nižší cena.