Názor na červenou naftu

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

skramo
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Názor na červenou naftu

Příspěvek od skramo »

Zdravím všechny,
zajímal by mě váš názor na červenou naftu, tzn. topný olej. Nezajímá mě co se stane když vás chytnou celnící a budete ji mít v nádrži, ale názor na kvalitu a případné problémy s motorem . Bavil jsem se s jedním řidičem cisterny co rozváží naftu a ten mi tvrdil, že je to lepší než nafta od čerp. stanic, jedno jakých. Nejsou tam prý žádný biopřísady, který všechno ucpávaj. Mám pár známých co na ni jezděj, mají HDI i PD a nemají nejmenší problém.Dávají do ní aditiva a něco proti zamrzání, tvrdí, že auta na ni jedou líp a hlavně vedle v SRN vyjde na 17,50.
Ladas
Aktivista
Odpovědi: 1

Příspěvek od Ladas »

Venku se používá pro stacionární a stavební stroje lodě a motory co se moc netočí měla by být mastnější snad bez řepky a jede hezky měl jsem tu čest a nic nelehlo ale došel zdroj...tdi a i normal td bez problémů cca 5000 litrů spáleno 3 auty ;)
Oct ALH 66Kw-4??Nm 1??PS
klika,písty,ojnice,saní ARL včetně IC,vedení 60mm,turbo Hybrid-Oleg,trysky PP764+11mm hlava DPF ON
SW Dieselpower
jednohmota+HDS57převodovka hybrid LHW,brzdy CupraR 323mm př. 288x22mm zad. CO JEDE MUSi BRZDIT!
patrik.kloucek
Aktivista

Re: Názor na červenou naftu

Příspěvek od patrik.kloucek »

skramo píše:Zdravím všechny,
zajímal by mě váš názor na červenou naftu, tzn. topný olej. Nezajímá mě co se stane když vás chytnou celnící a budete ji mít v nádrži, ale názor na kvalitu a případné problémy s motorem . Bavil jsem se s jedním řidičem cisterny co rozváží naftu a ten mi tvrdil, že je to lepší než nafta od čerp. stanic, jedno jakých. Nejsou tam prý žádný biopřísady, který všechno ucpávaj. Mám pár známých co na ni jezděj, mají HDI i PD a nemají nejmenší problém.Dávají do ní aditiva a něco proti zamrzání, tvrdí, že auta na ni jedou líp a hlavně vedle v SRN vyjde na 17,50.
:o kde se to da koupit???chci takyyyy...
Ladas
Aktivista

Příspěvek od Ladas »

Příjdeš na nádraží a tam je frajer v modrým ohozu navážeš kontakt a on skočí pro hadici když bude dost dlouhá řekni najdu nějaký sudy....(LOL) (LOL) (LOL)
Oct ALH 66Kw-4??Nm 1??PS
klika,písty,ojnice,saní ARL včetně IC,vedení 60mm,turbo Hybrid-Oleg,trysky PP764+11mm hlava DPF ON
SW Dieselpower
jednohmota+HDS57převodovka hybrid LHW,brzdy CupraR 323mm př. 288x22mm zad. CO JEDE MUSi BRZDIT!
skramo
Přispěvovatel

Příspěvek od skramo »

Skoro v každém městě za čárou, jen to chce zjistit kde a prodají to bez problému, u nás musíš mít povrzení, že máš kotel na LTO. Nedoporučuji pro to jezdit s dieslem, v případě kontroly celníkama jdou do nádrže a pak je to mastný, hodně mastný.
TDI tech
Aktivista

Příspěvek od TDI tech »

Cervena nafta nieje topny olej. Je to riadna motorova nafta ako na pumpe ktora je ale oslobodena od dane z uhlovodikovych paliv a maziv. A zafarbena na cerveno koli tomu aby sa dala odlisit od plne zdanovanej nafty. Stat takymto sposobom dotuje napr. polnohospodarov. Ti nato maju specialne povolenie od colnej spravy. Ze vraj sa da odfarbit tak, ze sa necha stat na slnku v cirej nadobe a slnko z nej vraj vytaha farbu, ale neviem ci je to pravda, neskusal som to. Ak ta chytia colnaci a nemas na nu povolenie, tak mas veeeeeeelky pruser! Koli tomu sa ti ju neoplati kupovat a ak tak max. po 10 KC, aby to stalo zato. Inac auto nanu jazdi fajn, povedal by som , ze aj trochu lepsie. Ak ju beries od polnohospodarov urcite ju lej cez lievik s filtrom, a castejsie men naftovy filter. Kontroluju ju tak, ze odoberu vzorku z nadrze, ale vacsina novych aut ma ajtak spatnu klapku tak to nejde. Potom maju aj taky papierik ktory prilozia k vyfuku a ak ho vyfukove plyny sfarbia, tak spaluje cervenu naftu, ale motory s EGR a FAP ho nezafarbia aj ked by spalovali cervenu naftu preto tuto metodu u novych aut neskusaju. A este otvaraju kapotu motora a pozru sa do "sklicka" ak ho auto ma, takto kontroluju hlavvne stare auta. Ale to ci ti mozu sahat do nadrze a motoroveho priestoru by trebalo prekonzultovat s nejakym pravnikom.
A mudry su jak salamunove hovno.
Ladas
Aktivista

Příspěvek od Ladas »

Osobáky neberou to by museli něco tušit ale do šároše bych se asi bál jinak celní správa může hodně škodit
Oct ALH 66Kw-4??Nm 1??PS
SW Dieselpower
lubomt
Aktivista

Příspěvek od lubomt »

Ladas píše:Osobáky neberou to by museli něco tušit ale do šároše bych se asi bál jinak celní správa může hodně škodit
stretol som sa s tym,ze uz kontrolovali aj dva osobaky. Z vyfukovych plynov to zistia /na starsich autach/ este aj po x tankovaniach.
Ale nafta je dobrá,v zime je trochu horsia,ma malo prisad.
PREDAJ A SERVIS AUTOMATICKÝCH PREVODOVIEK všetkých výrobcov,opravy RJ prevodoviek,PREDAJ A REPAS VZDUCHOVÝCH VANKÚŠOV AUDI,VW,MERCEDES,mobil 00421 908777779 Ľubo,VW Passat 1,9PD 4x4 190k/380Nm,A6 3,0tdi quattro 350k/760Nm chip a úpravy BH MOTOR
Racer
Přispěvovatel

Příspěvek od Racer »

zdroj ? SZ pššštttt ;) :D
Racer
Přispěvovatel

Příspěvek od Racer »

Myslel jsem toho chlápka co byl v čarodějnicích on se tak jmenoval ZDROJ :D (LOL)
yirka
Aktivista

nafta

Příspěvek od yirka »

párkrát jsem to odskoušel ještě na berlingu a pokaždé jsem na plnou měl dojezd tak o 100-150km větší. Takže spokojenost, ale pramen už je v kouli a bručí.
maros261177
Přispěvovatel

Příspěvek od maros261177 »

jojo píše:Cervena nafta nieje topny olej. Je to riadna motorova nafta ako na pumpe ktora je ale oslobodena od dane z uhlovodikovych paliv a maziv. A zafarbena na cerveno koli tomu aby sa dala odlisit od plne zdanovanej nafty. Stat takymto sposobom dotuje napr. polnohospodarov. Ti nato maju specialne povolenie od colnej spravy. Ze vraj sa da odfarbit tak, ze sa necha stat na slnku v cirej nadobe a slnko z nej vraj vytaha farbu, ale neviem ci je to pravda, neskusal som to. Ak ta chytia colnaci a nemas na nu povolenie, tak mas veeeeeeelky pruser! Koli tomu sa ti ju neoplati kupovat a ak tak max. po 10 KC, aby to stalo zato. Inac auto nanu jazdi fajn, povedal by som , ze aj trochu lepsie. Ak ju beries od polnohospodarov urcite ju lej cez lievik s filtrom, a castejsie men naftovy filter. Kontroluju ju tak, ze odoberu vzorku z nadrze, ale vacsina novych aut ma ajtak spatnu klapku tak to nejde. Potom maju aj taky papierik ktory prilozia k vyfuku a ak ho vyfukove plyny sfarbia, tak spaluje cervenu naftu, ale motory s EGR a FAP ho nezafarbia aj ked by spalovali cervenu naftu preto tuto metodu u novych aut neskusaju. A este otvaraju kapotu motora a pozru sa do "sklicka" ak ho auto ma, takto kontroluju hlavvne stare auta. Ale to ci ti mozu sahat do nadrze a motoroveho priestoru by trebalo prekonzultovat s nejakym pravnikom.
A mudry su jak salamunove hovno.
Presne tak cervena nafta je totozna s beznou naftou len tam je pridane farbivo, ktore sa udrzi v nadrzi aj dalsich desat vytankovani a natankovani nadrze, takze aj ked uz v nadrži cervenu naftu nemate tak ju policajti najdu zo vzorky z nadrze a pokuta je fakt masna ...
Škoda Octavia II, bez uprav-v jednoduchosti je krása
slovacek.milos
Aktivista

Re: nafta

Příspěvek od slovacek.milos »

yirka píše:párkrát jsem to odskoušel ještě na berlingu a pokaždé jsem na plnou měl dojezd tak o 100-150km větší. Takže spokojenost, ale pramen už je v kouli a bručí.

mně se taky zdá že je lepší jak běžně tankovaná vším možným pajcovaná miloš
lt.kubosh
Aktivista

Příspěvek od lt.kubosh »

A uctenka za palivo z jineho statu? Prece nemuzes byt odpovedny co tam tou hadici tece treba v Polsku / Slovensku...

Abych jeste cestou domu zjistoval jestli nemusim dodanit 20litru v nadrzi - to bych se na ten stat mohl akorat zvysky vysrat.
Racer
Přispěvovatel

Příspěvek od Racer »

Koupím PET láhve od malinového liftu :D

ps: Nevíte jestli se lift prodává v 50l sudech ? :D
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“