Octavia SDI (proč ne?)
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Octavia SDI (proč ne?)
Dobrý den
Rád bych se zeptal,mám možnost koupit vcelku pěknou Octavii SDI 2001 z dovozu, na motor jsem zatím neslyšel že by si někdo moc stěžoval ale o převodovce se už párkrát dočetl že se "vysypala", a to sem si myslel že s tím krouťákem hravě poradí. Tak bych se chtěl zeptat jak poznám jestli už není převodovka na pokraji života a jestli i po modernizaci disponoval vůz takto mizernou převodovkou.
Rád bych se zeptal,mám možnost koupit vcelku pěknou Octavii SDI 2001 z dovozu, na motor jsem zatím neslyšel že by si někdo moc stěžoval ale o převodovce se už párkrát dočetl že se "vysypala", a to sem si myslel že s tím krouťákem hravě poradí. Tak bych se chtěl zeptat jak poznám jestli už není převodovka na pokraji života a jestli i po modernizaci disponoval vůz takto mizernou převodovkou.
-
- Aktivista
Re: Octavia SDI (proč ne?)
si to kup a uvidíš žádný zázrak, pro rychlé jezdce kterých jsou plné hřbitovy to není, ale na normální přepravu to stačí, nastartuj a pokud uslyšíš z motorového prostoru hluk, který se ztratí po sešlápnutí spojky tak bude převodovka KO, když si koupíš TDi tak si přečti co zas budeš řešit s motorem, turbo, váhu, a miliony závad milošvydra píše:Dobrý den
Re: Octavia SDI (proč ne?)
slovacek.milos píše:si to kup a uvidíš žádný zázrak, pro rychlé jezdce kterých jsou plné hřbitovy to není, ale na normální přepravu to stačí, nastartuj a pokud uslyšíš z motorového prostoru hluk, který se ztratí po sešlápnutí spojky tak bude převodovka KO, když si koupíš TDi tak si přečti co zas budeš řešit s motorem, turbo, váhu, a miliony závad milošvydra píše:Dobrý den
Ale houby. Kup si TDI,SDI je slabé a ikdyž teď do toho sedneš ze Své 120-tky a budeš si myslet,jak Ti to nejede,nepojede to. Fakt Ti to potom nebude stačit. Kup motor ještě s rotačním čerpadlem (66 nebo 81kw,doporučuji 81). Tyhle motory se v Octách dělaly snad do 2003?? Nevím,opravte mě když tak!! Takže to shrneme,SDI=NEBRAT-SLABÉ

VW Vento 1,9TDI 66kw 90ps,AHU, klima,r.v.7/97 prodej ČR 5/98....I love TDI.....
- rici.houba
- Přispěvovatel
- Kontaktovat uživatele:
Vše je o stavu a ceně
Samozřejmě to SDI není žádná raketa, ale jezdit se s tím dá (na pohodu, závodnička to opravdu není). Pokud je super cena, že i s případnou přestavbou na TDI to vyjde levněji, tak není co řešit. Obdobně je to u TDI, jelikož se 81kW drží moc v kurzu, tak je většinou výhodnější koupit pěknou 66kW a udělat výkonnější motor...

GIV Variant TDi ???kW
Fabia 1.9 SDI (r.v. 2002)
Je ve Fabii 1.9 SDI r.v. 2002 také tato stará převodovka, nebo je tam již nějaká novější? Díky za odpověď.