Nakodovani klicu
Moderátoři: šulda, Moderátoři
- frantacech
- Aktivista
Odpovědi: 0
Nakodovani klicu
Chtel bych si vyjasnit jak technicky probiha kodovani klicu.
Mam 1 klic naparovany na jedny budiky v aute.
Ted vymenim budiky za jine a nakoduju tentyz klic.
Jde o immo2 a znam oba ruzne piny.
Budou pote jeste fungovat stare budiky s tim klicem?
Tzn. zapise se neco do klicu podle pinu budiku nebo neceho uplne jineho?
Muzu zajistit aby ten jeden klic byl funkcni pro oboje budiky naraz?

Ja kdyz sem prodaval tenkrat starou corsu (98) ets ten starej model se svetlama dole, tak to melo kryptocipa a kdyz sem sel dodelat klic, tak mi bylo receno ze jedine v autorizovanym servise a to ze bude stat dvojku a vic... Takze sem se na to vykaslal 

VW Transporter 2,4 D
NISSAN Bluebird 2,0 D
Skoda Octavia 1,6 (NEW)
NISSAN Bluebird 2,0 D
Skoda Octavia 1,6 (NEW)
- chiptuning
- Aktivista
- Kontaktovat uživatele:
Re: Nakodovani klicu
mel by fungovat jen s posledne kodovanym,oba ti budou fungovat jen kdyz prehrajes soft v budikach a tim budes mit dva uplne stejny budiky.frantacech píše:Chtel bych si vyjasnit jak technicky probiha kodovani klicu.
kdyz mas jeden klic funkcni a pak pridelas jeden klic/nakodujes jen ten novy/tak ten prvni funkcni by mel prestat fungovat.
v immo mas i zaznamenano kolik klicu je k autu nakodovano/u okty je to myslim blok nam. hodnot c. 22 - 4 pole
- frantacech
- Aktivista
No ja jsem presvedceny ze pravdu ma chiptuning.tacho píše:Co to je kryptočip?
Jinak se mi nezdá, že by ten klíč v prvním budíku přestal fungovat, podle mně se do klíče samotného nic nezapisuje. Jediné co nevím je, jestli když se ty budíky přehodí, jestli nechtějí nakódovat všechny klíče znova...
Do tycinky v klici se neco zapise a je to naparovane s budiky. Kdyz sparujes jine, prvni nebou naparovane, protoze se to prepise. Otazka je jen co se zapisuje, zda napr. jen pin a potom kdyby byl stejny pin na obou by to slo. Ale to pochybuju i kdyz kdo vi. Proc by to delali sloziteji, kdyz 4mistny pin se jim zda dost, dokonce se zda dost i na platebni karte ze?
u immo 3 to je udajne jeste horsi v tom, ze do tycinky lze zapsat jen jednou na rozdil od immo2 kde ji muzes prepsat kolikrat chces.
Bohuzel detaily neznam a celkem bych v tom rad mel jasno.
Vi nekdo 100proc jak to je? Staci mit spolecny pin - immo2?

-
- Přispěvovatel
- Kontaktovat uživatele:
Zeby sa do tycinky v kluci nieco zapisovalo? Myslim si ze nie. Podla mna je tam urcity kod ktory sa nacita do imma. Ked zapnes kluc tak si immo nacita kod a overi si ho. Ak sedi, tak povoli dalsie operacie. Skusal som prilozit tycinku k immo kruzku a druhy nenakodovanym klucom som nastartoval. PIN je len na povolenie vstupu do budikov, na urcite sekcie.
Ak sparuje budik s klucom a skusis ho naparovat na druhe budiky, tak bude fungovat kluc s oboma budikami.
Ak sparuje budik s klucom a skusis ho naparovat na druhe budiky, tak bude fungovat kluc s oboma budikami.
Škoda SuperB Combi
-- na úvod řekla "ale já nekouřím" ... a já si v duchu říkal "ale začneš" --
Autodiagnostika, autoelektrika, montáž temp., autoalarmy, parkovacie, central.
-- na úvod řekla "ale já nekouřím" ... a já si v duchu říkal "ale začneš" --
Autodiagnostika, autoelektrika, montáž temp., autoalarmy, parkovacie, central.
- frantacech
- Aktivista
-
- Nováček
Zapoj první budík do auta, dej diagnostiku VAG dej adresu 17 panel přístrojů, pak dej blok nam+ěřených hodnot fce 08, zobrazovanou skupinu 022 - třetí kolonka by ti měla při zapnutém zapalování s tím klíček napsat "1", to znamená že klíček je oprávněn ke startu. Pak vyměň budíky a postupuj stejně jestli ti to taky napíše "1". Osobně bych řekl že ti to nepujde pač já osobně si myslím(možná se mýlím), ale při kódování klíčků k immo, neboli přizpůsobení k ŘJ immo se pouze zapisuje určitý kód(algoritmus) klíčku do ŘJ immo.frantacech píše:Chtel bych si vyjasnit jak technicky probiha kodovani klicu.
To by jsi totiž musel mít identicky stejné budíky (SW) (teda podle mě)
Souhlasim s Raptorem, koukal jsem ještě na to a že by se do kliče v autě něco zapisovalo je naprostá blbost. To leda, když si necháte udělat náhradní klíče v rozmnožovně klíčů, tak vám do nového klíče s čipem nahrajou číslo z toho starého.frantacech píše:To vis jiste nebo si to myslis?Raptor181 píše: Ak sparuje budik s klucom a skusis ho naparovat na druhe budiky, tak bude fungovat kluc s oboma budikami.
Podle mně to s původníma budíkama nechodilo buď proto, že se v nich vymazala paměť nebo nebyly přizpůsobený na ŘJ motoru...
-
- Nováček
Taqk vyjastnit technicky se ti asi nepovede, pač nikdo vlastně neví, ale podle mě bych řekl že se přizpůsobuje ŘJ immo klíčku. Nikoliv klíček ŘJ.frantacech píše:Chtel bych si vyjasnit jak technicky probiha kodovani klicu.

Tudíš kóduje se ŘJ a ne klíček.
A mít 2 budíky na 1 klíček? Teoreticky to de...ale budíky by museli být identické;) resp museli by mít identicky zapsaný jeden klíč(případně víc klíčů)