Přelití oleje
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Přelití oleje
Mám trochu lamerskej dotaz
. Mechanik mýho kolegy mi měnil olej a zjistil jsem, že je přelitý cca 0.5 cm nad prolisem měrky . (měřeno za studena v garáži). Trochu mě to vrtá v hlavě - mám to nechat být nebo to řešit. Dal tam Esso plnou synt. Olej mi to nežere (naj. 86tis. km). Nevím-může se poškodit katalyzátor - už jsem na to najel 1500 km.

Octavia 66kW AGR, r.v.3/2000
no určitě nepřelejvat ! takhle mi borci v rámci opravy vyměnili olej a podařilo se jim to o víc jak 0.5L přelejt. tak mi nezbylo nic jinýho než přebytek odsát přes měrku. takže příště i kdyby to mělo bejt grátis tak si to zase radši udělám sám 

MARTEX ALH upgrade ASV + special switcher ECU 115/157PS - zlatá kára
BXE paštika
powered by CHF
BXE paštika
powered by CHF
Ja to robim tak, ze davam o 1 l menej, ako predpisuje vyrobca.
A na mierke vidim, ze je tam viac ako minimum. Po case pol litra az liter dolejem.
Ono ten olej z motora pri vypustani ani zdaleka vsetok nevytecie. Zostane v nom niekolko dcl.
A na mierke vidim, ze je tam viac ako minimum. Po case pol litra az liter dolejem.
Ono ten olej z motora pri vypustani ani zdaleka vsetok nevytecie. Zostane v nom niekolko dcl.
Opel Omega C 2.2DTI r.v.2001, Fiat Croma 1.9 TDid r.v. 1989 - ex
-
- Přispěvovatel
Re: Přelití oleje
ale takto sa olej nemeria :: nastartujes motor nechas chvilu bezat ,potom zhasnes pockas asi tak 5 minut a odmieras.wries píše:Mám trochu lamerskej dotaz. Mechanik mýho kolegy mi měnil olej a zjistil jsem, že je přelitý cca 0.5 cm nad prolisem měrky . (měřeno za studena v garáži). Trochu mě to vrtá v hlavě - mám to nechat být nebo to řešit. Dal tam Esso plnou synt. Olej mi to nežere (naj. 86tis. km). Nevím-může se poškodit katalyzátor - už jsem na to najel 1500 km.
skus najprv tento postup a mozno ani nebudes musiet odlievat.
Renault KANGOO 1,5dci, 78kW , r.v.2010: najeto 388000km - OFF
Skoda octavia combi 1,6 Tdi 85kW , r.v.2017 najeto 170000km - ON
Skoda octavia combi 1,6 Tdi 85kW , r.v.2017 najeto 170000km - ON
ale takto sa olej nemeria :: nastartujes motor nechas chvilu bezat ,potom zhasnes pockas asi tak 5 minut a odmieras.wries píše:travel242fx:
[/quote]
Ok zkusim
takl to asi jak na kterem motoru prooze na mem stika olej pekne dlouho klidne 2h nejlepe to nechat pres noc . Nejhorsi je si myslet ze tma je malo a prito mtam mas ako rad pak to prelijes a ses vriti
Takže jsem studený auto nastartoval, nechal blafat tak 5 minut, pak jsem změřil po cca 3-4 minutách a olej byl mezi ryskami
. Ovšem motor nebyl za tak krátkou dobu zahřátý na provozní teplotu ani náhodou. Teď jsem přijel po cca 40-50 km jízdy a když to změřím po cca 15-20 minutách (kdy je motor stále ohřátý) tak je to nad rysku. Kdybych to změřil možná po 3min., tak se tam asi vejdu, ale to není dle mého olej steklý. Jsem z toho zmatenej - mám upouštět nebo ne ? 

Octavia 66kW AGR, r.v.3/2000
olej se meri vzdy steklej. Nevim co ti tady kdo napovidal kua us ale jestli je teplej nebo studenej je jedno (je jen ridsi nebo hussci). Nesmi bejt (rozmetanej po motoru meri se vzdy za delsiho stani)wries píše:Takže jsem studený auto nastartoval, nechal blafat tak 5 minut, pak jsem změřil po cca 3-4 minutách a olej byl mezi ryskami. Ovšem motor nebyl za tak krátkou dobu zahřátý na provozní teplotu ani náhodou. Teď jsem přijel po cca 40-50 km jízdy a když to změřím po cca 15-20 minutách (kdy je motor stále ohřátý) tak je to nad rysku. Kdybych to změřil možná po 3min., tak se tam asi vejdu, ale to není dle mého olej steklý. Jsem z toho zmatenej - mám upouštět nebo ne ?
myslim si ze kdys to nechas do rana rano zmeris tak to budes mit nad rysku to co mas nad risku to odsaj a je to.
Nejake zvasty o tom ze 5 minut je pekna blbost.
-
- Přispěvovatel
-
- Přispěvovatel