Přelití oleje

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

wries
Nováček
Odpovědi: 0

Přelití oleje

Příspěvek od wries »

Mám trochu lamerskej dotaz (R) . Mechanik mýho kolegy mi měnil olej a zjistil jsem, že je přelitý cca 0.5 cm nad prolisem měrky . (měřeno za studena v garáži). Trochu mě to vrtá v hlavě - mám to nechat být nebo to řešit. Dal tam Esso plnou synt. Olej mi to nežere (naj. 86tis. km). Nevím-může se poškodit katalyzátor - už jsem na to najel 1500 km.
Octavia 66kW AGR, r.v.3/2000
zdenace
Aktivista

Příspěvek od zdenace »

Hladina oleje nemá být vyšší jak je předepsáno, hlavně když se jezdí dlouhé casty.
martex
Přispěvovatel

Příspěvek od martex »

no určitě nepřelejvat ! takhle mi borci v rámci opravy vyměnili olej a podařilo se jim to o víc jak 0.5L přelejt. tak mi nezbylo nic jinýho než přebytek odsát přes měrku. takže příště i kdyby to mělo bejt grátis tak si to zase radši udělám sám :x
MARTEX ALH upgrade ASV + special switcher ECU 115/157PS - zlatá kára
BXE paštika
powered by CHF
Csala
Přispěvovatel

Příspěvek od Csala »

Ja to robim tak, ze davam o 1 l menej, ako predpisuje vyrobca.
A na mierke vidim, ze je tam viac ako minimum. Po case pol litra az liter dolejem.
Ono ten olej z motora pri vypustani ani zdaleka vsetok nevytecie. Zostane v nom niekolko dcl.
Opel Omega C 2.2DTI r.v.2001, Fiat Croma 1.9 TDid r.v. 1989 - ex
wries
Nováček

Příspěvek od wries »

Tak dík, vlítnu na něj ať to odsaje a příště asi nebudu línej a vyměním si ho taky sám. :-( A to mi ho chválil jakej je to machr :)
travel242fx
Přispěvovatel

Re: Přelití oleje

Příspěvek od travel242fx »

wries píše:Mám trochu lamerskej dotaz (R) . Mechanik mýho kolegy mi měnil olej a zjistil jsem, že je přelitý cca 0.5 cm nad prolisem měrky . (měřeno za studena v garáži). Trochu mě to vrtá v hlavě - mám to nechat být nebo to řešit. Dal tam Esso plnou synt. Olej mi to nežere (naj. 86tis. km). Nevím-může se poškodit katalyzátor - už jsem na to najel 1500 km.
ale takto sa olej nemeria :: nastartujes motor nechas chvilu bezat ,potom zhasnes pockas asi tak 5 minut a odmieras.

skus najprv tento postup a mozno ani nebudes musiet odlievat.
Renault KANGOO 1,5dci, 78kW , r.v.2010: najeto 388000km - OFF
Skoda octavia combi 1,6 Tdi 85kW , r.v.2017 najeto 170000km - ON
wries
Nováček

Příspěvek od wries »

travel242fx: [/quote]ale takto sa olej nemeria :: nastartujes motor nechas chvilu bezat ,potom zhasnes pockas asi tak 5 minut a odmieras.

Ok zkusim
Aktivista

Příspěvek od avatar »

wries píše:travel242fx:
ale takto sa olej nemeria :: nastartujes motor nechas chvilu bezat ,potom zhasnes pockas asi tak 5 minut a odmieras.

Ok zkusim
[/quote]

takl to asi jak na kterem motoru prooze na mem stika olej pekne dlouho klidne 2h nejlepe to nechat pres noc . Nejhorsi je si myslet ze tma je malo a prito mtam mas ako rad pak to prelijes a ses vriti
lt.kubosh
Aktivista

Příspěvek od lt.kubosh »

Pres noc je blbost. Olej se meri pri zahratem motoru, na rovnem povrchu (mirny sklon dela zatracene hodne). Chcipnout, nechat stect jiz vyse uvadenych 2 - 5 minut. Zmerit.
Dodge Challenger 6.4 V8
(Proč 6.4? Protože nedělaj 6.5!) :D
Aktivista

Příspěvek od avatar »

lt.kubosh píše:Pres noc je blbost. Olej se meri pri zahratem motoru, na rovnem povrchu (mirny sklon dela zatracene hodne). Chcipnout, nechat stect jiz vyse uvadenych 2 - 5 minut. Zmerit.
u 2.5 tdi v6 ti 5 minut nestaci ani pri zahratem motoru! vlastni zkusenost
wries
Nováček

Příspěvek od wries »

Takže jsem studený auto nastartoval, nechal blafat tak 5 minut, pak jsem změřil po cca 3-4 minutách a olej byl mezi ryskami :) . Ovšem motor nebyl za tak krátkou dobu zahřátý na provozní teplotu ani náhodou. Teď jsem přijel po cca 40-50 km jízdy a když to změřím po cca 15-20 minutách (kdy je motor stále ohřátý) tak je to nad rysku. Kdybych to změřil možná po 3min., tak se tam asi vejdu, ale to není dle mého olej steklý. Jsem z toho zmatenej - mám upouštět nebo ne ? :?
Aktivista

Příspěvek od avatar »

wries píše:Takže jsem studený auto nastartoval, nechal blafat tak 5 minut, pak jsem změřil po cca 3-4 minutách a olej byl mezi ryskami :) . Ovšem motor nebyl za tak krátkou dobu zahřátý na provozní teplotu ani náhodou. Teď jsem přijel po cca 40-50 km jízdy a když to změřím po cca 15-20 minutách (kdy je motor stále ohřátý) tak je to nad rysku. Kdybych to změřil možná po 3min., tak se tam asi vejdu, ale to není dle mého olej steklý. Jsem z toho zmatenej - mám upouštět nebo ne ? :?
olej se meri vzdy steklej. Nevim co ti tady kdo napovidal kua us ale jestli je teplej nebo studenej je jedno (je jen ridsi nebo hussci). Nesmi bejt (rozmetanej po motoru meri se vzdy za delsiho stani)

myslim si ze kdys to nechas do rana rano zmeris tak to budes mit nad rysku to co mas nad risku to odsaj a je to.

Nejake zvasty o tom ze 5 minut je pekna blbost.
wries
Nováček

Příspěvek od wries »

O.k. Odsaju a basta fidli.
travel242fx
Přispěvovatel

Příspěvek od travel242fx »

wries píše:O.k. Odsaju a basta fidli.
mas uzivatelsku prirucku od octavie motor 1,9 TDI ??
Renault KANGOO 1,5dci, 78kW , r.v.2010: najeto 388000km - OFF
Skoda octavia combi 1,6 Tdi 85kW , r.v.2017 najeto 170000km - ON
Danakroman
Přispěvovatel

Příspěvek od Danakroman »

Ja mam taky dotaz ?co se může stát když je ojel takto přelitý známej to prej přelil a oddělal motor u astry 1.7d Je to možný aby se zničil motor????dík
Vw Bora variant 85Kw
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“