Dnes jsem jel z BMW(E34 524TD)domů a motor mi z ničeho nic vypnul. Starter cvaká jako kdyby byl motor seknutý. Dal jsem pátý kvalt a zkusil pohnout vozem,ale motor je boužel zablokovaný. Nechce se mi věřit,že by odešel motor,šel jako hodinky,nebral si ani kapku oleje a dokonce jsem minulí týden dával nový olej. CO SE STALO?????
bmw td - POMOC!
Moderátoři: šulda, Moderátoři
bmw td - POMOC!
Ahoj chlapi! Potřebuji poradit.
Dnes jsem jel z BMW(E34 524TD)domů a motor mi z ničeho nic vypnul. Starter cvaká jako kdyby byl motor seknutý. Dal jsem pátý kvalt a zkusil pohnout vozem,ale motor je boužel zablokovaný. Nechce se mi věřit,že by odešel motor,šel jako hodinky,nebral si ani kapku oleje a dokonce jsem minulí týden dával nový olej. CO SE STALO?????

BMW
Má řemen. Kladku a řemen jsem dával před rokem nový,ale pro jistotu jsem se kouknul na řemen a OK.
Motorem nejde zatočit(ani ráčnou), bude asi zadřený.Ale stále si kladu otázku proč?Olej v motoru je.
Motorem nejde zatočit(ani ráčnou), bude asi zadřený.Ale stále si kladu otázku proč?Olej v motoru je.
pajda píše:No nenim jestli má řemen nebo řetěz,ale z toho co popoisuješ to vypadá jako potkaný?
BMW E34 524TD POMOC!!!
Boužel mi upadl ventil a silně rozmlátil hlavu,píst,ohnul ojnici a do toho všeho rozbitý píst udělal rýhy do válce!MIR.B.M.W píše:podivej se na čerpadlo muže byt zadření
BMW E34 524TD
[quote="Peete"]pockej, psals, ze ti motor z niceho nic vypnul, tohle asi nebylo z niceho nic, tohle muselo byt hooooodne slyset...[/quot
Sám tomu nevěřím. Vážně jsem nic neslišel a radio bylo vypnutý.
Sám tomu nevěřím. Vážně jsem nic neslišel a radio bylo vypnutý.
Podle tachometru měl najeto malinko přes 300tis.Km. Možná to není pravda,ale je fakt,že nežral ani kapku oleje! Proč?Taky pořádně nevím,ale myslím že to byl jeden z těchto důvodů:jimbo píše:v čem teda byla chyba, přece nevypadl ventil jen tak? to mělo najeto minimálně milion ne? mám 324TD tak abych věděl co se může přihodit...
1)únava materiálu.Je to možné,měli jsme v práci jednu octávii a dvě audi A4 na upadnutý ventil a to jsou mnohem novější vozy.Ale na druhou stranu musím říct,že byly dost ,,olítané". K tomu materiálu taky pomáha fakt,že tyto motory BMW TD a TDS mají klobouček ventilu vařený k dříku.Dřík a klobouček jsou z jiného materiálu
2) Když jsem vůz kupoval,tak bývalému majiteli dělali hlavu válců. Hlava byla samozřejmě dávána z jiného vozu.Na tom by ještě nebylo nic divného, ale podle mě byla hlava použita z potkaného motoru a v tom je kámen úrazu. Ventil byl netěsnil (vůz měl trošku zvuk jak parníky v Chorvacku