Mazda 323
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Mazda 323
Custe. Mam problem s tymto autom a potrebujem vasu pomoc. Ide o motor 1.5i a rocnik 96. Za studena ide akotak dobre, sem tam vyneha motor, ale ked sa zohreje je to katastrofa. Pri prudsom pridani plynu motor dusi, ak klapku otvorim trosku viac motor dusi tiez a zadrhava, ale neskor sa rozbehne. Vo vyssich reaguje celkom pekne. Auto ma problem sa rozbehnut, trha a dost ho treba smikat, aby sa to pohlo. Cidla som meral, kod som vyblikal, ale nic. Jedine co som nerobil bola kontrola tlaku paliva. Zajtra to este hodim na osciloskop a uvidime. Ak niekto vie pomoct tak velmi pekne dakujem. Zatim Cus.
Vahu ma. Ktore cidlo myslis, na vzduch, vodu, alebo neviem. Skusal som odpajat cidlo teploty nasavaneho vzduchu a troska sa zmenil chod motora, ale k horsiemu. Ked som odpojil ahu tak nic, akonahle som ju dal spat tak zdohlo. S cidlom teploty to nebude mat podla mna nic. Skor nieco so sanim popripade vynehavanim zapalovania vplyvom tepla motora.
Aka je tam lambda? vyhrievana alebo nie? ak ma iba jeden drot tak vyhrievana nieje skus ju odpojit ako to pojde. Ak lambda nieje vyhrievana tak pri studenom motore RJ ju nebere do uvahy takze mozes oblbnut RJ motora ze je motor studeny tym ze nasimulujes odporom namiesto cidla teploty vody. Len treba zistit parametre cidla zmeraj ho na studeno aky ma odpor alebo pohladaj niekde v tabulkach. Ak je vyhrievana tak mozes akurat zmerat topne teleso a popripade osciloskopom priebeh ale ak ho nemas tak nezmeras nic.dodi911 píše:Lambda "ze vraj" bola menena, netusim. Boli menene vysokonap. kable, rozvody, sviecky,... Rozvody su poskladane dobre. Mas niejaky dobry system na zmeranie lambdy? Digital oscil. nemam a meranie napatie pri odpojenej lambde je podla mna blbost.
Možná trochu mimo mísu, ale kolega měl 93 a mělo to takovou "díru" (dole to šlo, pak tupo a pak zase až nahoře) a závislé na teplotě. Dokonce zaplatil i diagnostiku ve zn. servisu (pak už dokonce bádali zadara, prostě prestižní záležitost, že na to přijdou) zkoušeli měnit čidla... a nic. Ve finále rozdělovač, ve zn. servisu tvrdili, že nepamatují, že by se někdy podělal... a na vrakáčích nejdou sehnat... takže asi tak
GIV Variant TDi ???kW
Kolega ze Slavkova ma pravdu, zkus s nim pootocit, jestli se neco zmeni, pokud ne nebo jen malo, tak ho zahod a porid jinej. Jeden jsem mel na Z5, ale ten uz v nejake Mazde jezdi. Japonci maji tak trochu problemy s tema rozdelovacema, ale spis pro prilis velkou koncentraci snimacu na jednom miste, a pak tomu odpovida i ta cena.
Nissan Primera SW 1,9 DCi
Rozdelovacom som tocil, raz to bolo lepsie inokedy horsie. Teraz to riesia iny chlapci, cize na to uz kaslem. Dost vela sa otom pise na mazda fore. Je to pomali kazdy druhy prispevok. Najcastajsie priciny su kable od rozdelovaca, cievky na vn a spinavy messer. Tak uvidime ci na nieco pridu. Diki moc za pomoc. Potom odpisem, ze co to bolo, aj ked mam pocit, ze auto sa mi vrati
.

muj bejvalej povoz dělal něco podobnýho(nissan primera p10 2,0benz)
vyskoušel sem všechno pak sem pootočil rozdělovačem a bylo to lepší
a pak horší
zkus
-snímač klepaní(nastavuje předstih v +/- mě to trošku pomohlo)
-tlaky na motoru (fouklí těsnění,zkrucená hlava)
-rozvodovej řemen jestli si nepřeskočil(ecu si myslí že je vše ok. ale při určitych otáčkach jí neseděj hodnoty)
u mě to bylo to těsnění
pak napiš poradim co dál
vyskoušel sem všechno pak sem pootočil rozdělovačem a bylo to lepší
a pak horší
zkus
-snímač klepaní(nastavuje předstih v +/- mě to trošku pomohlo)
-tlaky na motoru (fouklí těsnění,zkrucená hlava)
-rozvodovej řemen jestli si nepřeskočil(ecu si myslí že je vše ok. ale při určitych otáčkach jí neseděj hodnoty)
u mě to bylo to těsnění
pak napiš poradim co dál