Vyplatí se směsná nafta-spotřeba ????
Moderátoři: šulda, radluk, Moderátoři
Vyplatí se směsná nafta-spotřeba ????
S nehorázně rostoucí cenou nafty jsem došel k závěru,že zkusím tankovat bionaftu (směsnou naftu) do Octavie TDI 81kw. Po delším pozorování (asi 3 plné nádrže) jsem vypozoroval,že se mi zvedla průměrná spotřeba o cca.0,5-0,6l/100km.Což se mi při rozdílu cca.5-6 kč/l moc nevyplácí. Úspora asi 20 kč na 100km. Jakou máte zkušenost respektive kolik Vám "žerou"Vaši krasavci.
Octavia L&K, TDI 81 kw
-
slovacek.milos
- Aktivista
si to trochu přiforuj, aby šel motor tvrdějc si poznač výchozí polohu a potoč čerpadlem dopředu, klidně pujdeš i o litr já se stím pohrál a s lehkou nohou 5.3 l/100 ale zatím první měření to je vždy takové růžové milošmm píše:jezdim na olej na spotrebu nekoukam. Ale mam vetsinou tu nejvetsi jakou je mozny u danyho auta mit. Videl jsem jak do TDI oktavky nekdo lil u ONA bionaftu. Podle me se u tdi nevyplati takhle setrit o par korun. Stejne se prd usetri a zadny efekt to nema
na bionaftu už jezdím 3roky (120 tis) a spotřeba jde nahoru tak o 0,5 litru, motor je línější ale podle mě se to stejně vyplatí. Když bylo 100% Meřo tak jsme jezdili na něj a bylo to ještě o trochu horší - spotřeba nahoru o 10%
Sharan 1,9 PD 115PS AUY- 225 PS a 500Nm turbo GTD1752VRL vodou chlazené ,Sharan 2,0 CFFB 140PS turbo GTD1752VRK-REA, - 226PS a 465Nm vše od Dieselpoweru.
KTM SMT 990, KTM SMT 890 www.zvsagro.cz E-Golf 100kW, Enyaq RS 
-
slovacek.milos
- Aktivista
pokud budeš kupovat co ti prodají zapláčeš na výdělkem, třeba natankuješ směšnou naftu úspora bude směšná, nabereš meřo a skončíš v servisu, najedeš měsíčně 15.000 km na RO a žádný problém a tak to prostě chodí miloškartmen píše:Měl jsem kdysi možnost přes MirkaX brát to meřo, ale pak jsem od toho upustil, jelikož bylo autí opravdu citelně líné a spotřeba (jak píše MirekX) + 10% . Nevím, jak by to bylo znát po čipu, ale před tím to byla fakt mrtvola.
Já jezdil na bionaftu, když ještě měla nižší spotřební daň a se svým zánovním 66kW TDI jsem nepoznal rozdíl na spotřebě ani výkonu.
Asi je důležitá i informace, že jsem jezdil v oblasti nejvyššího krouťáku 1500-2500 a že jsem čerpal ve stáčírně (výrobně???) v Náměšti u letiště. Jestli u pumpy do bionafty si už z principu dovolej aditivaci kerosinem, tak by ta spotřeba a výkon mohli být horší...
Asi je důležitá i informace, že jsem jezdil v oblasti nejvyššího krouťáku 1500-2500 a že jsem čerpal ve stáčírně (výrobně???) v Náměšti u letiště. Jestli u pumpy do bionafty si už z principu dovolej aditivaci kerosinem, tak by ta spotřeba a výkon mohli být horší...
Mondeo combi MK IV, 2.0TDCI 103kW, panther metalíza
-
slovacek.milos
- Aktivista
já toho kerosinu měl sud je to něco jako petrolej mixl jsem to s meřem a níc jsem nepoznal šlapalo to normálka milošrousini píše:Já jezdil na bionaftu, když ještě měla nižší spotřební daň a se svým zánovním 66kW TDI jsem nepoznal rozdíl na spotřebě ani výkonu.
-
slovacek.milos
- Aktivista
a nevíš něco o naftalínu já od těch starých vojáků jsem slyšel že by bez toho nikam nedojeli, že to snad bylo proti všemu, zamrzání, starty.čistění, že to dávali na špagátek do hadříku, já to zkoušel a nic nepocítil, když dám aditivum 1 ml na litr cítím, milošSlavkov píše:jj, Miloši na to jezdila armáda, co už neprošlo pro vrtulníky, to se upravilo a... V3S, 815, OT, BVP...
Tak to opravdu slyším poprvé
Naftalín (naftalen) proti molům to jo, ale jinak fakt netuším
Škoda, že jsi to nenahodil minulý týden, to jsem dělal na terénním polygonu na Autotecu a tam bylo dost profáků a docentů (starých fronťáků) z Univerzity obrany, kteří by buď věděli nebo by jsme se zasmáli... a napili
Škoda, že jsi to nenahodil minulý týden, to jsem dělal na terénním polygonu na Autotecu a tam bylo dost profáků a docentů (starých fronťáků) z Univerzity obrany, kteří by buď věděli nebo by jsme se zasmáli... a napili
GIV Variant TDi ???kW
-
slovacek.milos
- Aktivista
si někdy na to vzpoměn já to mám od vojáků co jezdili na štít, ty zimní cvičení, tam jsi nesměl zapnout bufíka u 138, nebo se chlapi hřáli letlampou v OT a zemřeli, no chtěl bych se dovědět o to něco milošSlavkov píše:Tak to opravdu slyším poprvéNaftalín (naftalen) proti molům to jo, ale jinak fakt netuším
![]()