Problem pri startu

..jak jezdit na Slunečnicový, Řepkový, Olivový a podobné oleje ... a nebo, jestli někdo ještě jezdí na naftu, tak o naftě :-) či bionaftě

Moderátoři: šulda, radluk, Moderátoři

Odpovědět
bigben
Nováček
Odpovědi: 0

Problem pri startu

Příspěvek od bigben »

Zdarec lidicky mam Opel Kadett 1.6D r.v86 a mam problem obcas po ranu me nejde vubec nastartovat občas škytne jako by se tomu chtělo nastartovat ale nechytne to a pomuze jenom roztlaceni vubec nevim cim to je zacal sem jezdit na olej a porad mam trosku pochybnosti prosim poradte kazda rada dobra?!!!!!!!:-)Jeste bych dodal poznamku ze to dela jak na naftu tak na olej a mam cerpadlo Bosch je je nedavno meneny.
slovacek.milos
Aktivista

Re: Problem pri startu

Příspěvek od slovacek.milos »

bigben píše:Zdarec lidicky mam Opel Kadett 1.6D r.v86 a mam problem obcas po ranu me nejde vubec nastartovat občas škytne jako by se tomu chtělo nastartovat ale nechytne to a pomuze jenom roztlaceni vubec nevim cim to je zacal sem jezdit na olej a porad mam trosku pochybnosti prosim poradte kazda rada dobra?!!!!!!!:-)Jeste bych dodal poznamku ze to dela jak na naftu tak na olej a mam cerpadlo Bosch je je nedavno meneny.
zační třeba tím že si dáš průhlednou hadici od palivového filtru k čerpadlu uvidíš hned jestli ti jdou bubliny, nebo padá nafta že hadice je bez paliva, no a pak postupně, starter,žhaviče,baterka,tlaky,startovací dávka, předstřik miloš
jumbo-
Nováček

Příspěvek od jumbo- »

Zdravím jsem kamoš od bigbena. Chtěl bych jen říct, co je už prověřený.
Startér je OK byterka taky, palivové potrubí ok (přerušili sjsme hadici za filtrem přidělali dlouhou hacici kterou jsme naplnili naftou a nechtělo to vůbec chytnout ani přez kabely tak jsme to dali zpět jak to má být pak jsme to roztlačili a najednou to frčí.). jen nevím jak se dělají ty tlaky (jak je zjistit a nastavit). a žhavičema to asi nebude když to nechytne přez startér ale při roztlačení to frčí hned. Napadlo mě jestli není nějak nemocný to čerpadlo ale nevím no. Nejsem automechanik. (crazy)
slovacek.milos
Aktivista

jumbo- píše:Zdravím jsem kamoš od bigbena. Chtěl bych jen říct, co je už prověřený.
Startér je OK byterka taky, palivové potrubí ok (přerušili sjsme hadici za filtrem přidělali dlouhou hacici kterou jsme naplnili naftou a nechtělo to vůbec chytnout ani přez kabely tak jsme to dali zpět jak to má být pak jsme to roztlačili a najednou to frčí.). jen nevím jak se dělají ty tlaky (jak je zjistit a nastavit). a žhavičema to asi nebude když to nechytne přez startér ale při roztlačení to frčí hned. Napadlo mě jestli není nějak nemocný to čerpadlo ale nevím no. Nejsem automechanik. (crazy)
tlaky nastavit to myslíš na tryskách? to se budeš muset obrátit na někoho kdo dělá čerpadla, já mám zkoušečku motorpal ale je pěkně drahá, a pak podložky ty musíš objednat, a komprese se měří kompresiometrem nejlépe se záznamem, co bych ještě zkusil tak sdělej dekl na rozvody označ kolo co je na čerpadle kapkou barvy a přidej po milimetříku předstřiku, vrátit to na původní místo je pak jednoduché se ti mrknu jak to tam je povolíš tři šroubky M8 a vs tředu je tuším 22 matka a pootáčíš dopředu, nebo si dej stroboskop info na google tam se to dá vychytat přesně miloš
Koval(CZ)
Přispěvovatel

Příspěvek od Koval(CZ) »

Já bych zkusil žhavící svíčky, měl jsem podobný problém... Ale nemusí to být ono...
Octavia 1.9TDI ALH, 2002, S764.
slovacek.milos
Aktivista

Koval(CZ) píše:Já bych zkusil žhavící svíčky, měl jsem podobný problém... Ale nemusí to být ono...
ty tam nějak vylučuje, ale taky bych demontoval kabely a zkusil jestli mají svíčky odběr a jaké čoudy jsou z výfuku? miloš
jumbo-
Nováček

Příspěvek od jumbo- »

Čmoudy jsou černý až šedý a ne zrovna málo teď to je jen na naftu. zkusíme vymontovat tu žhavící svíčku jednu a jestli bude žhavit nebo ne..
slovacek.milos
Aktivista

jumbo- píše:Čmoudy jsou černý až šedý a ne zrovna málo teď to je jen na naftu. zkusíme vymontovat tu žhavící svíčku jednu a jestli bude žhavit nebo ne..
všechny miloš
bombastiq
Aktivista

Příspěvek od bombastiq »

jo jo kadett ten muj už je roztavenej !

mě to dělalo to stejný na startér nic - při roztačení na drc

u mě to bylo čerpadlo
přidej dávku nafty , když nepomůže
pak zkus prubnout předvstřik

a když nic tak čerpadlo KO

"kdyžtak mám 1 doma"
nevim jestli je dobrý ale auto snim jelo
za 200,- je tvoje
--775914666--stačí zavolat :) , Berlingo 1.9D Prasečák + MB-OM604 SUPERTURBODIESEL
bigben
Nováček

Příspěvek od bigben »

Tak svicky to taky nejsou.Nejhorsi je ze to treba tyden funguje a pak z niceho nic ne tak me to muze prepadnout kdekoli a to je docela neprijemne!
mm
Přispěvovatel

Příspěvek od mm »

me takhle blbnul alternator jednou vsechno v pohode podruhy jsem nemohl nastartovat... elektrikar rikal ze je altik v pohode za tyden jsem prijel a najednou je ko
slovacek.milos
Aktivista

bigben píše:Tak svicky to taky nejsou.Nejhorsi je ze to treba tyden funguje a pak z niceho nic ne tak me to muze prepadnout kdekoli a to je docela neprijemne!
tak zkus toho fora přidat když se z výfuku kouří při startu označ a mírně potoč dopředu a zkus a pak zas zda dojde ke zlepšení miloš
Odpovědět

Zpět na „Jak se jezdí na rostlinu, nebo i na naftu“