Problém s notebookem
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Problém s notebookem
Zdravím všechny znalce počítačové techniky. Vím, že to tady asi nepatří, ale je tu jistě hodně odborníků přes počítače a tak mi dovolte jednu otázečku. Pro diagnostiku používám notebook TOSHIBASatelite s nainstalovaným windows XP. Včera se mně stalo toto. Při zapnutí se mi na obrazovce objevilo: Insert system disk in drive.
Press any key when ready....
A dál to prostě nedostanu. Ikdyž zmáčknu kteroukoli klávesu objeví se mi znovu tyto dva řádky a dost. Co s tím????
Press any key when ready....
A dál to prostě nedostanu. Ikdyž zmáčknu kteroukoli klávesu objeví se mi znovu tyto dva řádky a dost. Co s tím????
Takže je to asi v pytli. Když vložím instalační CD XP nic se neděje. Stále to vypisuje jen ty dva řádky a dál to nechce jet. Ten haardisk mně asi nemine. Díky moc za radu teť alespoň vím na čem jsem a co s tím. Naštěstí mám všechny ty programyještě v pevném počítači, takže si je můžu do toho notebooku zase přehrát. Jen by mně ještě zajímalo z jakého důvodu může ten disk odejít? Nic jiného s tím nedělál jen diagnostiku internet mám na pevném počítačia účetnictví taky. Zacházím s tím slušně, takže nechápu vůbec příčinu. Já jen, abych nekoupil nový a za měsíc mi taky neodešel do věčných lovišť.origoš píše:System máš na HDD a pokud ho nesmazal nějaký virus, tak asi disk odchází.
Zkus nabootovat z instal. CD a spusť chkdsk.exe. Možná to dokáže opravit. Pokud né, tak výměna haardisku.
-
teekey
- Přispěvovatel
- Kontaktovat uživatele:
TOSHIBA Satelite je nic nerikajici pojem, asi jako VW Passat
Takze bud mas v haji disk, vetsinou alespon hlasite cvaka a nebo vrci, neeebo pokud mas disketovou mechaniku, tak mas disketu pri startu systemu v mechanice a zavadeci system (bios) se z ni snazi nabootovat operacni system. To same se muze stat s CD v mechanice. Kazdopadne se po startu PC (laptopu) dostan do BIOS (delete) a mrkni se co mas nastavene jako "primary (first) boot" a nastav si tam HDD. Pokud je disk opravdu v loji, tak asi data uz nezachranis...
Takze bud mas v haji disk, vetsinou alespon hlasite cvaka a nebo vrci, neeebo pokud mas disketovou mechaniku, tak mas disketu pri startu systemu v mechanice a zavadeci system (bios) se z ni snazi nabootovat operacni system. To same se muze stat s CD v mechanice. Kazdopadne se po startu PC (laptopu) dostan do BIOS (delete) a mrkni se co mas nastavene jako "primary (first) boot" a nastav si tam HDD. Pokud je disk opravdu v loji, tak asi data uz nezachranis...
• VW Passat 2.0TDi BMP@103kw
• Passat 3C: rady pri koupi
• Passat 3C: rady pri koupi
Čau kluci. Dnes jsem byl nucen koupit si do notebooku nový harddisk. Mám ještě jeden problém s kterým bych potřeboval helfnout. Ten notebook jsem koupil starší a ten borec mi k němu tenkrát žádné instalační CD nedal. Myslím, že to XP v něm bylo černé. Takže teť musím koupit i CD s Windows. Chci zeptat. Mám koupit XP nebo už zrovna VISTA? Co jsem to tady tak procházel, tak s těmi VISTA jsou celkem proplémy, ne?
vistu urcite nie je dost pomala urcite XP prfesonal a to sa da stiahnut z netu .kaad píše:Čau kluci. Dnes jsem byl nucen koupit si do notebooku nový harddisk. Mám ještě jeden problém s kterým bych potřeboval helfnout. Ten notebook jsem koupil starší a ten borec mi k němu tenkrát žádné instalační CD nedal. Myslím, že to XP v něm bylo černé. Takže teť musím koupit i CD s Windows. Chci zeptat. Mám koupit XP nebo už zrovna VISTA? Co jsem to tady tak procházel, tak s těmi VISTA jsou celkem proplémy, ne?
Ak nemas na podporu Billa

VW PASSAT Variant TDI 81KW B5
Z toho netu tostáhnu normálně oficiálně??? Budu to mít registrované?kenz007 píše:vistu urcite nie je dost pomala urcite XP prfesonal a to sa da stiahnut z netu .kaad píše:Čau kluci. Dnes jsem byl nucen koupit si do notebooku nový harddisk. Mám ještě jeden problém s kterým bych potřeboval helfnout. Ten notebook jsem koupil starší a ten borec mi k němu tenkrát žádné instalační CD nedal. Myslím, že to XP v něm bylo černé. Takže teť musím koupit i CD s Windows. Chci zeptat. Mám koupit XP nebo už zrovna VISTA? Co jsem to tady tak procházel, tak s těmi VISTA jsou celkem proplémy, ne?
Ak nemas na podporu Billa![]()
ak tam bude orginal moze sa ti stat ze tam XP bude velkz problem dat radcej notas bez os ,os zakupit yvlast da si tam co len budes chcetkaad píše:Z toho netu tostáhnu normálně oficiálně??? Budu to mít registrované?kenz007 píše:vistu urcite nie je dost pomala urcite XP prfesonal a to sa da stiahnut z netu .kaad píše:Čau kluci. Dnes jsem byl nucen koupit si do notebooku nový harddisk. Mám ještě jeden problém s kterým bych potřeboval helfnout. Ten notebook jsem koupil starší a ten borec mi k němu tenkrát žádné instalační CD nedal. Myslím, že to XP v něm bylo černé. Takže teť musím koupit i CD s Windows. Chci zeptat. Mám koupit XP nebo už zrovna VISTA? Co jsem to tady tak procházel, tak s těmi VISTA jsou celkem proplémy, ne?
VW PASSAT Variant TDI 81KW B5
-
marosi
- Přispěvovatel
- Kontaktovat uživatele:
Ešte taká sranda ak tam máš sata disk, potom ak tam dáš cracknuté XP musíš mať v nom sata raid, ináč ti nepojde nainštalovať. Dá sa to do CD vložiť, ale to musíš trochu o tom nieč vedieť. A ty sa musíš rozhodnúť, či chceš Bila podporiť ako bolo už napísané, alebo nemáč ntb vo firme a môžeš mať crack
takovouhle blbost jsem ještě nečetl máš první místo v žebříčku tragédů. Můžeš mi vysvětlit jak bios informuje cracnuté xp o tom že nemá raid a naopak? hrozně by mě tahle problematika zajímala určitě to vidim jako největší problém nelegálního systému. To jo to ti musim dát za pravdu. Jednou se mi stalo že mi nešli natáhnout cracknuté xp do notebooku a to proto že jsem tam dal cd obráceně. Byl jsem s toho uplně hotovej nikdo na to nemohl přijít ale když jsem tam dal správně ty originální tak už to šlo hrozně jsem si tenkrát oddechl. TAK NA TO SI DAVEJ TAKY BACHA ASI JAKO NA TEN RAID. Protože pravděpodobnost toho že by se ti do ruky dostala takhle doprasená a o základní ovladače ořezaná verze nelegálních xp je opravdu mizivá.marosi píše:Ešte taká sranda ak tam máš sata disk, potom ak tam dáš cracknuté XP musíš mať v nom sata raid, ináč ti nepojde nainštalovať. Dá sa to do CD vložiť, ale to musíš trochu o tom nieč vedieť. A ty sa musíš rozhodnúť, či chceš Bila podporiť ako bolo už napísané, alebo nemáč ntb vo firme a môžeš mať crack
Jinak pokud by jsi váhal mezi tim kterej si koupit pokoukni se po "seriozních" testech disku do notebooku třeba tady. http://www.tomshardware.com/charts/hard ... e,675.html
kenz007 píše:ak tam bude orginal moze sa ti stat ze tam XP bude velkz problem dat radcej notas bez os ,os zakupit yvlast da si tam co len budes chcetkaad píše:Z toho netu tostáhnu normálně oficiálně??? Budu to mít registrované?kenz007 píše: vistu urcite nie je dost pomala urcite XP prfesonal a to sa da stiahnut z netu .
pokud jsi poprvé zakopil notebook s legální verzí systému předpokládam že OEM budeš mít na spodu nalepený štítek s licenčním číslem pokud ho máš stačí si od někoho zapůjčit stejnou verzi XP na CD nainstaluješ a musí to chodit protože licenční číslo je vázáno na vygenerovaný kod základní desky notebooku a to číslo už microsoft u sebe má evidované takže nainstaluješ a jedeš. nic nekupuješ. pokud ale čísílko nemáš musíš zakoupit nový licenční kod a to cd je jako bonus ty jsou všechny "stejné". Doporučuji ti zakoupit verzi OEM která je za podstatně menší penízky ale je pouze na jeden počítač. třeba zde :
HOME http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=22320
PROFESIONAL http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=45226
-
marosi
- Přispěvovatel
- Kontaktovat uživatele:
Zle som napísal,pretože ani legálne XP nepreinštaluješ na HP, Fujistu Simens alebo Acer, čo mám vyskúšané. Proste Ti to nezoberú. Chcel by som ťa vidieť ako tam nainštaluješ XP ak nemáš CD originál od HP alebo výrobcu ntb. Tak nekecaj.povic píše:takovouhle blbost jsem ještě nečetl máš první místo v žebříčku tragédů. Můžeš mi vysvětlit jak bios informuje cracnuté xp o tom že nemá raid a naopak? hrozně by mě tahle problematika zajímala určitě to vidim jako největší problém nelegálního systému. To jo to ti musim dát za pravdu. Jednou se mi stalo že mi nešli natáhnout cracknuté xp do notebooku a to proto že jsem tam dal cd obráceně. Byl jsem s toho uplně hotovej nikdo na to nemohl přijít ale když jsem tam dal správně ty originální tak už to šlo hrozně jsem si tenkrát oddechl. TAK NA TO SI DAVEJ TAKY BACHA ASI JAKO NA TEN RAID. Protože pravděpodobnost toho že by se ti do ruky dostala takhle doprasená a o základní ovladače ořezaná verze nelegálních xp je opravdu mizivá.marosi píše:Ešte taká sranda ak tam máš sata disk, potom ak tam dáš cracknuté XP musíš mať v nom sata raid, ináč ti nepojde nainštalovať. Dá sa to do CD vložiť, ale to musíš trochu o tom nieč vedieť. A ty sa musíš rozhodnúť, či chceš Bila podporiť ako bolo už napísané, alebo nemáč ntb vo firme a môžeš mať crack
Jinak pokud by jsi váhal mezi tim kterej si koupit pokoukni se po "seriozních" testech disku do notebooku třeba tady. http://www.tomshardware.com/charts/hard ... e,675.html
Neni to problém jelikož tyto notebooky jsou vyráběny s OS který mají uložený na části disku vymezené pro tento ůčel ale pokud ho odstraníš a oba partyšny spojíš potom stačí pouze tuto funkci vypnout v biosu (například ACER má pro toto název AcerEmanager). A můžeš instalovat jakýkoliv jiný software at už widle nebo linux. Nekteré firmy z výše jmenovaných z počátku nedaly základní ovladače ke stáhnutí a byly pouze v implementovaném systému, ale po tomto kroku se seběhla smršt žalob a tyto od toho ustoupily. Pokud je notebook schopný bootovat s cd nebo dvd vždy bude schopen pojmout jiný software než pouze originální. Opravdu je důležité ho perfektně naformátovat i včetně alokačních jednotek na pevném disku.marosi píše:Zle som napísal,pretože ani legálne XP nepreinštaluješ na HP, Fujistu Simens alebo Acer, čo mám vyskúšané. Proste Ti to nezoberú. Chcel by som ťa vidieť ako tam nainštaluješ XP ak nemáš CD originál od HP alebo výrobcu ntb. Tak nekecaj.povic píše:takovouhle blbost jsem ještě nečetl máš první místo v žebříčku tragédů. Můžeš mi vysvětlit jak bios informuje cracnuté xp o tom že nemá raid a naopak? hrozně by mě tahle problematika zajímala určitě to vidim jako největší problém nelegálního systému. To jo to ti musim dát za pravdu. Jednou se mi stalo že mi nešli natáhnout cracknuté xp do notebooku a to proto že jsem tam dal cd obráceně. Byl jsem s toho uplně hotovej nikdo na to nemohl přijít ale když jsem tam dal správně ty originální tak už to šlo hrozně jsem si tenkrát oddechl. TAK NA TO SI DAVEJ TAKY BACHA ASI JAKO NA TEN RAID. Protože pravděpodobnost toho že by se ti do ruky dostala takhle doprasená a o základní ovladače ořezaná verze nelegálních xp je opravdu mizivá.marosi píše:Ešte taká sranda ak tam máš sata disk, potom ak tam dáš cracknuté XP musíš mať v nom sata raid, ináč ti nepojde nainštalovať. Dá sa to do CD vložiť, ale to musíš trochu o tom nieč vedieť. A ty sa musíš rozhodnúť, či chceš Bila podporiť ako bolo už napísané, alebo nemáč ntb vo firme a môžeš mať crack