strata vykonu inak : turbo vacsinou ide, obcas nie. VYFUK?

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
mp3turbo
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

strata vykonu inak : turbo vacsinou ide, obcas nie. VYFUK?

Příspěvek od mp3turbo »

v poslednych dvoch tyzdnoch sa mi dvakrat alebo trikrat stalo ze galaxy2001, AUY, 85kW PD, islo "bez turba". Proste lenive, maximalka niekde okolo 120km/h. Absolutne nedymilo, nic na palubke nesvieti [kontrolky su v poriadku, pri starte zasvietia vsetky], akurat nemalo tah.

co ale VZDY pomohlo bolo vypnut motor, nastartovat znovu a v pohode - bol som takto v Rakusku zhruba 300km a po Slovensku zhruba 400km. Proste ked som po nastartovani zistil ze nemam vykon, tak som niekde sikovne zastavil, vypol, nakopol znovu a davaj! Turbo nepiska, nezere olej, nie je zanesene sanie, ked to chodi tak to chodi v pohode. Obcas bolo pri zadnom kolese citit naftu, nieco ako ked ide okolo stara avia... no a vcera mi odpadla stredna cast vyfuku [medzi tlmicom [uprostred vozu, dufam ze je to tlmic] a katalyzatorom na konci auta], urvala sa presne na telese tlmica - resp. toho co si myslim ze je tlmic, ta skatula uprostred auta. Predpokladam, ze az do odpadnutia vyfuku tam bola nejaka diera alebo nieco, co mohlo sposobovat oklamanie motormanagementu a kvoli tomu tieto problemy s nudzovym rezimom, slabym tahom a podobne - je to tak alebo sa mylim? Ide mi o to, ci po vymene vyfuku uz henten slaby tah nestretnem :)

PS: po odpadnuti vyfuku je stale citit naftovy smrad, presne taky isty ako bolo obcas citit pred odpadnutim vyfuku. Po odpadnuti vyfuku uz ide auto vzdy na plny vykon... na diagnostike som nebol, nebolo kedy.
misoVW
Aktivista

Příspěvek od misoVW »

Ten vyfuk nerobi, ze Ti to pada do nudzoveho rezimu. Asi Ti prekracuje povoleny plniaci tlak a preto to pada.
mp3turbo
Přispěvovatel

Příspěvek od mp3turbo »

dik za info, co s tym mam ale robit? vsetky hadice vyzeraju byt ok.

dam to na diagnostiku niekedy buduci tyzden, teraz som na dovolenke a nemam prilezitost.
go.vojta
Aktivista
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od go.vojta »

zatuhlé lopatky... nebo N75 a hadičky, ale klidně se vsadím, že to budou lopatky.. vždyt se to řeší furt dokola.
Passat B5 tdi, passat B4 tdi

BMW R1150GS
jokamxw
Přispěvovatel

presne..

Příspěvek od jokamxw »

to teraz riesim..mam 85KW AJM...ale mne to turbo uz skoro vobec nenaskakuje...vypnut a zapnut uz nepomaha...niekedy ale zasadne za jazdy naskoci a potom fici az kym to nevypem..inak mne VAG vyhadzuje chybu riadiacej jednotky (zablokovana alebo co)...ako dlho sa s tym da jazdit?
GIV
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“