Sedadlo řidiče

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
vlastik1
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Sedadlo řidiče

Příspěvek od vlastik1 »

Čaute, potřeboval bych poradit.
Nefunguje mi na sedačce od řidiče to kolečko se kterým se nastavují bedra, točí se to na prázdno. Včera mi tam něco prasklo asi lanko . Nevíte dá se to nějak opravit? Máte někdo podobnou zkušenost. Typ auta viz profil
OCTAVIA COMBI 1,9TDI 81KW, ELEGANCE
Richard Šurek
Přispěvovatel

bederka

Příspěvek od Richard Šurek »

Vím přesně o čem mluvíš . Na mé O1/2003 je čalounění opěradla spojené dole plastovou zacvakávací lištou . Opatrně šroubovákem nakraji lištu rozpoj a vykasej čalounění co nejvýše . Uvidíš bowden , který vychází z nastavovacího kolečka a prochází nahoru do takového mechanismu z plastu , který se zkracováním bowdenu otevírá a nebo zavírá a tlačí tak do zad .
Máš nejspíš utržený konec bowdenu , ten najdeš na dně nebo zůstal v tom mechanismu.
Nabízí se oprava přiletováním nového konce , ale ani tvrdým cínem mi to nedrželo , chtělo by to asi zapájet mosazí . Nakoec jsem tam přidělal takový čudl s dutým šroubkem a dvěma matkami sešrouboval bowden , od té doby drží .
Richi
Přispěvovatel

Příspěvek od Richi »

He he. Bederní pás. Nekonečná story.
Tuším, že to prodávají jenom jako sadu za cca. 1.700kč. To hloupé lanko s bovdenem za 5kč se myslím koupit samostatně nedá, alespoň mě to tehdy zdělili.

Já to vyřešil koupí brzdového lanka k jízdnímu kolu. Kuličku jsem zastrčil do toho ovládacího kolečka a druhý konec omotal a zajistil na druhé straně uvnitř sedačky.
Je na to ale vyvíjen docela slušný tah a tak mi chvíli trvalo než se mi uchycení lanka uvnitř sedačky přestalo uvolňovat. Šroub a matka, podobně jako u cyklobrzd, zde má své místo.
V zásadě pokud pořešíš jak lanko na druhé straně pevně zachytit, je výměna lanka drobnost za pár korun.
vlastik1
Přispěvovatel

Příspěvek od vlastik1 »

Richi píše:He he. Bederní pás. Nekonečná story.
Tuším, že to prodávají jenom jako sadu za cca. 1.700kč. To hloupé lanko s bovdenem za 5kč se myslím koupit samostatně nedá, alespoň mě to tehdy zdělili.

Já to vyřešil koupí brzdového lanka k jízdnímu kolu. Kuličku jsem zastrčil do toho ovládacího kolečka a druhý konec omotal a zajistil na druhé straně uvnitř sedačky.
Je na to ale vyvíjen docela slušný tah a tak mi chvíli trvalo než se mi uchycení lanka uvnitř sedačky přestalo uvolňovat. Šroub a matka, podobně jako u cyklobrzd, zde má své místo.
V zásadě pokud pořešíš jak lanko na druhé straně pevně zachytit, je výměna lanka drobnost za pár korun.
díky za info přes tyden se na to vrhnu. doufam že to zvládnu
Richard Šurek
Přispěvovatel

bederka

Richi píše:He he. Bederní pás. Nekonečná story.

Taky jsem čekal nějaké ozubené soukolí , tohle je tak pro baletku , né pro metrákového chlapa (LOL)
oktáf
Přispěvovatel

Příspěvek od oktáf »

jojo, samej plast a pár drátů. až se divim že praská zrovna to lanko
CFHC
vlastik1
Přispěvovatel

Re: bederka

Příspěvek od vlastik1 »

[quote="Richard Šurek"]Vím přesně o čem mluvíš . Na mé O1/2003 je čalounění opěradla spojené dole plastovou zacvakávací lištou . Opatrně šroubovákem nakraji lištu rozpoj a vykasej čalounění co nejvýše . Uvidíš bowden , který vychází z nastavovacího kolečka a prochází nahoru do takového mechanismu z plastu , který se zkracováním bowdenu otevírá a nebo zavírá a tlačí tak do zad .
Máš nejspíš utržený konec bowdenu , ten najdeš na dně nebo zůstal v tom mechanismu.
Nabízí se oprava přiletováním nového konce , ale ani tvrdým cínem mi to nedrželo , chtělo by to asi zapájet mosazí . Nakoec jsem tam přidělal takový čudl s dutým šroubkem a dvěma matkami sešrouboval bowden , od té doby drží .[/quot
Myslíš tu lištu co je zezadu dole? Jinak jsem dneska vytahl to kolo, kterým se nastavují bedra a docela mě zarazil ten plast. asi to není ok? Obrázek
Richard Šurek
Přispěvovatel

vlastik1 píše:
Richard Šurek píše:Vím přesně o čem mluvíš . Na mé O1/2003 je čalounění opěradla spojené dole plastovou zacvakávací lištou . Opatrně šroubovákem nakraji lištu rozpoj a vykasej čalounění co nejvýše . Uvidíš bowden , který vychází z nastavovacího kolečka a prochází nahoru do takového mechanismu z plastu , který se zkracováním bowdenu otevírá a nebo zavírá a tlačí tak do zad .
Nabízí se oprava přiletováním nového konce , ale ani tvrdým cínem mi to nedrželo , chtělo by to asi zapájet mosazí . Nakoec jsem tam přidělal takový čudl s dutým šroubkem a dvěma matkami sešrouboval bowden , od té doby drží .[/quot
Myslíš tu lištu co je zezadu dole? Jinak jsem dneska vytahl to kolo, kterým se nastavují bedra a docela mě zarazil ten plast. asi to není ok? Obrázek
He , tak to máš rozebráno to , co já jsem se marně snažil rozdělat (noteeth) (noteeth) Šikulka .

Takže komplet výměna . A lanko je v celku ?
vlastik1
Přispěvovatel

Příspěvek od vlastik1 »

Richard Šurek píše:
vlastik1 píše:
Richard Šurek píše:Vím přesně o čem mluvíš . Na mé O1/2003 je čalounění opěradla spojené dole plastovou zacvakávací lištou . Opatrně šroubovákem nakraji lištu rozpoj a vykasej čalounění co nejvýše . Uvidíš bowden , který vychází z nastavovacího kolečka a prochází nahoru do takového mechanismu z plastu , který se zkracováním bowdenu otevírá a nebo zavírá a tlačí tak do zad .
He , tak to máš rozebráno to , co já jsem se marně snažil rozdělat (noteeth) (noteeth) Šikulka .

To ještě nevím, zatím jenom to kolo
vlastik1
Přispěvovatel

Příspěvek od vlastik1 »

vlastik1 píše:
Richard Šurek píše:
vlastik1 píše: He , tak to máš rozebráno to , co já jsem se marně snažil rozdělat (noteeth) (noteeth) Šikulka .

To ještě nevím, zatím jenom to kolo
Myslíš že budu muset vyměnit celou tu sadu. Podařilo se mi ty dva kousky dát dohromady a strčit je do toho kola a drží zatím )))))))))
Richi
Přispěvovatel

Příspěvek od Richi »

Ten prasklý bílý díl je tam myslím samostatně. Kulička lanka tam je jen prostrčená a zajištěná.
Už jsem to dlouho nerozdělával, ale domnívám se, že to je samostatně.
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“