o1 - teplota vody
Moderátoři: šulda, Moderátoři
-
- Přispěvovatel
o1 - teplota vody
Diagnostikujte, nebo poraďte jak to udělat nejrychleji a přesně.
Vyměnili mi dnes chladič - prosakoval. Při cestě domů jsem sledoval teplotu, vystoupala předpisově ne 90st., pak poklesla (předpokládám že otevřel termostat), ale teplota spadla ne 50st. a už se nazvedla. Mám někde vzduch. bublinu a časem zmízí, nebo nejede čerpadlo, nebo termostat otevřel naposledy ve svým životě a zdechl? K večeru jsem auto opět projel - opět 90, pokles a po delší době lehký nárust teploty, tak na 60,65. jak otestovat amatérsky jeddnotlivý prvky abych věděl víc, metodou postupné výměny všeho se mi jít teda nechce....
Netvrdím, že nový chladič to má na svědomí, stalo se mi to už nedávno, ještě když prosakoval starý, myslel jsem, že se tam dostala bublina a ta časem vybublala...
Vyměnili mi dnes chladič - prosakoval. Při cestě domů jsem sledoval teplotu, vystoupala předpisově ne 90st., pak poklesla (předpokládám že otevřel termostat), ale teplota spadla ne 50st. a už se nazvedla. Mám někde vzduch. bublinu a časem zmízí, nebo nejede čerpadlo, nebo termostat otevřel naposledy ve svým životě a zdechl? K večeru jsem auto opět projel - opět 90, pokles a po delší době lehký nárust teploty, tak na 60,65. jak otestovat amatérsky jeddnotlivý prvky abych věděl víc, metodou postupné výměny všeho se mi jít teda nechce....
Netvrdím, že nový chladič to má na svědomí, stalo se mi to už nedávno, ještě když prosakoval starý, myslel jsem, že se tam dostala bublina a ta časem vybublala...
SUP II Combi, TDI CR, MR2013, 103kW, CFFB
OII combi, TDI Elegance, MR2006, 77kW, BJB
-
- Přispěvovatel
-
- Přispěvovatel
-
- Přispěvovatel
Dnes ráno : svižně vystoupala na 90 během 5km a držela, pak asi po 5ti minutách slítla na doraz dolů, po minutě zase svižně na 90, pak už dobrý.
Plete se mi do toho spojitost s tou výměnou chladiče, ale připouštím, že to nemusí být.
Plete se mi do toho spojitost s tou výměnou chladiče, ale připouštím, že to nemusí být.
Skôr by som zahlasoval tiež za to čidlo teploty. Mal som také isté príznaky 90-doraz-90-doraz-niečo medzi-90Pavel další píše:Dnes ráno : svižně vystoupala na 90 během 5km a držela, pak asi po 5ti minutách slítla na doraz dolů, po minutě zase svižně na 90, pak už dobrý.
proste skákalo si to ako sa mu chcelo.
Ale zdá sa mi že niekde tu boli hodnoty pri premeriavaní tohoto čidla. odpor=teplota. Skús ešte pohľadať.
G IV,variant,66 kW,ALH + niečo naviac od BH motor
taky jsem to tam měl a čidlo KO 

Sharan 1,9 PD 115PS AUY- 225 PS a 500Nm turbo GTD1752VRL vodou chlazené ,Sharan 2,0 CFFB 140PS turbo GTD1752VRK-REA, - 226PS a 465Nm vše od Dieselpoweru.
KTM SMT 990, KTM SMT 890 www.zvsagro.cz E-Golf 100kW, Enyaq RS 

tak zastav , a šáhni na ty hadice , jestli na vrchní udržíš ruku , tak je v háji termostatPavel další píše:Dnes ráno : svižně vystoupala na 90 během 5km a držela, pak asi po 5ti minutách slítla na doraz dolů, po minutě zase svižně na 90, pak už dobrý.
-
- Přispěvovatel
Odpolední jízda bez kolísání, pokud se to zopakuje ošahám ty hadice podle Pafky. Aspoň jsem doma natrénoval sundávání konektoru snimače na octě. ruku mám sedřenou, ale už to dělám poslepu. Mj. mám černý snímač, oválný 4pin konektor, motor AGR. 99,9% original. Je to tak ?