žhavící svíčky - nešly ven
Moderátoři: šulda, Moderátoři
žhavící svíčky - nešly ven
Tak jsem dneska nechal auto v servisu. Puvodně jednoduchý úkol - výměna žhaviček - se změnil v noční můru.
3 šly slušně. Zbylé dvě šly vyšroubovat, ale vyndat už ne. Šlo s nima hnout asi cca 3-5mm a pak se sekly. Vůbec nevím čím to je, ale můj oblíbený mechanik nad tím kurvoval zdatně a stejně nic. Vyslovil tezi, že ta špička se přetavila do bambule, a proto teď nejde ven. Chtěl jsem odjet, ale jedna z těch dvou nechtěla jít ani zpátky, tak jsem to tam nechal. Hlava dolů - kvůli žhavicím svíčkám!!! KURVA NESNÁŠIM ROPAKA!!!
3 šly slušně. Zbylé dvě šly vyšroubovat, ale vyndat už ne. Šlo s nima hnout asi cca 3-5mm a pak se sekly. Vůbec nevím čím to je, ale můj oblíbený mechanik nad tím kurvoval zdatně a stejně nic. Vyslovil tezi, že ta špička se přetavila do bambule, a proto teď nejde ven. Chtěl jsem odjet, ale jedna z těch dvou nechtěla jít ani zpátky, tak jsem to tam nechal. Hlava dolů - kvůli žhavicím svíčkám!!! KURVA NESNÁŠIM ROPAKA!!!
Re: žhavící svíčky - nešly ven
hmm tak tohle slyšim poprvé, taky bych potom pátral co je špatně (vstřiky ??) že se takhle natavily !lt.kubosh píše:Tak jsem dneska nechal auto v servisu. Puvodně jednoduchý úkol - výměna žhaviček - se změnil v noční můru.
TDI 4x4 90Hp --> 2++Hp

- Mara123
- Přispěvovatel
- Kontaktovat uživatele:
Re: žhavící svíčky - nešly ven
Kua to je situacelt.kubosh píše:Tak jsem dneska nechal auto v servisu. Puvodně jednoduchý úkol - výměna žhaviček - se změnil v noční můru.

Octavia 1.9 TDi 81KW r.v.2001
Minulý týden se mi stalo to samý, jedna žhavka nešla ven, hryzla se na závitu. Tak dlouho sem s ní hejbal sem tam až se uvolnila, ale bohužel závit v hlavě kaput a žhavka se točila na fleku. Musel jsem ji vytrhnout zpětným kladivem. Hlava se mi dolů dávat nechtěla, tak sme objednali soupravu na opravy závitů, stála asi 1600 Kč, což není zas taková hrůza. Práce asi na hodinu a už to vrčí, s hlavou bych se drbal eště dneska, nehledě na opravování hlavy a těch peněz. Ještě objednáme tu sadu na opravu závitů na vaně.
Kazdopadne si to naplanuj tak, abys nebyl bez auta v nejnevhodnejsi chvili.
Ten mechanik strasne nerad dela neco na pockani. Nechal se zlomit a byl nastvanej - ja bez auta. On nasmlouvany lidi na tyden dopredu...
Proste se vzdycky neco posere. Ja se akorat divim, ze se mi jestne nestal maler pri cerpani paliva. Takova rutinni zalezitost je idealni prilezitosi k explozi benzinky nebo vyzkratovani RJ nebo proste proste jakakoliv smula.
Ten mechanik strasne nerad dela neco na pockani. Nechal se zlomit a byl nastvanej - ja bez auta. On nasmlouvany lidi na tyden dopredu...
Proste se vzdycky neco posere. Ja se akorat divim, ze se mi jestne nestal maler pri cerpani paliva. Takova rutinni zalezitost je idealni prilezitosi k explozi benzinky nebo vyzkratovani RJ nebo proste proste jakakoliv smula.
- frantacech
- Aktivista
Jen tak pro zajimavost.lt.kubosh píše:Kazdopadne si to naplanuj tak, abys nebyl bez auta v nejnevhodnejsi chvili.
Ty zhavice jste vyndavali na studenem nebo teplem motoru?

lt.kubosh: ja ti poviem co sa na benzinke moze stat
.... sem tam sa vyskytujem v jednom servise co je hned na benzinke aaa obcas tam zabludia smutni ludia s tym ze do diesela natankovali benzin
tak pozor na to co capujes
...
inak to s teplotou je dobra otazka
tiez by ma to zaujimalo? kedy ste to menili? ono hlinik sa rad zapiect ale zasa nejde mi do hlavy ze by s tym mali byt az taketo trable....

inak to s teplotou je dobra otazka

Peugeot 406, HDI, 110ps