|
|
 |
 | Test premiových naft MF Dnes |  |
Zaslal: st říjen 29, 2008 10:31 pm |
|
|
| Matrix |
| Aktivista |
 |
 |
| Založen: 23.1.2006 |
| Příspěvky: 1415 |
| Bydliště: Hradec Králové |
|
|
 |
 |
 |
|
|
_________________ Škoda Octavia I SLX, MR00, 1.9 TDI - 81 kW, AHF, 02J-EBF, ABS/EDS, manuální klimatizace, tempomat, 305.000 km, VAG-COM k dispozici, ETKA 7V2. |
|
|
|
Zaslal: st říjen 29, 2008 10:59 pm |
|
|
| Andy-CZ |
| Přispěvovatel |
 |
 |
| Založen: 22.4.2008 |
| Příspěvky: 266 |
| Bydliště: Kolín a Kutná Hora |
|
|
 |
 |
 |
|
jj znám a na shell nejezdim jedině v DE nebo A u nich naberu protože tam si nedělají z lidí anální otvor |
|
|
|
|
Zaslal: st říjen 29, 2008 11:39 pm |
|
|
| turbo kamna power |
| Přispěvovatel |
 |
 |
| Založen: 15.4.2008 |
| Příspěvky: 903 |
| Bydliště: Jihlava |
|
|
 |
 |
 |
|
|
_________________ Golf mk1 1,6 TD
Golf mk3 GTI TDI "20 jahre" limited edition |
|
|
|
Zaslal: čt říjen 30, 2008 8:33 am |
|
|
| Marek77 |
| Aktivista |
 |
 |
| Založen: 5.2.2007 |
| Příspěvky: 3653 |
| Bydliště: Třebíč, CZ |
|
|
 |
 |
 |
|
| A já zase ze zkušenosti vím, že VERVA je fakt TOP nafta u nás (a mnohdy levnější než Shell). |
|
_________________ FORD Galaxy TDI AFN
 |
|
|
|
Zaslal: čt říjen 30, 2008 10:26 am |
|
|
| Matrix |
| Aktivista |
 |
 |
|
|
 |
 |
 |
|
| Jejda tak se omlouvám, to sem přehlídnul. Každopádně jsem vyzkoušel Vervu od Benziny a fakt teda třída, motor hezky ztichnul. A možná to i víc tahá. |
|
_________________ Škoda Octavia I SLX, MR00, 1.9 TDI - 81 kW, AHF, 02J-EBF, ABS/EDS, manuální klimatizace, tempomat, 305.000 km, VAG-COM k dispozici, ETKA 7V2. |
|
|
|
Zaslal: čt říjen 30, 2008 1:01 pm |
|
|
| Marek77 |
| Aktivista |
 |
 |
|
|
 |
 |
 |
|
| VERVA má jako jediné palivo v ČR deklarované cetanové číslo 55 (jiné společnosti o něm jen trapně mluví). Proto to jede měkce. |
|
 |
|
|
|
Zaslal: čt říjen 30, 2008 2:16 pm |
|
|
| Matrix |
| Aktivista |
 |
 |
|
|
 |
 |
 |
|
| Benzina má právě proto min. o jednoho velmi spokojeného zákazníka víc, MĚ. |
|
|
|
|
Zaslal: čt říjen 30, 2008 7:07 pm |
|
|
| Tomas.cz |
| Aktivista |
 |
 |
| Založen: 6.4.2006 |
| Příspěvky: 5750 |
| Bydliště: Praha - Hostivař |
|
|
 |
 |
 |
|
| Marek77 napsal: | | A já zase ze zkušenosti vím, že VERVA je fakt TOP nafta u nás (a mnohdy levnější než Shell). |
Verva je obvykle levnější než klasická nafta od Shellu, o VP Diesel ani nemluvě. |
|
|
|
|
 | |  |
Zaslal: pá říjen 31, 2008 2:40 am |
|
|
| Richi |
| Přispěvovatel |
|
 |
| Založen: 29.3.2008 |
| Příspěvky: 290 |
|
|
|
 |
 |
 |
|
Vervu tady nikdo nemá, až potkám tak vyzkouším.
Zatím ale tankuju Shell V-Power, protože to na mém autě s mým způsobem provozu jede mnohem lépe než na Top-Q.
Jestli to jenom lépe čistí nebo maže netuším, ale výkon je znatelně lepší s naftou od Shellu.
Pánové, prostě je to tak. Za těch 250.000km, které mám osobně najeto na mé popelnici, to prostě poznám a nikdo mě nebude přesvědčovat o sugesci.
Raději si připlatím za V-Power, protože jezdit s autem, které jede znatelně hůře, to dokáže pouze masochista.
Nevím proč tomu tak je. Možná mám vstřiky pěkně zarostlé, možná na to je zapotřebí motor který má najeto "půl míle".
Nafta Top Q je pocitově stejná jako Shell Diesel Extra. Do cca. 100km auto ztratí výkon velmi znatelně a obě nafty jsou skoro stejné.
Diesel Extra je možná kapku tišší a možná se trochu ochotněji vytáčí než Top Q.
Shell V Power ale znamená, že moje auto má stejný kroutící moment o 200 až 300 otáček dříve.
Motor jde znatelně lehčeji, jízdní výkon "omládne" o pěkných pár desítek tisíc ujetých kilometrů. |
|
|
|
|
 | |  |
Zaslal: pá říjen 31, 2008 8:07 am |
|
|
| Marek77 |
| Aktivista |
 |
 |
|
|
 |
 |
 |
|
| Richi napsal: | Vervu tady nikdo nemá, až potkám tak vyzkouším.
Zatím ale tankuju Shell V-Power, protože to na mém autě s mým způsobem provozu jede mnohem lépe než na Top-Q.
Jestli to jenom lépe čistí nebo maže netuším, ale výkon je znatelně lepší s naftou od Shellu.
Pánové, prostě je to tak. Za těch 250.000km, které mám osobně najeto na mé popelnici, to prostě poznám a nikdo mě nebude přesvědčovat o sugesci.
Raději si připlatím za V-Power, protože jezdit s autem, které jede znatelně hůře, to dokáže pouze masochista.
Nevím proč tomu tak je. Možná mám vstřiky pěkně zarostlé, možná na to je zapotřebí motor který má najeto "půl míle".
Nafta Top Q je pocitově stejná jako Shell Diesel Extra. Do cca. 100km auto ztratí výkon velmi znatelně a obě nafty jsou skoro stejné.
Diesel Extra je možná kapku tišší a možná se trochu ochotněji vytáčí než Top Q.
Shell V Power ale znamená, že moje auto má stejný kroutící moment o 200 až 300 otáček dříve.
Motor jde znatelně lehčeji, jízdní výkon "omládne" o pěkných pár desítek tisíc ujetých kilometrů. |
Já mám opačnou zkušenost. U Shellu jsem několikrát tankoval a víceméně vždy to jelo hůř než jindy. Možná to není značkou, ale konkrétním prodejcem. Na SHELLku v Třebíči slyším totiž dost negativních ohlasů, a to nejen na naftu (i NAT95 je hrůza). Tankuju naftu podle ceny, a to zásadně. Je mi jedno, kde ji koupím, ale zajímá mě, kolik stojí. A nemám problém - jede mi to pořád stejně (s výjimkou té Vervy, ta jede malinko lépe a měkčeji). |
|
 |
|
|
|
| Obsah fóra Dieselpower forum » Diskuze o autech |
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
|
Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1
|
|
|
|
|
|