Obsah fóra Dieselpower forum
Obsah fóra Dieselpower forum Přihlášení Registrace FAQ Seznam uživatelů Hledat

Obsah fóra Dieselpower forum » Diskuze o autech » Test premiových naft MF Dnes
Přidat nové téma  Zaslat odpověď Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma 
Test premiových naft MF Dnes
PříspěvekZaslal: st říjen 29, 2008 10:31 pm Citovat
Matrix
Aktivista

Možná asi znáte:

http://auto.idnes.cz/test-drazsi-nafty-benzina-prekvapila-shell-zklamal-fxl-/automoto.asp?c=A080915_145641_automoto_fdv

PříspěvekZaslal: st říjen 29, 2008 10:59 pm Citovat
Andy-CZ
Přispěvovatel

jj znám a na shell nejezdim Smile jedině v DE nebo A u nich naberu protože tam si nedělají z lidí anální otvor
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
PříspěvekZaslal: st říjen 29, 2008 11:39 pm Citovat
turbo kamna power
Přispěvovatel

http://dieselpower.cz/forum/viewtopic.php?t=31592

Mrknutí

PříspěvekZaslal: čt říjen 30, 2008 8:33 am Citovat
Marek77
Aktivista

A já zase ze zkušenosti vím, že VERVA je fakt TOP nafta u nás (a mnohdy levnější než Shell).

PříspěvekZaslal: čt říjen 30, 2008 10:26 am Citovat
Matrix
Aktivista

Jejda tak se omlouvám, to sem přehlídnul. Každopádně jsem vyzkoušel Vervu od Benziny a fakt teda třída, motor hezky ztichnul. A možná to i víc tahá.

PříspěvekZaslal: čt říjen 30, 2008 1:01 pm Citovat
Marek77
Aktivista

VERVA má jako jediné palivo v ČR deklarované cetanové číslo 55 (jiné společnosti o něm jen trapně mluví). Proto to jede měkce.

PříspěvekZaslal: čt říjen 30, 2008 2:16 pm Citovat
Matrix
Aktivista

Benzina má právě proto min. o jednoho velmi spokojeného zákazníka víc, MĚ.

PříspěvekZaslal: čt říjen 30, 2008 7:07 pm Citovat
Tomas.cz
Aktivista

Marek77 napsal:
A já zase ze zkušenosti vím, že VERVA je fakt TOP nafta u nás (a mnohdy levnější než Shell).

Verva je obvykle levnější než klasická nafta od Shellu, o VP Diesel ani nemluvě.
PříspěvekZaslal: pá říjen 31, 2008 2:40 am Citovat
Richi
Přispěvovatel

Vervu tady nikdo nemá, až potkám tak vyzkouším.
Zatím ale tankuju Shell V-Power, protože to na mém autě s mým způsobem provozu jede mnohem lépe než na Top-Q.

Jestli to jenom lépe čistí nebo maže netuším, ale výkon je znatelně lepší s naftou od Shellu.
Pánové, prostě je to tak. Za těch 250.000km, které mám osobně najeto na mé popelnici, to prostě poznám a nikdo mě nebude přesvědčovat o sugesci.
Raději si připlatím za V-Power, protože jezdit s autem, které jede znatelně hůře, to dokáže pouze masochista.

Nevím proč tomu tak je. Možná mám vstřiky pěkně zarostlé, možná na to je zapotřebí motor který má najeto "půl míle".
Nafta Top Q je pocitově stejná jako Shell Diesel Extra. Do cca. 100km auto ztratí výkon velmi znatelně a obě nafty jsou skoro stejné.
Diesel Extra je možná kapku tišší a možná se trochu ochotněji vytáčí než Top Q.

Shell V Power ale znamená, že moje auto má stejný kroutící moment o 200 až 300 otáček dříve.
Motor jde znatelně lehčeji, jízdní výkon "omládne" o pěkných pár desítek tisíc ujetých kilometrů.
PříspěvekZaslal: pá říjen 31, 2008 8:07 am Citovat
Marek77
Aktivista

Richi napsal:
Vervu tady nikdo nemá, až potkám tak vyzkouším.
Zatím ale tankuju Shell V-Power, protože to na mém autě s mým způsobem provozu jede mnohem lépe než na Top-Q.

Jestli to jenom lépe čistí nebo maže netuším, ale výkon je znatelně lepší s naftou od Shellu.
Pánové, prostě je to tak. Za těch 250.000km, které mám osobně najeto na mé popelnici, to prostě poznám a nikdo mě nebude přesvědčovat o sugesci.
Raději si připlatím za V-Power, protože jezdit s autem, které jede znatelně hůře, to dokáže pouze masochista.

Nevím proč tomu tak je. Možná mám vstřiky pěkně zarostlé, možná na to je zapotřebí motor který má najeto "půl míle".
Nafta Top Q je pocitově stejná jako Shell Diesel Extra. Do cca. 100km auto ztratí výkon velmi znatelně a obě nafty jsou skoro stejné.
Diesel Extra je možná kapku tišší a možná se trochu ochotněji vytáčí než Top Q.

Shell V Power ale znamená, že moje auto má stejný kroutící moment o 200 až 300 otáček dříve.
Motor jde znatelně lehčeji, jízdní výkon "omládne" o pěkných pár desítek tisíc ujetých kilometrů.

Já mám opačnou zkušenost. U Shellu jsem několikrát tankoval a víceméně vždy to jelo hůř než jindy. Možná to není značkou, ale konkrétním prodejcem. Na SHELLku v Třebíči slyším totiž dost negativních ohlasů, a to nejen na naftu (i NAT95 je hrůza). Tankuju naftu podle ceny, a to zásadně. Je mi jedno, kde ji koupím, ale zajímá mě, kolik stojí. A nemám problém - jede mi to pořád stejně (s výjimkou té Vervy, ta jede malinko lépe a měkčeji).

Obsah fóra Dieselpower forum » Diskuze o autech