1,9TD: Vada čerpadla?

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
polack
Sběrač informací
Odpovědi: 0

1,9TD: Vada čerpadla?

Příspěvek od polack »

Zdravím, mám Vento AAZ. Nějakou dobu jsem pocitoval postupnou ztrátu výkonu. Vzduchový a palivový filtr měněný, myslel jsem že to je hadičkou co vede od turba k čerpadlu: nebylo. Turbo tlačilo 0,6Bar, (teď cca 1b), takže tím to taky není. Kat jsem vyčistil, a pořád stejné. Ale až teď jsem si všimnul, že pedál plynu reaguje jenom do cca 1/2, a pak jako bych nepřidával. Při pohledu na čerpadlo a při plynu na doraz jsou na doraz i ty vehementy na čerpadle, s kterýma hýbe plynové lanko. Při stlačení 1/2 plynu se začíná hýbat 2. stupeň na čerpadle (nebo jak se tomu říká), tak myslím že problém bude v tom.
Stalo se to už někomu z vás? Dá se to opravit, nebo je jistější sehnat jiné čerpadlo? pokud bych ho měnil, mám vyměnit i rozvody? (čekají mě za cca 25k km)?

Děkuji za odp.
Chudý student
polack
Sběrač informací

Příspěvek od polack »

Nebo pokud se doma válí funkční čerpadlo, tak bych si ho půjčil, a buď si ho nechám, nebo vrátím s nějakou lihovinou či kanistrem nafty...
Nejlépe Brno, Opava, Ostrava
Chudý student
TDI tech
Aktivista

Příspěvek od TDI tech »

Ziavne asi budes mat pretrhnutu membranu na obohacovaci. Opravit BOSCH cerpadlo nieje problem, dokazu to skoro vsade a za celkom prijatelnu cenu.
polack
Sběrač informací

Příspěvek od polack »

Obrázek

pokud myslíš tohle, tak to jsem kontroloval taky. protržené není, a je utěsněné silikonovým tmelem(kdyby to chtělo foukat kolem)...
Nějaké další nápady?
Chudý student
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“