Zahrievanie predneho laveho kotuca VW Golf IV

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
Tomas1226
Nováček
Odpovědi: 0

Zahrievanie predneho laveho kotuca VW Golf IV

Příspěvek od Tomas1226 »

zdravim, chcel som sa opytat cim to moze byt ze sa mi predny lavy kotuc strasne nahrieva, pravy je v pohode ale ten lavy som uz menil lebo sa mi zvlnil a stale robi to iste, kvapalinu mam vymenenu, hadicka nieje upchata, a dosticky sa tiez vracaju naspät... akurat pri brzdeni pocut nejaky cudny zvuk ako keby tam nieco čúchalo... dufam ze niekto poradi lebo mi to uz riadne lezie na nervy a nemozem prist na to co to je.... dokonca ani vo VW nevedia co by to mohlo byt.... auto - VW GOLF IV
chosepm
Aktivista
Odpovědi: 1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od chosepm »

Jestli se to hřeje, tak to musí brzdit, nebo je k.o. ložisko. Jiná varianta snad ani neni ;) Zvedni to hore a zatoč si s tim. Popř. shod třmen a zatoč znovu.
***VAG,PSA,Renault***
misoVW
Aktivista

Příspěvek od misoVW »

presne tak, musi to brzdit. Nastartuj a zdvihni koleso, ci ide lahko otacat.
Tiguan CBAB
Polaris 455 diesel 4x4
Harley Davidson V-rod
BMW R1200R
Tomas1226
Nováček

Příspěvek od Tomas1226 »

skusal som s nim tocit ale ide lahko, nic ho nebrzdi
muttm151
Nováček

Příspěvek od muttm151 »

Má to ESP ?
tomiisp
Aktivista

Příspěvek od tomiisp »

Tomas1226 píše:skusal som s nim tocit ale ide lahko, nic ho nebrzdi
prebehni sa tak 5-10km a potom to vyskusaj zdvihnut a pretocit a uvidis ze nejde lahko :)
inak zaseknuty/sprieceny piest alebo sa ti tak zasekava platnicka (pozri hlavne nit ktory drzi na platnicke pruzinu)
OOOO AUDI 100 C3 - s originalom spolocne iba typove oznacenie = prototyp s PD / Vorsprung durch Technik ;)
Tomas1226
Nováček

Příspěvek od Tomas1226 »

ESP to nema, akurat ABS, myslis brzdový valcek?
tomiisp
Aktivista

Příspěvek od tomiisp »

Tomas1226 píše:ESP to nema, akurat ABS, myslis brzdový valcek?
ak myslis valcek ako predny strmen a piest tak ano :) valceky su u bubnovych brzd :)
inak tu sa riesilo nieco podobne
http://dieselpower.cz/forum/viewtopic.p ... ht=#241055
OOOO AUDI 100 C3 - s originalom spolocne iba typove oznacenie = prototyp s PD / Vorsprung durch Technik ;)
Praetorio
Přispěvovatel

Hlavní brzový válec

Příspěvek od Praetorio »

Měl jsem něco podobného, LP disk hřál jako blázen. Třmen byl v pořádku, nakonec to vyřešila výměna hlavního brzdového válce a od té doby je klid . (LOL) Stálo mě to - cena válce 2700 Kč, brzdová kapalina Castrol DOT4 asi 600 Kč a něco za práci. Původně jsem si myslel, že to bude za pár šupů nějaká ptákovina a tak jsem nejdřív nechal rozebrat třmen(v naději, že to bude jen něco zaseklého), pak jsem nechal měnil kapalinu a nakonec to stejně všechno skončilo výměnou válce(naivně jsem si myslel, že na to nedojde). Ale jak říkám, je klid už to nepřibržďuje. Byl jsem na válcích, kde otestovali brzdy a všechny brzděj souměrně. Takže klid (rofl)
Seat Toledo III 5P2 r.v.2005 Reference (sociál výbava) 77kw f "povedeným" téé déé íčku pééé-déééé přivlíknutý ze Španěl, už to jede, tak už to neřeším :-)
tomiisp
Aktivista

Re: Hlavní brzový válec

Příspěvek od tomiisp »

Praetorio píše:Měl jsem něco podobného, LP disk hřál jako blázen. Třmen byl v pořádku, nakonec to vyřešila výměna hlavního brzdového válce a od té doby je klid . (LOL) Stálo mě to - cena válce 2700 Kč, brzdová kapalina Castrol DOT4 asi 600 Kč a něco za práci. Původně jsem si myslel, že to bude za pár šupů nějaká ptákovina a tak jsem nejdřív nechal rozebrat třmen(v naději, že to bude jen něco zaseklého), pak jsem nechal měnil kapalinu a nakonec to stejně všechno skončilo výměnou válce(naivně jsem si myslel, že na to nedojde). Ale jak říkám, je klid už to nepřibržďuje. Byl jsem na válcích, kde otestovali brzdy a všechny brzděj souměrně. Takže klid (rofl)
PZ disk nebrzdil ? pokial to bolo vo valci tak by ti malo pribrzdovat aj to PZ koleso, nie ?
vojta09
Sběrač informací

Příspěvek od vojta09 »

A nebo zborcena brzdova hadicka.
chosepm
Aktivista
Odpovědi: 1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od chosepm »

Píše že hadice ok, ale šak víme. Řiká, že destičky se hejbou. Snad tim myslí, že jde zamačknout i pístek, když na něj vlítne sikama (rofl)
***VAG,PSA,Renault***
Praetorio
Přispěvovatel

Příspěvek od Praetorio »

tomiisp píše:
Praetorio píše:Měl jsem něco podobného, LP disk hřál jako blázen. Třmen byl v pořádku, nakonec to vyřešila výměna hlavního brzdového válce a od té doby je klid . (LOL) Stálo mě to - cena válce 2700 Kč, brzdová kapalina Castrol DOT4 asi 600 Kč a něco za práci. Původně jsem si myslel, že to bude za pár šupů nějaká ptákovina a tak jsem nejdřív nechal rozebrat třmen(v naději, že to bude jen něco zaseklého), pak jsem nechal měnil kapalinu a nakonec to stejně všechno skončilo výměnou válce(naivně jsem si myslel, že na to nedojde). Ale jak říkám, je klid už to nepřibržďuje. Byl jsem na válcích, kde otestovali brzdy a všechny brzděj souměrně. Takže klid (rofl)
PZ disk nebrzdil ? pokial to bolo vo valci tak by ti malo pribrzdovat aj to PZ koleso, nie ?

JJ, přesně tak, na kříž hřáli obě LP a PZ.
Seat Toledo III 5P2 r.v.2005 Reference (sociál výbava) 77kw f "povedeným" téé déé íčku pééé-déééé přivlíknutý ze Španěl, už to jede, tak už to neřeším :-)
tomiisp
Aktivista

Příspěvek od tomiisp »

Praetorio píše:
tomiisp píše:

JJ, přesně tak, PZ lehce hřálo také.
tak potom ok, nic som nepovedal :)

Tomas1226-> a tebe sa hreje tiez ? :D
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“