Fiat Croma 2,5 TD 85 kW - natočit jde OK, ale...
Moderátoři: šulda, Moderátoři
- vito
- Sběrač informací
Odpovědi: 0
Fiat Croma 2,5 TD 85 kW - natočit jde OK, ale...
Ahoj,
pořidil jsem Cromu 2,5 TD po delším stání(přes noc) hůř chytala - musel sem dýl točit, takže asi padená nafta, dnes jsem natočil nechal na volnoběh a samo to chcíplo, pak to chytlo jen na chvilku a konec. Tipoval bych že nejde nafta z nádrže, zkoušel jsem nacepovat hříbkem u pal. filtru - i po delším cepování jde zlehka, dříve začal klást odpor. Poraďte prosím kam sahnout nejdřív.
pořidil jsem Cromu 2,5 TD po delším stání(přes noc) hůř chytala - musel sem dýl točit, takže asi padená nafta, dnes jsem natočil nechal na volnoběh a samo to chcíplo, pak to chytlo jen na chvilku a konec. Tipoval bych že nejde nafta z nádrže, zkoušel jsem nacepovat hříbkem u pal. filtru - i po delším cepování jde zlehka, dříve začal klást odpor. Poraďte prosím kam sahnout nejdřív.
Naposledy upravil(a) vito dne 21 led 2009, 21:39, celkem upraveno 2 x.
-
- Přispěvovatel
- vito
- Sběrač informací
Díky za tipy, vyčistil sem sitko v nádrži - bordel typu: barva z kanystru a nějakej sliz. Filtr sem neměnil - svátky, nafta padá dál - nehorázně se to zavzdušňuje. Můžeto být filtrem???
Znáte někdo tento motor? Prodejce mi tvrdil že to je TDI - stejný motor jako Ducato - Iveco?. V papírech je napsáno 2,5 TD I-D. Chci udělat rozvody,nemá to náhodou samonapínací mechanismus řemene?
Znáte někdo tento motor? Prodejce mi tvrdil že to je TDI - stejný motor jako Ducato - Iveco?. V papírech je napsáno 2,5 TD I-D. Chci udělat rozvody,nemá to náhodou samonapínací mechanismus řemene?
rozhodně nevito píše:Díky za tipy, vyčistil sem sitko v nádrži - bordel typu: barva z kanystru a nějakej sliz. Filtr sem neměnil - svátky, nafta padá dál - nehorázně se to zavzdušňuje. Můžeto být filtrem???
ten motor je v podstatě klasickej komurkovej 2,5 td
tak si kup nový eskapásky a předělej je od nádrže k čerpadlu a konce hadic zařízni

--775914666--stačí zavolat
, Berlingo 1.9D Prasečák + MB-OM604 SUPERTURBODIESEL

-
- Přispěvovatel
...pozor Croma 2.5TDi.d sa robila len sa tak často nevidí a bolo malo kusov motor mal 140PS otvaraci tlak trysiek 240bar...bombastiq píše:rozhodně nevito píše:Díky za tipy, vyčistil sem sitko v nádrži - bordel typu: barva z kanystru a nějakej sliz. Filtr sem neměnil - svátky, nafta padá dál - nehorázně se to zavzdušňuje. Můžeto být filtrem???
ten motor je v podstatě klasickej komurkovej 2,5 td
tak si kup nový eskapásky a předělej je od nádrže k čerpadlu a konce hadic zařízni
ps: daj foto motora a hned Ti poviem či je to TDi
...rozvod by mal byť retazou...
...a tým padom ked je to TDi a zavzdušnilo sa to tak musiš povoliť matice na trubkach čo idu do vstrekovačov ist štartovať pokym nezačne z trubiek striekať nafta,potom ich rychlo dotiahnuť a skusiť to natočiť...tiež mam TDi.d ale 1.9 a ked dojde nafta tak sa to takto zavzdušní...nieje to ako klasicke TD
- vito
- Sběrač informací
Rozvod řemenem, 140 PS nemá - to by to jelo jinak
když to porovnám s mojí A100 tak tomu chybí razantní zátah tahne to od 2,3tis do necelých 4tis přes 4tis se tomu moc nechce, možná je to tím že má podstatně delší kvalty. Když sem to kupoval tak to bylo přelitý, v IC je naházený olej, hladinka tak 5mm. Udělal sem nový přepady od vstřiků a vyměnil filtr, studený to startuje furt blbě, když točim tak jde bílý dým - žhavič? jeden centrální?
motor:

motor: