Fiat Croma 2,5 TD 85 kW - natočit jde OK, ale...

Alfa Romeo, Fiat, Lancia...

Moderátoři: šulda, Moderátoři

vito
Sběrač informací
Odpovědi: 0

Fiat Croma 2,5 TD 85 kW - natočit jde OK, ale...

Příspěvek od vito »

Ahoj,
pořidil jsem Cromu 2,5 TD po delším stání(přes noc) hůř chytala - musel sem dýl točit, takže asi padená nafta, dnes jsem natočil nechal na volnoběh a samo to chcíplo, pak to chytlo jen na chvilku a konec. Tipoval bych že nejde nafta z nádrže, zkoušel jsem nacepovat hříbkem u pal. filtru - i po delším cepování jde zlehka, dříve začal klást odpor. Poraďte prosím kam sahnout nejdřív.
Naposledy upravil(a) vito dne 21 led 2009, 21:39, celkem upraveno 2 x.
bombastiq
Aktivista

Příspěvek od bombastiq »

vem pet láhev a dej motoru napít z ní (přímo do čerpadla)

pokud dube běžet v pohodě tak
se podívej do nádrže jestli není zasviněnej sací koš
pokud né tak vyměn pal.filtr

pokud nepomůže pet láhev tak je čerpadlo KO :(
--775914666--stačí zavolat :) , Berlingo 1.9D Prasečák + MB-OM604 SUPERTURBODIESEL
bjukemen
Aktivista

Příspěvek od bjukemen »

...ešte by to mohlo niekde prisavať vzduch...
Alfa Romeo 156 sw 2,4 JTD 110kw@ 142,3kw

Obrázek
jarda3tipo
Přispěvovatel

Příspěvek od jarda3tipo »

A pouzij jedine cistou naftu a petku :)
Zima proveruje...
Fiat Tipo 1,9TD
vito
Sběrač informací

Příspěvek od vito »

Díky za tipy, vyčistil sem sitko v nádrži - bordel typu: barva z kanystru a nějakej sliz. Filtr sem neměnil - svátky, nafta padá dál - nehorázně se to zavzdušňuje. Můžeto být filtrem???
Znáte někdo tento motor? Prodejce mi tvrdil že to je TDI - stejný motor jako Ducato - Iveco?. V papírech je napsáno 2,5 TD I-D. Chci udělat rozvody,nemá to náhodou samonapínací mechanismus řemene?
bombastiq
Aktivista

Příspěvek od bombastiq »

vito píše:Díky za tipy, vyčistil sem sitko v nádrži - bordel typu: barva z kanystru a nějakej sliz. Filtr sem neměnil - svátky, nafta padá dál - nehorázně se to zavzdušňuje. Můžeto být filtrem???
Znáte někdo tento motor? Prodejce mi tvrdil že to je TDI - stejný motor jako Ducato - Iveco?. V papírech je napsáno 2,5 TD I-D. Chci udělat rozvody,nemá to náhodou samonapínací mechanismus řemene?
rozhodně ne
ten motor je v podstatě klasickej komurkovej 2,5 td

tak si kup nový eskapásky a předělej je od nádrže k čerpadlu a konce hadic zařízni :roll:
--775914666--stačí zavolat :) , Berlingo 1.9D Prasečák + MB-OM604 SUPERTURBODIESEL
jarda3tipo
Přispěvovatel

Příspěvek od jarda3tipo »

Proveď tlakovou-podtlakovou zkoušku.
časem všechny spoje ztrácejí těsnost.....po posledním ochlazení jsem také dotahoval eskapásky :)
Fiat Tipo 1,9TD
bjukemen
Aktivista

Příspěvek od bjukemen »

bombastiq píše:
vito píše:Díky za tipy, vyčistil sem sitko v nádrži - bordel typu: barva z kanystru a nějakej sliz. Filtr sem neměnil - svátky, nafta padá dál - nehorázně se to zavzdušňuje. Můžeto být filtrem???
rozhodně ne
ten motor je v podstatě klasickej komurkovej 2,5 td

tak si kup nový eskapásky a předělej je od nádrže k čerpadlu a konce hadic zařízni :roll:
...pozor Croma 2.5TDi.d sa robila len sa tak často nevidí a bolo malo kusov motor mal 140PS otvaraci tlak trysiek 240bar...

ps: daj foto motora a hned Ti poviem či je to TDi

...rozvod by mal byť retazou...

...a tým padom ked je to TDi a zavzdušnilo sa to tak musiš povoliť matice na trubkach čo idu do vstrekovačov ist štartovať pokym nezačne z trubiek striekať nafta,potom ich rychlo dotiahnuť a skusiť to natočiť...tiež mam TDi.d ale 1.9 a ked dojde nafta tak sa to takto zavzdušní...nieje to ako klasicke TD

Obrázek
vito
Sběrač informací

Příspěvek od vito »

Rozvod řemenem, 140 PS nemá - to by to jelo jinak :) když to porovnám s mojí A100 tak tomu chybí razantní zátah tahne to od 2,3tis do necelých 4tis přes 4tis se tomu moc nechce, možná je to tím že má podstatně delší kvalty. Když sem to kupoval tak to bylo přelitý, v IC je naházený olej, hladinka tak 5mm. Udělal sem nový přepady od vstřiků a vyměnil filtr, studený to startuje furt blbě, když točim tak jde bílý dým - žhavič? jeden centrální?

motor:
Obrázek
TDI tech
Aktivista

Příspěvek od TDI tech »

Zhavice ma styri, A jeto 2.5 TurboD. Croma s motorom 2.5TDI neexistuje. Moznoze Alfa 164, alebo Thema hej ale taku som este navidel.
bjukemen
Aktivista

Příspěvek od bjukemen »

..no thak je to 2.5 TD iveco...

...to jojo pozor croma 2.5 tdi existovala sam som videl ten motor...bol to taky ako sa daval do ducata,ale to je jedno...

....skus tie žhaviče...a nepovedz mi že tento motor slabo taha...

Obrázek
TDI tech
Aktivista

Příspěvek od TDI tech »

V Ducate je motor rovnaky ako v Crome ale ma iba jeden zhavic v sani a priamy vstrek. A ten motor som este v ziadnej Crome nevidel. Jedine zeby si ho tam nejaky kutil domaci dal. Motory su rovnake takze so zamenou problem nieje. Skusal uz niekto strcit do cromy motor 2.8JTD z ducata??? :D
jurki888
Aktivista

Příspěvek od jurki888 »

ja som vydel cromu z tdi 2.5 vyzerale ze je origos
bjukemen
Aktivista

Příspěvek od bjukemen »

jurki888 píše:ja som vydel cromu z tdi 2.5 vyzerala ze je origos

..aj ja som to tak tiež videl ale vtedy mi týpek hovoril že motor ma 140ps...mohlo to byť zaujimave...

Obrázek
jurki888
Aktivista

Příspěvek od jurki888 »

Odpovědět

Zpět na „Italské vozy“