Utržená žhavící svíčka

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Chroustik
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Utržená žhavící svíčka

Příspěvek od Chroustik »

Při výměně svíček se mi podařilo tři vyndat a čtvrtá mi praskla pod šestihranem,takže svíčka je celá,ale točí se jen matka.Kdo má nějaký zaručený postup jak s ní ven nebo by byl ochoten to udělat?Díky :(
Seat toledo AFN,bylo,teď BMW 330d a služebák Octavia 4x4 bls zatím cca 145ps :-)
Peete
Aktivista
Odpovědi: 1

Příspěvek od Peete »

urcite se tady nekdo najde, ale ted odkud....

proc vetsina taji misto pobytu :? (LOL)
Nissan Primera SW 1,9 DCi
Peete
Aktivista
Odpovědi: 1

Příspěvek od Peete »

urcite se tady nekdo najde, ale ted odkud....

proc vetsina taji misto pobytu :? (LOL)
Nissan Primera SW 1,9 DCi
Chroustik
Přispěvovatel

Příspěvek od Chroustik »

Chomutov a okolí
Seat toledo AFN,bylo,teď BMW 330d a služebák Octavia 4x4 bls zatím cca 145ps :-)
topdiesel
Přispěvovatel

Příspěvek od topdiesel »

Hlavně bych to neodvrtával!
Zámčníci mají takové vyklepávaky, něco jako šídlo zabodne to a po závito klepe ven..

Nějakého zámečníka ze strojírenství
pepan191
Přispěvovatel

žhaviče

Příspěvek od pepan191 »

měl jsi je nedřív polejt acetonem pomáhá to. ale ted když jsi jí utrh tak budeš muset dovnitř něco narvat a zkusit jí vyšroubovat třeba vytahovák nebo něco takovýho
golf iv 66kw higline
slovacek.milos
Aktivista

Příspěvek od slovacek.milos »

nějaké odvrtávání a vytahováky, to jsem snad nikdy neuspěl a ještě jsem dojebal hlavu že skončila u brusiče

nevětší úspěch jsem měl s ceočkem ze se mi podařilo navařit šroub, pak sprej na povolování šroubů,

nebo hodně povařit ten nadvařený šroub a jak si žhavič předává teplo mírně povoluješ a pink jde ven miloš
Toncek
Přispěvovatel

Příspěvek od Toncek »

mě se stalo něco podobného,akorát na jtd,podailo se mi vyšroubovat žhavič,ale to co má žhavit zustalo dole je to tam asi nějaký rozpečený,do valce to nespadlo,zustalo to zakouslí vtom místě kde má být,,myslel sem že to vytlačí komprese ven když to nastatuju,ale ani prda,drží jak přilepený,co stím?hlava dolů?jinak sorry že se se*u do topicu,nechtěl sem zakladar další :)
seat exeo ST 125kw
vw passat B5,1,9tdi,ajm,gt 1749VA,egr off,kat off
Bugs.Bunny
Aktivista

Příspěvek od Bugs.Bunny »

slovacek.milos píše:nějaké odvrtávání a vytahováky, to jsem snad nikdy neuspěl a ještě jsem dojebal hlavu že skončila u brusiče

nevětší úspěch jsem měl s ceočkem ze se mi podařilo navařit šroub, pak sprej na povolování šroubů,

nebo hodně povařit ten nadvařený šroub a jak si žhavič předává teplo mírně povoluješ a pink jde ven miloš
Můj otec to odvrtává s téměř 100%ní uspěšností. Přípravek na přesné vedení vrtáku a je to. ;) Jak se na to vezme levotočivý vytahovák tak se to zakousne ještě víc, bo se ten žhavič roztáhne.
http://dieselpower.cz/forum/viewtopic.p ... light=bugs

----------------777 32 60 32----------------
Chroustik
Přispěvovatel

Příspěvek od Chroustik »

Zítra budu volat zámečníkovi,kterej by to měl umět tak uvidíme... :(
Bugs.Bunny
Aktivista

Příspěvek od Bugs.Bunny »

Chroustik píše:Zítra budu volat zámečníkovi,kterej by to měl umět tak uvidíme... :(
Měl umět nebo umí?? :D Kdyby ti to nevyšlo tak se můžu zeptat jestli by na to byl čas.
http://dieselpower.cz/forum/viewtopic.p ... light=bugs

----------------777 32 60 32----------------
Chroustik
Přispěvovatel

Příspěvek od Chroustik »

Tak se prosím optej,já zjistim zejtra jestli to umí a už to dělal ;) díky :worthy:
12ja34
Přispěvovatel

Příspěvek od 12ja34 »

I mě se to stalo. 2 svíčky ze čtyř na renault 2.2 dci a tam jsou sakra dlouhé žhavičky. Nakonec se to povedlo, něco odvrtat, ale většinu vyjiskřit.
pitrisek
Přispěvovatel

Příspěvek od pitrisek »

12ja34 píše:I mě se to stalo. 2 svíčky ze čtyř na renault 2.2 dci a tam jsou sakra dlouhé žhavičky. Nakonec se to povedlo, něco odvrtat, ale většinu vyjiskřit.
Co myslíš s tím vyjiskřit??
12ja34
Přispěvovatel

Příspěvek od 12ja34 »

To je technologie přesného odstraňování materiálu. K mat. se přidává tenký drát a el. obloukem se mat. vypaluje. (zjednodušeně) To se provádí strojem zvaným vyjiskřovačka.
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“