zadní kotoučová brzda - problém - spěchá
Moderátoři: šulda, Moderátoři
zadní kotoučová brzda - problém - spěchá
Ahoj. Potřeboval bych radu. Dneska jsem si všiml, že přibržďuje a hřeje levé zadní kolo - na zadku to má taky kotoučovky. Myslím, že to udělala ručka (žena ji zatáhla a nechala pár dní stát). Jak tedy poznám, že je to přidřeným lanovodem od ručky nebo čelistmy? Když zkouším ručku tak jakoby jde zpočátku naprázdno a až pak zabere - což dřív nedělala. Popř čím a jak namazat lanovody. Je to seat cordoba 6L r.v. 03. Díky

asi lanovody ko vycvakni vzadu páku co do ní jde lanko a když se vrátí je problém v lanovodu asi zamrzl kdyžtak lana mám obě 500,- použitý stav ok

Oct ALH 66Kw-4??Nm 1??PS
klika,písty,ojnice,saní ARL včetně IC,vedení 60mm,turbo Hybrid-Oleg,trysky PP764+11mm hlava DPF ON
SW Dieselpower
jednohmota+HDS57převodovka hybrid LHW,brzdy CupraR 323mm př. 288x22mm zad. CO JEDE MUSi BRZDIT!
						klika,písty,ojnice,saní ARL včetně IC,vedení 60mm,turbo Hybrid-Oleg,trysky PP764+11mm hlava DPF ON
SW Dieselpower
jednohmota+HDS57převodovka hybrid LHW,brzdy CupraR 323mm př. 288x22mm zad. CO JEDE MUSi BRZDIT!
Je fakt, že když jsem teď narychlo koukal zběžně pod auto, tak při zatažení ručky se u pravého hýbe o větší kus. Mrknu na to a určitě se ozvu (lanovody se budou hodit). Ještě bych se zeptal: Pokud by to bylo čelistma, tak by to při brždění nefungovalo nebo to brzdí normálně, ale úplně se nevrátí zpět?Slyšel jsem, že zadní kotoučovky na čelisti taky dost trpí.Ladas píše:asi lanovody ko vycvakni vzadu páku co do ní jde lanko a když se vrátí je problém v lanovodu asi zamrzl kdyžtak lana mám obě 500,- použitý stav ok
snad ne jen se ohřál kotouč kdyby to spálila pořádně nejdřív zavzdušní brzdy jinak na kotoučových nápravách nejsou čelisti ale destičky 

Oct ALH 66Kw-4??Nm 1??PS
SW Dieselpower
SW Dieselpower
No tak brzdí to normálně, tak zavrdušnění to nebude. K těm čelistem - asi jsem to blbě napsal. Měl jsem namysli třmen. Respektive, když už se vtom budu hrabat, tak jestli něco čistit na třmenu - ale bez rozebrání. Nerad bych to pak musel odvzdušňovat. A kolem páky na ručku u toho kola?Ta tam jen čistě mechanicky hýbe s tím třmenem nebo působí nějak na část s kapalinou. P.S. omlouvám se za hloupé dotazy, ale u tohohle auta jsem to ještě nerozebíral.Ladas píše:snad ne jen se ohřál kotouč kdyby to spálila pořádně nejdřív zavzdušní brzdy jinak na kotoučových nápravách nejsou čelisti ale destičky
Je tam spusta faktoru!!Pokud mluvis o kotoucove a mas tam nesoumernost tak si myslim ze nic moc neseridis, pokud teda nemas ko lana, zarezly desky nebo nehybne cepy ve trmenu a nestejne opotreb. kotouce.Pokud jsou v poradku tak bude trmen na odchodu na vecnosti nebo repasi. Da se seridit krok rucni brzdyjayd píše:trosku off topic, ale zkusim to napsat sem:-)
chtel bych se zeptat jde nejak seridit rucni brzda, kdyz jedno kolo brzdi vic nez druhy? popr jak:-)
Cauec mam ten problem s pridirajici se kotoucovkou na LZ kolese ,uz ma to prestava bavit a mam tam chut vratit bubnovku se kterou se mi zdalo ze to brzdi lepsi.Uz sem ten trmen vymenil a nasadil repas a dela to ikdyz nepouziju rucku a zniceho nic to kolo zacne pribrzdovat a palit se desky  dela to tak 3-4krat do mesice pri zahratych ale i studenych brzdach.Mam na te naprave vsechno nove nikde nic pridreneho ani ucpaneho a uz nevim co stym
  dela to tak 3-4krat do mesice pri zahratych ale i studenych brzdach.Mam na te naprave vsechno nove nikde nic pridreneho ani ucpaneho a uz nevim co stym  Ten prvy trmen byl KO nevracel na rucni a byl vydrenej vevnitr
 Ten prvy trmen byl KO nevracel na rucni a byl vydrenej vevnitr

dela to tak 3-4krat do mesice pri zahratych ale i studenych brzdach.Mam na te naprave vsechno nove nikde nic pridreneho ani ucpaneho a uz nevim co stym
  dela to tak 3-4krat do mesice pri zahratych ale i studenych brzdach.Mam na te naprave vsechno nove nikde nic pridreneho ani ucpaneho a uz nevim co stym  Ten prvy trmen byl KO nevracel na rucni a byl vydrenej vevnitr
 Ten prvy trmen byl KO nevracel na rucni a byl vydrenej vevnitrSeat Ibiza PD 6ti kvalt,KN filter,výfuk 60mm
						 ). Kolo dost horké a trošku cítit spálenina - mohly odejít nějaké gumičky, těsnění,..?
   ). Kolo dost horké a trošku cítit spálenina - mohly odejít nějaké gumičky, těsnění,..?
 .
.