zadní kotoučová brzda - problém - spěchá

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Ladis001
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

zadní kotoučová brzda - problém - spěchá

Příspěvek od Ladis001 »

Ahoj. Potřeboval bych radu. Dneska jsem si všiml, že přibržďuje a hřeje levé zadní kolo - na zadku to má taky kotoučovky. Myslím, že to udělala ručka (žena ji zatáhla a nechala pár dní stát). Jak tedy poznám, že je to přidřeným lanovodem od ručky nebo čelistmy? Když zkouším ručku tak jakoby jde zpočátku naprázdno a až pak zabere - což dřív nedělala. Popř čím a jak namazat lanovody. Je to seat cordoba 6L r.v. 03. Díky
Ladas
Aktivista
Odpovědi: 1

Příspěvek od Ladas »

asi lanovody ko vycvakni vzadu páku co do ní jde lanko a když se vrátí je problém v lanovodu asi zamrzl kdyžtak lana mám obě 500,- použitý stav ok
Oct ALH 66Kw-4??Nm 1??PS
klika,písty,ojnice,saní ARL včetně IC,vedení 60mm,turbo Hybrid-Oleg,trysky PP764+11mm hlava DPF ON
SW Dieselpower
jednohmota+HDS57převodovka hybrid LHW,brzdy CupraR 323mm př. 288x22mm zad. CO JEDE MUSi BRZDIT!
Ladis001
Přispěvovatel

Příspěvek od Ladis001 »

Ladas píše:asi lanovody ko vycvakni vzadu páku co do ní jde lanko a když se vrátí je problém v lanovodu asi zamrzl kdyžtak lana mám obě 500,- použitý stav ok
Je fakt, že když jsem teď narychlo koukal zběžně pod auto, tak při zatažení ručky se u pravého hýbe o větší kus. Mrknu na to a určitě se ozvu (lanovody se budou hodit). Ještě bych se zeptal: Pokud by to bylo čelistma, tak by to při brždění nefungovalo nebo to brzdí normálně, ale úplně se nevrátí zpět?Slyšel jsem, že zadní kotoučovky na čelisti taky dost trpí.
Ladis001
Přispěvovatel

Příspěvek od Ladis001 »

Ještě poslední věc. Může se stát něco, když stím žena takhle přijela z práce? Podle mého odhadu cca 35km to břibržďovalo (samozřejmě ji to divné nepřišlo :( ). Kolo dost horké a trošku cítit spálenina - mohly odejít nějaké gumičky, těsnění,..?
Ladas
Aktivista
Odpovědi: 1

Příspěvek od Ladas »

snad ne jen se ohřál kotouč kdyby to spálila pořádně nejdřív zavzdušní brzdy jinak na kotoučových nápravách nejsou čelisti ale destičky ;)
Oct ALH 66Kw-4??Nm 1??PS
klika,písty,ojnice,saní ARL včetně IC,vedení 60mm,turbo Hybrid-Oleg,trysky PP764+11mm hlava DPF ON
SW Dieselpower
jednohmota+HDS57převodovka hybrid LHW,brzdy CupraR 323mm př. 288x22mm zad. CO JEDE MUSi BRZDIT!
Ladis001
Přispěvovatel

Příspěvek od Ladis001 »

Ladas píše:snad ne jen se ohřál kotouč kdyby to spálila pořádně nejdřív zavzdušní brzdy jinak na kotoučových nápravách nejsou čelisti ale destičky ;)
No tak brzdí to normálně, tak zavrdušnění to nebude. K těm čelistem - asi jsem to blbě napsal. Měl jsem namysli třmen. Respektive, když už se vtom budu hrabat, tak jestli něco čistit na třmenu - ale bez rozebrání. Nerad bych to pak musel odvzdušňovat. A kolem páky na ručku u toho kola?Ta tam jen čistě mechanicky hýbe s tím třmenem nebo působí nějak na část s kapalinou. P.S. omlouvám se za hloupé dotazy, ale u tohohle auta jsem to ještě nerozebíral.
jayd
Přispěvovatel

Příspěvek od jayd »

trosku off topic, ale zkusim to napsat sem:-)

chtel bych se zeptat jde nejak seridit rucni brzda, kdyz jedno kolo brzdi vic nez druhy? popr jak:-)
VW GOLF 4 1,9 TDI 66KW r.v 98, ALH, VR6 pritlacak, turbo 130 PD - Andre, trysky PP520, chip - Reescha, cca 145 koniku

VW SHARAN 2.0 TDi, 2007
Richi
Přispěvovatel

Příspěvek od Richi »

Mě většinou zatuhnul ten spodní čep.
Dokud jsem nezačal dávat předepsanou vazelinu (bílá do čepů) a jiné prachovky (ty originální jsou uplně k hovnu), problém se opakoval každých cca. 15k km.
HonzaV
Přispěvovatel

Příspěvek od HonzaV »

Jaké prachovky používáš už jsem je taky měnil a jedna už zase vylejzá.
jimo
Přispěvovatel

brzda

Příspěvek od jimo »

neni na skodu vymenit brzdovku
Morbindi
Přispěvovatel

Příspěvek od Morbindi »

jayd píše:trosku off topic, ale zkusim to napsat sem:-)

chtel bych se zeptat jde nejak seridit rucni brzda, kdyz jedno kolo brzdi vic nez druhy? popr jak:-)
Je tam spusta faktoru!!Pokud mluvis o kotoucove a mas tam nesoumernost tak si myslim ze nic moc neseridis, pokud teda nemas ko lana, zarezly desky nebo nehybne cepy ve trmenu a nestejne opotreb. kotouce.Pokud jsou v poradku tak bude trmen na odchodu na vecnosti nebo repasi. Da se seridit krok rucni brzdy
race tdi
Přispěvovatel

Příspěvek od race tdi »

Cauec mam ten problem s pridirajici se kotoucovkou na LZ kolese ,uz ma to prestava bavit a mam tam chut vratit bubnovku se kterou se mi zdalo ze to brzdi lepsi.Uz sem ten trmen vymenil a nasadil repas a dela to ikdyz nepouziju rucku a zniceho nic to kolo zacne pribrzdovat a palit se desky :x dela to tak 3-4krat do mesice pri zahratych ale i studenych brzdach.Mam na te naprave vsechno nove nikde nic pridreneho ani ucpaneho a uz nevim co stym :? Ten prvy trmen byl KO nevracel na rucni a byl vydrenej vevnitr
Seat Ibiza PD 6ti kvalt,KN filter,výfuk 60mm
DOLPH
Aktivista

Příspěvek od DOLPH »

a nemáš problém s lankama??pokud nejsou 100% tak dej nové..
no a brzdové hadičky taky občas uvniř spuchnou a pak to brzdí...
Vali
Přispěvovatel

Příspěvek od Vali »

Ladis001: Nekdy se to zadrhava na ty hridelce, pistek ti za tu chvili zreznout nemoh :-D.

race tdi: pokud to mas opravdu vse v rychtiku jak tvrdis, tak uz jedine regulator tlaku.
brankar30
Aktivista

Příspěvek od brankar30 »

a co s tou hriadelkou??premazat a rozchodit? (crazy)
AUDI A4 AVANT 3,0TDI QUATTRO EX golf IV TDI 188ps 402nm...
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“