Fabia RS-vůle při pohybu s kolem

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Andy-CZ
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Fabia RS-vůle při pohybu s kolem

Příspěvek od Andy-CZ »

Ahoj! mám dneska volno, tak se nějak motám kolem auta a tak a mimo jiné jsem zkoušel u levýho předního kola ho nahoře z vnitří strany vzít a jakoby ho k sobě přitáhnout a byla tam vůle a ozývalo se kovový bouchání. Nevíte náhodou co by to mohlo bejt? Jako po zimě stejně musim s tim do servisu, ale když to nebudu vědět, tak dneska neusnu :-) :-) Díky za odpovědi.
Škoda Fabia 1.9 TDI RS 96kW 5,7l/100km
Fantik
Aktivista

Příspěvek od Fantik »

Že by horní uložení tlumiče?
Andy-CZ
Přispěvovatel

Příspěvek od Andy-CZ »

Fantik píše:Že by horní uložení tlumiče?
mě příde, že to jde ty zvuky ze zpoda nebo někde za kolem, těžko říct. Za jízdy to stejně při přejezdu určitýho typu nerovnosti tak nějak tupě bouchá(klepe). Má to najeto 131 000Km. Rok 2003.
Škoda Fabia 1.9 TDI RS 96kW 5,7l/100km
hozyp
Přispěvovatel

Příspěvek od hozyp »

.. ze by povolene lozisko?
kobrej
Přispěvovatel

Příspěvek od kobrej »

je možné že to klepání můžou dělat kosti stabilizátoru když s tím hýbeš jak jsi říkal tak to tupě bouchá když jsou špatný No ale nezpůsobí ti to vůli
to asi bude spíš to ložisko jak říká Honzyp
lacik
Přispěvovatel

Příspěvek od lacik »

Je to vybyty stabilizator. Ja to idem riešit v sobotu na octavii.
slovacek.milos
Aktivista

Příspěvek od slovacek.milos »

kobrej píše:je možné že to klepání můžou dělat kosti stabilizátoru když s tím hýbeš jak jsi říkal tak to tupě bouchá když jsou špatný No ale nezpůsobí ti to vůli
to asi bude spíš to ložisko jak říká Honzyp
a jak to ložisko utáhne :? , u fábky je jen zajištěná poloos miloš
hozyp
Přispěvovatel

Příspěvek od hozyp »

nevim, zda to jde u fabky utahnout, vymenit samostatne, nebo bude muset i s nabojem, nevim. Kazdopadne se andy ptal na moznou pricinu, ja bych to tipoval na tohle a sam si to asi delat nebude .. :)
Zkus taky za jízdy vyřadit a p oslouchat, zda něco hučí při vyšláplé spojce. Plus zkus trochu slalom, jestli se neozve, nebo naopak neutichne.
kobrej
Přispěvovatel

Příspěvek od kobrej »

Slováček milos:Já jsem taky neříkal že to má utahovat.Kdyby bylo povolené stejně ho musí nechat vyměnit.Nebo myslíš,že by se mu nic nestalo když bylo povolené???
12skvarka
Aktivista

Příspěvek od 12skvarka »

klidně to muže bejt spodní čep
603917329
Marty.mc
Přispěvovatel

Příspěvek od Marty.mc »

A dotahnuty kola jsou? Jen se ptam,uz jsem to videl. Mirne klepani a ono to bylo povoleny.... (LOL) Kdyby to bylo lozisko v takovem stavu,tak by to muselo hucet jak krava... (LOL) Nejlepe vymenit komlet, cep,silentblok podni kosti,ale s tim klepanim pri prejezdu nerovnosti,bych typoval vrchni doraz tlumicu,tak na 90% .
VW Bora 1.9 ST TDI PD ,ASZ,EGR off,Kat off,MAF off,Nerez 62mm vyfuk,Egr power pipe,ARL FMIC, Hybrid,S3 brzdy 312x256,R32 sani,
slovacek.milos
Aktivista

Příspěvek od slovacek.milos »

kobrej píše:Slováček milos:Já jsem taky neříkal že to má utahovat.Kdyby bylo povolené stejně ho musí nechat vyměnit.Nebo myslíš,že by se mu nic nestalo když bylo povolené???
u fábky je to trošku jinak tam se ložisko neutahuje, to je celý náboj,

jen se zajistí polosa z výroby to byla taková plechová matka :o jsem nechápal taky, takže když by byla poloosa povolená nic se neděje a když je zarezlá ta matka tam v podstatě ani nemusí být,

a jak píše marty pokud v ložisku vůle tak to je hučení když jsem slyšel fábku poprve taky jsem nechápal a ten řidič to byl magor že stím tak jezdil miloš
kobrej
Přispěvovatel

Příspěvek od kobrej »

Jo to je jasný ale ta plechová matka ztahuje to ložisko přes střed a zajištěný je to v těhlici jak jsi říkal.Ne teď kecám hovadiny máš pravdu to je vlastně v kuse. (wallbash)
misa.89
Aktivista

Příspěvek od misa.89 »

co zadní sientblok ramene? nebo se ti hejbe jen kolo? chtělo by to zvednout aspon do vzduchu a koukat kde to má vůli...
1. Octavia 19TDi GLX+(klima) AGR, 1998, trysky DSLA150P520, jednohmota ATD + organika, upgrade MAF,EGR+KAT off, 550000km; 5W40; puky Audi TT, + 3cm UP, 4x disk, VAG
2. Octavia 19TDi Elegance ASV 2002, ,Xenony, Webasto, Tripling, 99 kW, brzdy 288mm.
nodisco
Přispěvovatel

Příspěvek od nodisco »

tipuji to na spojovačku
Seat Toledo 1.9 TDI AHF r.v.2000, 81kW + čip
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“