Ďiaľkový šart na TDi

co se jinam nevešlo/nehodilo - ohledně aut

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
Dano3266
Nováček
Odpovědi: 0

Ďiaľkový šart na TDi

Příspěvek od Dano3266 »

Zdravím, uvažujem nad ďiaľkovým štartom ale niekde som počúl že pre môj motor to nieje dobré, inde zase tvrdia že mu to neublíži, tak sa pýtam sem, čo vy na to ? Auto mám v podpise. THX :)
Leon 1M Sport r.v. 2000 motor - ASV 81kW
NEVO
Přispěvovatel

Příspěvek od NEVO »

a na co to potrebujes, ja akurat tiez zvazujem si take nieco postavit, aby sa mi nahrial motor a rozmrzli mi okna.
neviem preco by to malo vadit tvojmu motoru viac ako inym,
ono pokialja viem tak volnobeh nieje prirodzeny stav motora a nieje moc dobre nechavat motor dlho klepat na volnobeh.
(noteeth)
nafta je dobra, benzin este lepsi, ale radsej by som to nepil
TDI tech
Aktivista

Příspěvek od TDI tech »

Dialkovy start nieje zla vec ja sam ho mam vo vsetkych autach, ale v TDI nema zmysel pretoze TDI motori maju vysoku ucinnost spalovania a to znamena ze "vacsina" energie sa premeni na mechanicku pracu a nie na odpadove teplo. V praxi je to tak ze to TDI ti moze aj hodinu vrcat na volnobeh a ajtak sa nezohreje. U zazihovych motoroch je to parada. Startnes a za 15min. mas teplucko a rozmrazene okna. Ja ho mam aj v dieseloch a riesim to tak ze cez pomocny vystup AUX2 na dialku zapnem bufik a potom na dialku nastartujem. Z vlastnych skusenosti mozem odporucat Magicar M3000.
Naposledy upravil(a) TDI tech dne 27 led 2009, 21:38, celkem upraveno 1 x.
ROMEK
Aktivista
Odpovědi: 1

Příspěvek od ROMEK »

asi by som ti odporučil nejake nezávislé kurenie ked máš TDI
Dano3266
Nováček

Příspěvek od Dano3266 »

Nezávislé nechcem, je to drahé. Teraz mi stačí nakopnúť ho a o 10 minút je tam vykúrené :) . Len som niekde počúl že pre TDi motor to nieje dobré takéto klepanie na prázdno tak sa pýtam.
Leon 1M Sport r.v. 2000 motor - ASV 81kW
Martin.R
Aktivista
Odpovědi: 1

Příspěvek od Martin.R »

Dano3266 píše:Nezávislé nechcem, je to drahé. Teraz mi stačí nakopnúť ho a o 10 minút je tam vykúrené :) . Len som niekde počúl že pre TDi motor to nieje dobré takéto klepanie na prázdno tak sa pýtam.
10min mu vadit nebude, taky se naplno neohřeje, ale na rozmrazení oken to bohatě stačí. Jukni sem: http://dieselpower.cz/forum/viewtopic.php?t=37905 tady se akorát rozebírá volnoběh a jeho "škodlivost"
Odpovědět

Zpět na „Diskuze o autech“