Jedná se o AFN 1.9TDi 81kw rok 97 najeto cca 214 tis. Asi před 5000km jsem menil váhu vzduchu Pierburg a rozvody taky. Mám ohrátej motor na provozní teplotu a jedu pres 2000otacek a jede pekne a treba v cca 3500 otacek najednou uplne polevi (ztratí výkon) a do otacek se mu uz nechce vubec a potom uz vůbec nejde v celém spektru do otáček. Pak vypnu zapalovaní a opet se rozjedu nad 2000 otacek a zhruba na tech 3500 ot jako by to opet nejelo. Vypnu zapalovaní a najednou vše krásne slape az ke 4500 otacek (a to potom napořád). Tato zavada se mi projevuje uz asi 3 tyden. Jinak nekdy mě to hazí do nouzáku treba uz ve 3000 otacek a nekdy třeba cca na 4000 ot a nekdy vubec. Na VAGu co mam mechanik to píše vadný snímač plniciho tlaku turba. Díky za rady at to muzu co nejdrive vyresit.
ved si to sám napísal vadný snímač. tak ho vymen. inak, dneska som viezol kamarátovi passata a zažil som 5x núdzový režim a jeden vedla autobusu, no nič príjemné ked oproti letí auto.
Diky za radu, ale kde najdu vadny snimac plniciho tlaku turba? Je to to pred turbem (mezi chladicem a turbem)co je pridelany na dvou sroubech a jdou k tomu podtlakove hadicky? Diky
Tak že mam vymenit ten ventil N75? Kde ho tedy najdu, jinak řídící jednotka je pod kastlíkem u spolujezdce nebo nekde jinde? Ja mel pres 7 let hondy a ted mam rok Passata, tak se s nim musim vice sblizit.
Diky, kdyz je tedy v RJ co mam tedy vymenit? Mam vymenit ten snimac teploty v potrubi jak psal Tomas.cz? To znamena ze ten ventil N75 menit nebudu to uz je mi jasny. Diky za radu (holt kdyz jsem mel predtim benzin, to bylo uplne neco jineho)
podle mě máš přidřený lopatky, jakmile tlak vystoupí na max. co čidlo dovede změřit, zapíše jednotka chybu zkrat na plus, nejdřív bych to nalogoval než začneš něco měnit
VAG neboli diagnostiku ma kamarad na dilne, jinak kdyz jsme byl u neho tak ohledne turba když bylo napichnute na diagnostiku tak turbo tlačí dobře a nikde kolem turba olej nesakne. Jinak k tomu nalogovani nebo VAGu ja mel dřiv VTi VTEC a tak jsem si veskerou diagnostiku delal sam pomoci konektoru od RJ a tim jsem si zkratem vyblikal chybovy chod, tak nevim jak to chodi u VAG ci nalogovani, zda li je to same ale na diagnostiku pristup mam.
Opět má Humlik pravdu. Měl jsem to na AFN taky. Chyba snímače. Ale bylo to zatuhlí turbo. Ve vagu to je pěkně vidět na 11 kanálu. Měl jsem i připojenej tlakoměr a tlačilo to až 1,5bar. vyčisti turbo a bude to OK. uvidíš
GOLF IV 1,9 TDI ALH - trysky 81KW, turbo 1749VA a 159kobyl
Přidřený lopatky, vyčistit turbo. Tak ze stačí když ho vyčistím nebo se musí delat repase? Kdyz je tedy turbo přidřený tak ho oddelam ale co dal čím ho vyčistím, dokazu to vubec sam? Ma nekdo zkusenosti, jsem z Hradce Kralove. Díky