Trhavy chod motora na volnobehu - co je to?
Moderátoři: šulda, Moderátoři
-
OctaviaSDI
- Nováček
Trhavy chod motora na volnobehu - co je to?
Poslednych par dni mi akosi trha motorom na volnobehu. Podla otackomera su otacky stabilne. Ale autom to hadze. Ked pozriem pod kapotu, vyzera to ako ked pozerate na staru pracku. Je aj o dost hlucnejsie. To vsak asi bude sposobene vyfukom. Na rybach som dost chytil podvozok a asi aj vyfuk.
Moze to trhanie byt sposobene vyfukom? Co este take to moze byt?
Pocas jazdy vsak nepocitujem ziadne obmedzenie vykonu.
Moze to trhanie byt sposobene vyfukom? Co este take to moze byt?
Pocas jazdy vsak nepocitujem ziadne obmedzenie vykonu.
Skoda Octavia 1,9 SDI, 09/2001. Model 2002.
-
OctaviaSDI
- Nováček
Tiez som nieco o tych hydrosteloch cital, ale neviem, co to je. Kolega mi hovoril, ze to mozu byt zanesene trysky a ze mam skusit na chvilku na neutrale slapnut naplno. Tak som to na dialnici skusil a fakt, ked som potom stal na krizovatke alebo uz na parkovisku, nic to nerobilo. Motor slapal zase OK. Dnes rano to vsak znova trhalo. Tak neviem. Mozno vyskusam ten pripravok na cistenie trysiek. Ale aj o tom som pocul, ze je to nezmysel. Potom vsak nerozumiem ako to mozu tolke firmy predavat. To by potom bol podvod, nie?BATMAN píše:Mam stejny problem, ale me to dela jen po studenem startu.
Ted v lete to po 3-5 sekundach prestane.
V zime kdyz je tech -10 a vic to trva i 20 vterin.
Nekdo tu kdysi psal ze to skube nez se dostane olej ke hydrostelum.... nevim ale co to je
Skoda Octavia 1,9 SDI, 09/2001. Model 2002.
Mam ten isty problem, Golf 4 1.9 TDI 74 kw AXR, trasie to na volnobehu a aj z vyfuku počut že nejde pekne zvuk v jednej rovine, ale tak bubloce...:/ a pri prudšom pridani plynu mi trasie autom v rozmedzi OD 2400 - 2800 otáčok... Neviete čo stým može byť už som zufaly
Vymenil som Palivove čerpadlo, Vahu vzduchu, Snimač otáčok motora, palivovy filter, EGR som aj zaslepil a nasledne odslepil ( zapchal som tu hadičku), hodnoty na v strekoch su ok žiadne extra rozdiely... Spojku mám pomaličky už na odchode, tvrdy pedal a ked zošlapim tak zavrzga a pri jazde sem tam prešmykne, Ale myslím že to problem nebude lebo mi to trha aj na volnobehu... prosím ak viete tak mi poradte lebo už neviem čo robiť
(( peniaze investujem, no žiadny vysledok
ešte dodam že som dal dole zadný tlmič vyfuku a nahradil som ho nerezovou rulou... tankovane iba na Slovnafte, asi 7x som tankoval na OMV od kedy mam auto (APRIL)
najazdené 200 000...km
najazdené 200 000...km
Golf Mk4 Pacific,
74kw PD, AXR
2003
74kw PD, AXR
2003
-
slovacek.milos
- Aktivista
- martinsidlo
- Aktivista
zla dvojhmota vie rozhodit vstreky, potom to buble
Dalsia vec ktoru treba skontrolovat je predvstrek, ja napr. som mal kusok posunutu vacku (pri vymene hydrostelov a rozvodov odstranene) a chyta na brnk a netrasie.
Dalsia moznost zly vstrek (najcastejsie 4ty), ale to si pisal ze je OK
Dalsia vec ktoru treba skontrolovat je predvstrek, ja napr. som mal kusok posunutu vacku (pri vymene hydrostelov a rozvodov odstranene) a chyta na brnk a netrasie.
Dalsia moznost zly vstrek (najcastejsie 4ty), ale to si pisal ze je OK
VW Golf IV Variant 1,9TDI ALH -> EGR-off + TT puky + ATD+HDS57+VR6+ GGU Dlhy 5Q + 312mm ATE v predu + ATE v zadu + FB Sprint 764 + Chip by TDIFun-> 106kW/145PS/351Nm
Je vidět, že volnoběh má na triku vícero možností..Jediný důvod to není , kolikrát je to soubor několika faktorů..Volnoběh je prostě pro vyhoněný motor s unavenými silentbloky,volným setrvákem , opotřebovanými tryskami , nevhodným palivem a jistě pořádným chipem a tuningem velký problém..
Je to samozřejmě nadsázka, ale teď jsem vylezl z voňavky Octy , motor ALH, kde jsem měnil rozvody /a dost nadával/ a která je sériová, 66kw, a bylo to takové krásné svezení, motor šel jako benzín, plynule zatahoval,/ne jako PD/ že člověk musel hlídat otáčky, prostě jelo to tak měkce, prostě krása.. Tak jsem se ptal majitele, zda má chip a ten.. ne, a k čemu? Vždyť to jede pohádkově, dám tam 5 lidí a jedu jako vítr...Najeto 225000 km a ten krásný volnoběh...motor jen šeptá...A v tom to je, nikdo se do toho nesral..
Ale třeba se pletu...
Je to samozřejmě nadsázka, ale teď jsem vylezl z voňavky Octy , motor ALH, kde jsem měnil rozvody /a dost nadával/ a která je sériová, 66kw, a bylo to takové krásné svezení, motor šel jako benzín, plynule zatahoval,/ne jako PD/ že člověk musel hlídat otáčky, prostě jelo to tak měkce, prostě krása.. Tak jsem se ptal majitele, zda má chip a ten.. ne, a k čemu? Vždyť to jede pohádkově, dám tam 5 lidí a jedu jako vítr...Najeto 225000 km a ten krásný volnoběh...motor jen šeptá...A v tom to je, nikdo se do toho nesral..
Ale třeba se pletu...
nepropadat panice...