Trhavy chod motora na volnobehu - co je to?

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

OctaviaSDI
Nováček
Odpovědi: 0

Trhavy chod motora na volnobehu - co je to?

Příspěvek od OctaviaSDI »

Poslednych par dni mi akosi trha motorom na volnobehu. Podla otackomera su otacky stabilne. Ale autom to hadze. Ked pozriem pod kapotu, vyzera to ako ked pozerate na staru pracku. Je aj o dost hlucnejsie. To vsak asi bude sposobene vyfukom. Na rybach som dost chytil podvozok a asi aj vyfuk.
Moze to trhanie byt sposobene vyfukom? Co este take to moze byt?
Pocas jazdy vsak nepocitujem ziadne obmedzenie vykonu.
Skoda Octavia 1,9 SDI, 09/2001. Model 2002.
BATMAN
Přispěvovatel

Příspěvek od BATMAN »

Mam stejny problem, ale me to dela jen po studenem startu.
Ted v lete to po 3-5 sekundach prestane.
V zime kdyz je tech -10 a vic to trva i 20 vterin.

Nekdo tu kdysi psal ze to skube nez se dostane olej ke hydrostelum.... nevim ale co to je :roll:
Renault Megane 1.5dCi 78kW 2008
OctaviaSDI
Nováček

Příspěvek od OctaviaSDI »

BATMAN píše:Mam stejny problem, ale me to dela jen po studenem startu.
Ted v lete to po 3-5 sekundach prestane.
V zime kdyz je tech -10 a vic to trva i 20 vterin.

Nekdo tu kdysi psal ze to skube nez se dostane olej ke hydrostelum.... nevim ale co to je :roll:
Tiez som nieco o tych hydrosteloch cital, ale neviem, co to je. Kolega mi hovoril, ze to mozu byt zanesene trysky a ze mam skusit na chvilku na neutrale slapnut naplno. Tak som to na dialnici skusil a fakt, ked som potom stal na krizovatke alebo uz na parkovisku, nic to nerobilo. Motor slapal zase OK. Dnes rano to vsak znova trhalo. Tak neviem. Mozno vyskusam ten pripravok na cistenie trysiek. Ale aj o tom som pocul, ze je to nezmysel. Potom vsak nerozumiem ako to mozu tolke firmy predavat. To by potom bol podvod, nie?
Skoda Octavia 1,9 SDI, 09/2001. Model 2002.
rado1
Nováček

Příspěvek od rado1 »

Mam ten isty problem, Golf 4 1.9 TDI 74 kw AXR, trasie to na volnobehu a aj z vyfuku počut že nejde pekne zvuk v jednej rovine, ale tak bubloce...:/ a pri prudšom pridani plynu mi trasie autom v rozmedzi OD 2400 - 2800 otáčok... Neviete čo stým može byť už som zufaly :( Vymenil som Palivove čerpadlo, Vahu vzduchu, Snimač otáčok motora, palivovy filter, EGR som aj zaslepil a nasledne odslepil ( zapchal som tu hadičku), hodnoty na v strekoch su ok žiadne extra rozdiely... Spojku mám pomaličky už na odchode, tvrdy pedal a ked zošlapim tak zavrzga a pri jazde sem tam prešmykne, Ale myslím že to problem nebude lebo mi to trha aj na volnobehu... prosím ak viete tak mi poradte lebo už neviem čo robiť :((( peniaze investujem, no žiadny vysledok (wallbash) ešte dodam že som dal dole zadný tlmič vyfuku a nahradil som ho nerezovou rulou... tankovane iba na Slovnafte, asi 7x som tankoval na OMV od kedy mam auto (APRIL)
najazdené 200 000...km
Golf Mk4 Pacific,
74kw PD, AXR
2003
blade6591
Přispěvovatel

Příspěvek od blade6591 »

skus investovat do zotrvaku
Kamil-TDI
Přispěvovatel

Příspěvek od Kamil-TDI »

Dělá mě to taky,asi dosluhuje dvouhmota.
Škoda Octavia Scout 2,0tdi 110kw CRMB manuál :-)
rado1
Nováček

Příspěvek od rado1 »

Ale ako stým môže súvisieť zotrvak ? keby to je zotrvákom tak by auto triaslo na volnobehu ale zvuk motora by bol oukej nie ? amyslite že to trhanie je spojkou ? ta bud smýka alebo ide dobre...
Golf Mk4 Pacific,
74kw PD, AXR
2003
fuzzyi
Přispěvovatel

Příspěvek od fuzzyi »

mám stejný problém. Po nastartování motor trhá a jde slyšet i do výfuku. Trvá to několik vteřin. Přikládám to setrvačníku
RENAULT / TRAFIC II autobus (JL) / 2.0 dCi 115 (JL0H)
rado1
Nováček

Příspěvek od rado1 »

ako by stým mojím prípadom mohla suvisieť dvojhmota ?
Golf Mk4 Pacific,
74kw PD, AXR
2003
slovacek.milos
Aktivista

Příspěvek od slovacek.milos »

stačí kladívko povolit nastavovač a po chloupkách přidat až trhání zmizne ;)

je tam malá dávka paliva a projeví se ochlazením motor se třepe jak ratlík i blbě chytne stačí ho chvíli podržet v točkách a je to OK ;)
davemo
Přispěvovatel

Příspěvek od davemo »

jj podívat se na volnoběžnou dávku taky mi trhal nepravidelně šel motor ALH studený dobrý ale jak byl teplý a jak jsem to prohnal a zastavil tak to bylo jako program ždímani :D
Seat toledo rv04 66kw rotačka
martinsidlo
Aktivista

Příspěvek od martinsidlo »

Dělá to většinou dvouhmota.Taky jsem tomu nechtěl věřit.
Simson Enduro S 51(70 ccm) ex
Lada 1200 S(1500 ccm) 74 ex
Seat Cordoba Sdi AEY 98 ex
OI Combi TDi ASV 1xxPs,2xxNm,790tis.km brzdy 312 x 280 chlazené
sakytu
Přispěvovatel

Příspěvek od sakytu »

zla dvojhmota vie rozhodit vstreky, potom to buble ;)
Dalsia vec ktoru treba skontrolovat je predvstrek, ja napr. som mal kusok posunutu vacku (pri vymene hydrostelov a rozvodov odstranene) a chyta na brnk a netrasie.
Dalsia moznost zly vstrek (najcastejsie 4ty), ale to si pisal ze je OK ;)
VW Golf IV Variant 1,9TDI ALH -> EGR-off + TT puky + ATD+HDS57+VR6+ GGU Dlhy 5Q + 312mm ATE v predu + ATE v zadu + FB Sprint 764 + Chip by TDIFun-> 106kW/145PS/351Nm
Thomy
Aktivista

Příspěvek od Thomy »

Mám stejný problém na volnoběh .. lehce to trhá.. vyměnil sem už setrvák a pořád.. Když tomu dam čočku tak se mi to potom zdá lepší..
jericho-3
Aktivista

Příspěvek od jericho-3 »

Je vidět, že volnoběh má na triku vícero možností..Jediný důvod to není , kolikrát je to soubor několika faktorů..Volnoběh je prostě pro vyhoněný motor s unavenými silentbloky,volným setrvákem , opotřebovanými tryskami , nevhodným palivem a jistě pořádným chipem a tuningem velký problém.. :)
Je to samozřejmě nadsázka, ale teď jsem vylezl z voňavky Octy , motor ALH, kde jsem měnil rozvody /a dost nadával/ a která je sériová, 66kw, a bylo to takové krásné svezení, motor šel jako benzín, plynule zatahoval,/ne jako PD/ že člověk musel hlídat otáčky, prostě jelo to tak měkce, prostě krása.. Tak jsem se ptal majitele, zda má chip a ten.. ne, a k čemu? Vždyť to jede pohádkově, dám tam 5 lidí a jedu jako vítr...Najeto 225000 km a ten krásný volnoběh...motor jen šeptá...A v tom to je, nikdo se do toho nesral.. :)
Ale třeba se pletu...
nepropadat panice...
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“