Passat B5 ABS

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

kaad
Aktivista
Odpovědi: 1

Passat B5 ABS

Příspěvek od kaad »

Na passatu B5 r.v. 98 mi začala svítit kontrolka ABS. Současně svítí kontrolka ,,výstraha brzd." Myslel jsem, že je málo kapaliny, ale byla o.k. Dal jsem to na VAG. Chyba 01203 ABS spínací pole, elektr. spoj, žádný signál. Přešel jsem konektory ke snímačům - o.k. Na jednotce taky. Nesvítí mi to pořád jen vždycky chvíli a pak to zhasne. A zase po chvíli rožne. Takže tím bych asi vyloučil snímače. Tipuju na nějaký spoj, přechodový odpor apod. Jiné nápady??? A hlavně kde hledat??? Díky.
tomiisp
Aktivista
Odpovědi: 0

Příspěvek od tomiisp »

tato chyba sa mi zda ze mala nieco spolocne s prepojenim ABS a pristrojovky.V horsom pripade vadna ABS jednotka (bezny jav). Mas tam EDS ?
Skus premerat kabel medzi pinom 11 na pristrojovke(zeleny konektor) a pinom 10 na ABS (ale len ak tam mas EDS/ASR).
OOOO AUDI 100 C3 - s originalom spolocne iba typove oznacenie = prototyp s PD / Vorsprung durch Technik ;)
kaad
Aktivista

Příspěvek od kaad »

tomiisp píše:tato chyba sa mi zda ze mala nieco spolocne s prepojenim ABS a pristrojovky.V horsom pripade vadna ABS jednotka (bezny jav). Mas tam EDS ?
Skus premerat kabel medzi pinom 11 na pristrojovke(zeleny konektor) a pinom 10 na ABS (ale len ak tam mas EDS/ASR).
Jo mám. Zkusím proměřit. Díky moc.
kaad
Aktivista

Příspěvek od kaad »

Dnes jsem to proměřil. Má to ,,0000," takže o.k. Prošel jsem znovu i ty spoje přední čidla (spoje u před. sloupků) zadní čidla (spoje pod zad. sedačkou). Ještě zkusím odpor anapětí snímačů. Odpor by měl být pokud vím tak 700-2200 Ohmů a napětí 05-1,5V. Je to tak? Pokud to bude dobrý tak jsem v koncích. Nic jiného mě už totiž nenapadá jedině ta jednotka. A to by byl mazec.
tomiisp
Aktivista

Příspěvek od tomiisp »

kaad píše:Dnes jsem to proměřil. Má to ,,0000," takže o.k. Prošel jsem znovu i ty spoje přední čidla (spoje u před. sloupků) zadní čidla (spoje pod zad. sedačkou). Ještě zkusím odpor anapětí snímačů. Odpor by měl být pokud vím tak 700-2200 Ohmů a napětí 05-1,5V. Je to tak? Pokud to bude dobrý tak jsem v koncích. Nic jiného mě už totiž nenapadá jedině ta jednotka. A to by byl mazec.
no uz mas iba dve moznosti - vadna pristrojovka (silne pochybujem) alebo vadna RJ ABS (velmi pravdepodobne). Bud zacni zhanat novu RJ ABS alebo skus si ju pozicat niekde. Ked si pozres po nete (napr. aj na Bentley publishers) a das hladat cislo tej chyby tak vzdy skoncis u vadnej RJ. U tychto BOSCH 5.3 to nie je nic zvlastne ked odidu do kyticek.
OOOO AUDI 100 C3 - s originalom spolocne iba typove oznacenie = prototyp s PD / Vorsprung durch Technik ;)
flashmajster
Sběrač informací

Příspěvek od flashmajster »

Tá riadiaca jednotka ABS je bežný jav.
A tu je ako sa opravuje:

http://passat-b5.ru/index.php?option=co ... &Itemid=57
tomiisp
Aktivista

Příspěvek od tomiisp »

flashmajster píše:Tá riadiaca jednotka ABS je bežný jav.
A tu je ako sa opravuje:

http://passat-b5.ru/index.php?option=co ... &Itemid=57
heh, to je pekny a stary navod..a uz si to skusal resp. videl na zivo ? mas to hazard 50/50 ze je to ten silovy spoj :) mam tu jedno ABS ktore asi zije ale nekomunikuje a nie je to tym spojom :)
flashmajster
Sběrač informací

tomiisp píše:
heh, to je pekny a stary navod..a uz si to skusal resp. videl na zivo ? mas to hazard 50/50 ze je to ten silovy spoj :) mam tu jedno ABS ktore asi zije ale nekomunikuje a nie je to tym spojom :)
No ked to neide tak je to 100/1 , čiže bud to ožije alebo zdechne. :)

No a neviem či by bol niekto schopný opraviť (hlavne diagnostikovať čo tomu je) ABS keby tam bola zlá súčiastka napr. nejaký komparátor atď.
tomiisp
Aktivista

Příspěvek od tomiisp »

flashmajster píše:
tomiisp píše:
No ked to neide tak je to 100/1 , čiže bud to ožije alebo zdechne. :)

No a neviem či by bol niekto schopný opraviť (hlavne diagnostikovať čo tomu je) ABS keby tam bola zlá súčiastka napr. nejaký komparátor atď.
komparator ? (noteeth) si to asi vazne nevidel zvnutra :)
flashmajster
Sběrač informací

(offtopic)
tomiisp píše: komparator ? (noteeth) si to asi vazne nevidel zvnutra :)
Keby som to videl z vnutra tak potom čo? Ty si ich asi videl veľa. Vieš to opraviť? Daj sem ponuku. Nechápem o čo ti ide.
Keby som mal takýto problém ja a nikto by nevedel to opraviť (tak ako moju RJ) potom by som sa kludne do toho pustil.
Chcel som dotyčnému pomocť.
tomiisp
Aktivista

Příspěvek od tomiisp »

flashmajster píše:(offtopic)
tomiisp píše: komparator ? (noteeth) si to asi vazne nevidel zvnutra :)
Keby som to videl z vnutra tak potom čo? Ty si ich asi videl veľa. Vieš to opraviť? Daj sem ponuku. Nechápem o čo ti ide.
Keby som mal takýto problém ja a nikto by nevedel to opraviť (tak ako moju RJ) potom by som sa kludne do toho pustil.
Chcel som dotyčnému pomocť.
nic, len keby si to realne videl tak by ta nejaky komparator ani nenapadol a uz vobec nieco ako oprava v amaterskych a mozno aj profi podmienkach. To co je vnutri sa skor podoba na nezapuzdrene jadro procesoru (BumpedDie package) vratane spojov vlascami z Au . Ten silovy spoj sam o sebe je problem uz len preto ze je miniaturny a je to spoj Au-Alu-Au.

Co sa tyka oprav, videl som ponuky na repasy a zacinali na cca 200USD co vzhladom na cenu ABS jednotiek sa az tak moc neoplati.
kaad
Aktivista

Příspěvek od kaad »

Kolik tak koštuje nová ŘJ ABS? Někde na vrakáči je to asi risk. Nebo máte někdo???
tomiisp
Aktivista

Příspěvek od tomiisp »

kaad píše:Kolik tak koštuje nová ŘJ ABS? Někde na vrakáči je to asi risk. Nebo máte někdo???
na novu zabudni teda ak nemas penazi na zbyt :) hod si tu do bazaru inzerat aj s cislom jednotky a urcite sa niekto najde a cena myslim ze nebude zla, a tebe staci iba RJ bez hydrauliky
gsmboss
Přispěvovatel

Příspěvek od gsmboss »

tomiisp píše:
kaad píše:Kolik tak koštuje nová ŘJ ABS? Někde na vrakáči je to asi risk. Nebo máte někdo???
na novu zabudni teda ak nemas penazi na zbyt :) hod si tu do bazaru inzerat aj s cislom jednotky a urcite sa niekto najde a cena myslim ze nebude zla, a tebe staci iba RJ bez hydrauliky
OPRAVIM na pockanie :D
S8 5.2 V10 500ps, ceramic brems zoll20
tomiisp
Aktivista

Příspěvek od tomiisp »

gsmboss píše:
tomiisp píše:
OPRAVIM na pockanie :D
aj ked to nie je ten silovy spoj ? (noteeth)
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“