VAG-COM 409 - jde pouze ECU #1

VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
koddet
Nováček
Odpovědi: 0

VAG-COM 409 - jde pouze ECU #1

Příspěvek od koddet »

Mám kabel pro sériový port a na starém notebooku s XP a sériovým portem fungoval bez problémů.

Teď mám nový notebook s Vistama (32bit) bez sériového portu. Pořídil jsem si ExpressCard se sériovým portem (chipset Profilic). Stejný software, stejný kabel, ale připojím se pouze na ECU motoru a komfortky, nikam jinam. Když to zkouším např. na ABS, tak na palubce problikávají kontrolky ASR a ABS, ale nespojí se to. Zkoušel jsem to pro jistotu ze starým notebookem, jestli není problém v autě, ale ten se připojil na všechny dostupné jednotky.

Problém bude asi v tom sériovém portu, ale je mi divný, že jdou některé jednotky a jiné ne. Setkal už se s tím někdo? Je třeba nějak jinak nastavit VAG-COM nebo COM?
Package
Aktivista
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Package »

je tu toho spusta,hladaj..nikdy to ale nebude fungovat korektne..pories si kabel na USB a mas pokoj a nemusis to riesit
Ropák je ropák....pokiaľ klepe tak ide..
m_toy
Přispěvovatel

Příspěvek od m_toy »

Problém bude Vista. S Express Card jsem ještě neměl problém a to nemluvím jen o diagnostice na auta.
Vistu zruš, stejně je to shit, akorát to žere systémový prostředky. Podívej se na stránky výrobce NB, jestli tam najdeš ovladače pro WXP
koddet
Nováček

Příspěvek od koddet »

Jen pro doplnění - kabel jsem vyměnil za USB a už to všechno funguje i pod Vistama.

Problém byl zřejmě v tom, že ta Express Card redukce na sériový port se v systému tváří jako Prolific USB-to-Serial port. Takže je to vlastně obyčejná levná USB-to-Serial redukce, ovšem ne s FTDI chipsetem.
m_toy
Přispěvovatel

Příspěvek od m_toy »

Jaká byla cena ?? Použím redukce od Delock a zatím vše OK. Tam kde se redukce USB-RS232 nechytá to vždycky jede. Tato stojí na jeden COM cca 1000 Kč.
koddet
Nováček

Příspěvek od koddet »

To už bohužel nevím, tuším že něco kolem 600,- Kč. Novej USB OBD-II kabel byl levnější, což je k vzteku. Co se dá dělat...
milanv
Přispěvovatel

Příspěvek od milanv »

ja mam testovany moxa uport 1110 , tato redukcia ide tiez bez problemov. cena okolo 900 skk
Audi A4, to je moje
Odpovědět

Zpět na „Diagnostika - software/hardware VW group (vag-com, supervag, ...)“